2018. április 23., hétfő
Béla

Külföld

Korlátozzák a menedékkérők mozgásszabadságát

Menedékkérelmük elbírálásáig nem hagyhatják el a számukra kijelölt körzetet a Bulgáriában tartózkodó menekültek – jelentette be csütörtökön a szófiai kormány.

Azok a menedékkérők, akiket Szófiában szállásoltak el, nem hagyhatják el a főváros területét.

Bulgária az Európai Unió tagállama, azonban nem tagja a belső határellenőrzés nélküli schengeni övezethez. A balkáni útvonal lezárását követően a Bulgárián áthaladó menekültek száma erősen megcsappant.

Jelenleg 1268 menedékkérő él különböző menekültszállásokon, amelyek összesen négyszer ennyi ember befogadására lennének képesek. Az idei év első hét hónapjában a helyi hatóságok 1930 illegális bevándorlót fogtak el, akik főleg a szerb határ irányába igyekeztek.

Kapcsolódó Cikkek

  • Megkezdődött Radovan Karadzic fellebbviteli tárgyalása

    Megkezdődött Radovan Karadzic fellebbviteli tárgyalása

    Ítélete hatályon kívül helyezését kérte hétfőn kezdődött fellebbviteli tárgyalásán Radovan Karadzic volt boszniai szerb elnök az ENSZ nemzetközi törvényszéki mechanizmusától (MICT), amely megbízatásának lejárta után átvette a hágai Nemzetközi Törvényszék fennmaradó ügyeit.

  • Milos Forman előtt tisztelegnek

    Milos Forman előtt tisztelegnek

    Milos Forman, a 86 éves korában, április 13-án elhunyt világhírű cseh származású amerikai rendező életműve előtt tiszteleg az idei nemzetközi filmfesztivál Karlovy Varyban – közölte Jirí Bartoska, a fesztivál elnöke hétfőn Prágában sajtótájékoztatón.