EUR: 322,88 Ft
CHF: 285,50 Ft
2018. augusztus 14., kedd
Marcell

Külföld

Korlátozzák a menedékkérők mozgásszabadságát

Menedékkérelmük elbírálásáig nem hagyhatják el a számukra kijelölt körzetet a Bulgáriában tartózkodó menekültek – jelentette be csütörtökön a szófiai kormány.

Azok a menedékkérők, akiket Szófiában szállásoltak el, nem hagyhatják el a főváros területét.

Bulgária az Európai Unió tagállama, azonban nem tagja a belső határellenőrzés nélküli schengeni övezethez. A balkáni útvonal lezárását követően a Bulgárián áthaladó menekültek száma erősen megcsappant.

Jelenleg 1268 menedékkérő él különböző menekültszállásokon, amelyek összesen négyszer ennyi ember befogadására lennének képesek. Az idei év első hét hónapjában a helyi hatóságok 1930 illegális bevándorlót fogtak el, akik főleg a szerb határ irányába igyekeztek.

Kapcsolódó Cikkek

  • A szárazság miatt lovakat ölnek le Norvégiában

    A szárazság miatt lovakat ölnek le Norvégiában

    A rendkívüli szárazság miatt nehezen és csak magas áron jutnak elegendő takarmányhoz állataik számára a gazdák Norvégiában, ezért sokan kénytelenek leölni lovaikat – számolt be hétfőn az NRK norvég közszolgálati adó.

  • Emelkedett a Görögországba érkező illegális bevándorlók száma

    Emelkedett a Görögországba érkező illegális bevándorlók száma

    A Törökország és Görögország között húzódó szárazföldi határon az év első hét hónapjában háromnegyedével emelkedett az illegális határátlépések száma az előző év azonos időszakához képest, az említett határszakaszon mintegy 29500-an kíséreltek meg bejutni az unió területére – közölte friss jelentésében az unió határvédelmi ügynöksége (Frontex).