EUR: 309,50 Ft
CHF: 267,35 Ft
2017. szeptember 23., szombat
Tekla, Líviusz

Belföld

Kósa Lajos: Ma is többszintű Európai Unió létezik

Az Európai Bíróság döntését is értékelte a Figyelőnek adott interjújában Kósa Lajos.

„Most nyilvánvalóvá vált az EU-ban az az orwelli gondolat, hogy egyenlők között vannak egyenlőbbek” – mondta a lapnak a fideszes politikus.

A frakcióvezető szerint az Európai Bíróság döntése „valójában nem jelent semmit, mert az Európai Bíróság határozatának nincs elvégezhető része”.

A kvótadöntés szerint ugyanis 2017. szeptember 22 és 26. között Görögországtól és Olaszországtól migránsokat kell átvenni a 2015-ben meghatározott kvóták alapján. Kósa szerint azonban ez nem csak Magyarország, hanem a többi tagállam számára is végrehajthatatlan. Azonban azt még Kósa sem tudja megmondani, hogy mi lesz a következménye, ha nem teljesíti Magyarország a kötelező kvótát. Ez szerinte csak jövő tavasszal dőlhet el, amikor várhatóan befejeződik a Magyarországgal szemben indított kötelezettségszegési eljárás. Kósa szerint az Európai Bíróság döntése Magyarországgal és Szlovákiával szemben arra is rámutat, hogy „ma is többszintű Európai Unió létezik. Az eurót használó államok belső csoportot alkotnak” – mondta a Figyelőnek Kósa Lajos.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

  • Gyorsulnak a jövő évtől az adóperes eljárások

    Gyorsulnak a jövő évtől az adóperes eljárások

    Jelentősen gyorsítja és hatékonyabbá teszi az adóperes eljárásokat jövő év január elsejétől az új jogi szabályozás – közölték az MTI-vel a Vámosi-Nagy Ernst & Young Ügyvédi Iroda szakértői az EY szakmai konferenciájáról kiadott közleményben.

  • A bevándorlás ügyében nincs kompromisszum

    A bevándorlás ügyében nincs kompromisszum

    A bevándorlás ügyében nincs kompromisszum – jelentette ki Tuzson Bence, a Miniszterelnöki Kabinetiroda kormányzati kommunikációért felelős államtitkára az uniós források és a migráció összekapcsolásáról szólva a Magyar Hírlap szombati számában megjelent interjúban.