EUR: 309,50 Ft
CHF: 267,35 Ft
2017. szeptember 24., vasárnap
Gellért, Mercédesz

Program

Közös sporttal emlékeznek Nagyatádon

Mára már 169 ország csatlakozott ahhoz a nemzetközi mozgalomhoz, amit 1968-ban hozta létre Washington, D.C.-ben a híres Kennedy család tagja, Eunice Kennedy Shriver.

Természetesen Magyarországon is részt vesz a VIII. Eunice Kennedy Shriver Emléknap programsorozatában. A Magyar Speciális Olimpia Szövetség és Nagyatád város vezetésének közös szervezésében szeptember 23-án Nagyatádon várnak minden érdeklődőt, hogy közösen emlékezzenek, ünnepeljenek, miközben sportólhatnak is.

A Szent István Parkban felállított színpadon szombaton 13-tól 18 óráig olyan fellépők szórakoztatják majd a közönséget, mint az Animal Cannibals, a Desperado, Gáspár Laci, Peller Károly, Baby Gabi, az Acoustic Classroom Zenekar, Havasi Gábor és a Tam-Tam együttes, a Gaudate Jelnyelvi Kórus, de színpadra lépnek értelmi fogyatékossággal élő előadók, nagyatádi néptáncosok, a városi kötélugrók és ritmikus gimnasztikázók is.

A rendezvényen 14.20-kor közös, zenés bemelegítés lesz az integrációt erősítő, az összetartozást jelképező fáklyás futásra, univerzális gyaloglára, amelynek távja kb. 1km hosszú.

A fáklyás futás-gyalogláson speciális olimpikonok, ismert sportolók, közéleti személyiségek, diákok, önkéntesek alkotják majd a mezőnyt.

Színes programok

Bemutatkoznak az MSOSZ Kölyök Sportolói, judósai, tornászai is.

Lehet majd asztaliteniszezni, kosárlabdázni, görkorcsolyázni, bocsázni, mini bowlingozni, kézilabda kapura dobni, foci kapura rúgni is. De a bátrabbak kipróbálhatják az erőemelést, az alpesi sízést szimulátorral, de a padlóhokit is.

Természetesen a gyerekeket is sok izgalmas játék várja majd. Lesznek lufis ügyességi feladatok valamint kézműves játékok is

A programok és sportolási lehetőségek ingyenesek!

A nemzetközi speciális olimpia mozgalom megalapítójának, Eunice Kennedy Shriver élete példázza azt, hogyan tudja egy ember mások életét megváltoztatni, hogyan tudja valamennyiünk életét jobbá tenni.

Az EKS nap célja, hogy együtt ünnepeljük Eunice asszony rettenthetetlen bátorságát és hatását a világra; inspiráljuk a vezetők eljövendő generációját arra, hogy szenvedéllyel és elszántsággal építsék az új világot.

Kapcsolódó Cikkek

 • Fogyási világrekordra készülnek Magyarországon 

  Fogyási világrekordra készülnek Magyarországon 

  A nagy fogyás: életmódváltó példaképek kerestetnek! Magyarország Európa legtúlsúlyosabb országa, évente több mint egymillió személy próbálkozik meg testsúlycsökkentéssel, de túlnyomó többségük nem tud tartós eredmény elérni.

 • Hamarosan a mozikban a Budapest Noir

  Hamarosan a mozikban a Budapest Noir

  November 2-án mutatják be a magyar mozik a Budapest Noir c. nagyjátékfilmet. A Budapest Noir Gárdos Éva rendezésében, a Pioneer Pictures gyártásában, Kemény Ildikó vezető producer irányításával készült, főszereplői Kolovratnik Krisztián, Tenki Réka, Kulka János, Kováts Adél, Dobó Kata és Anger Zsolt.

 • Art Market Budapest 2017: Nemzetközi Kortárs Képzőművészeti Kiállítás és Vásár

  Art Market Budapest 2017: Nemzetközi Kortárs Képzőművészeti Kiállítás és Vásár

  Október 12-15. között Budapest ismét Európa egyik legvonzóbb kulturális célpontjává, a régió képzőművészeti fővárosává válik: a hetedik alkalommal megrendezésre kerülő Art Market Budapest, Közép- és Kelet-Európa legjelentősebb nemzetközi művészeti vására, Magyarország legnagyobb kortárs kiállítása négy kontinens közel 25 országából érkező 100 kiállító választékát mutatja be a közönségnek.