EUR: 319,18 Ft
CHF: 274,72 Ft
2018. május 25., péntek
Orbán

Program

Közös sporttal emlékeznek Nagyatádon

Mára már 169 ország csatlakozott ahhoz a nemzetközi mozgalomhoz, amit 1968-ban hozta létre Washington, D.C.-ben a híres Kennedy család tagja, Eunice Kennedy Shriver.

Természetesen Magyarországon is részt vesz a VIII. Eunice Kennedy Shriver Emléknap programsorozatában. A Magyar Speciális Olimpia Szövetség és Nagyatád város vezetésének közös szervezésében szeptember 23-án Nagyatádon várnak minden érdeklődőt, hogy közösen emlékezzenek, ünnepeljenek, miközben sportólhatnak is.


A Szent István Parkban felállított színpadon szombaton 13-tól 18 óráig olyan fellépők szórakoztatják majd a közönséget, mint az Animal Cannibals, a Desperado, Gáspár Laci, Peller Károly, Baby Gabi, az Acoustic Classroom Zenekar, Havasi Gábor és a Tam-Tam együttes, a Gaudate Jelnyelvi Kórus, de színpadra lépnek értelmi fogyatékossággal élő előadók, nagyatádi néptáncosok, a városi kötélugrók és ritmikus gimnasztikázók is.

A rendezvényen 14.20-kor közös, zenés bemelegítés lesz az integrációt erősítő, az összetartozást jelképező fáklyás futásra, univerzális gyaloglára, amelynek távja kb. 1km hosszú.


A fáklyás futás-gyalogláson speciális olimpikonok, ismert sportolók, közéleti személyiségek, diákok, önkéntesek alkotják majd a mezőnyt.

Színes programok

Bemutatkoznak az MSOSZ Kölyök Sportolói, judósai, tornászai is.

Lehet majd asztaliteniszezni, kosárlabdázni, görkorcsolyázni, bocsázni, mini bowlingozni, kézilabda kapura dobni, foci kapura rúgni is. De a bátrabbak kipróbálhatják az erőemelést, az alpesi sízést szimulátorral, de a padlóhokit is.

Természetesen a gyerekeket is sok izgalmas játék várja majd. Lesznek lufis ügyességi feladatok valamint kézműves játékok is

A programok és sportolási lehetőségek ingyenesek!

A nemzetközi speciális olimpia mozgalom megalapítójának, Eunice Kennedy Shriver élete példázza azt, hogyan tudja egy ember mások életét megváltoztatni, hogyan tudja valamennyiünk életét jobbá tenni.

Az EKS nap célja, hogy együtt ünnepeljük Eunice asszony rettenthetetlen bátorságát és hatását a világra; inspiráljuk a vezetők eljövendő generációját arra, hogy szenvedéllyel és elszántsággal építsék az új világot.

Kapcsolódó Cikkek

 • A Duna összeköt! Ezek a pazar nyári programok várnak Budapesten

  A Duna összeköt! Ezek a pazar nyári programok várnak Budapesten

   A főváros nyári, Dunához kapcsolódó kulturális és sportrendezvényeiről: a Szabihídról, Szabad Tér Színház és a Margitszigeti Szabadtéri Színpad 80. évadjáról, a Dunapest Fesztiválról, valamint a Budapest Urban Games – városi sportok fesztiváljáról számoltak be a humán főpolgármester-helyettes mellett a projektgazdák ma a Bálna Budapestben megrendezett sajtótájékoztatón.

 • VIP-vendégeket keres a The Chainsmokers

  VIP-vendégeket keres a The Chainsmokers

  Magyar fiatalokért kampányol a Dj Duó a Balaton Soundon Szövegértési nehézséggel küzdő magyar gyerekek segítéséért kampányol a Balaton Sound támogatásával a Zamárdiban idén fellépő The Chainsmokers duó.

 • Újabb Hedonista Partyt tart Pásztor Anna

  Újabb Hedonista Partyt tart Pásztor Anna

  A Hedonista olyan exkluzív party-sorozat, amelyet Pásztor Anna, a népszerű és merész popdíva álmodott meg. A különleges hangulatú, minőségi produkciókkal teli, immár harmadik Hedonista Party központi témája az ízléses erotika területeinek bemutatása a művészet eszközeivel – minőségi és tartalmas szórakozás, amely a titkon bennünk lappangó vágyaknak a művészet eszközeivel teremt teret és elégít ki azokat.

 • A Brit Floyd újra Budapestre jön

  A Brit Floyd újra Budapestre jön

  A Brit Floyd három év után visszatér Magyarországra. Napjaink legnagyobb szabású Pink Floyd tribute showja november 20-án a Barba Negra Music Club színpadán lesz látható és hallható.