EUR: 307,87 Ft
CHF: 265,97 Ft
2017. október 24., kedd
Salamon

Belföld

Lengyel kormányfő: Az uniós ügyeket illetően közös Magyarország és Lengyelország álláspontja

Az európai uniós ügyeket illetően egybeesik Magyarország és Lengyelország álláspontja – jelentette ki csütörtöki sajtóértekezletén a lengyel kormányfő, hangsúlyozva, hogy a lengyel fél nagy reményeket fűz Orbán Viktor pénteki varsói látogatásához.

“Nagy reményekkel tekintünk Orbán Viktor látogatása elé” – mondta újságírói kérdésre válaszolva Beata Szydlo. “Nem titkoljuk, hogy a két országnak közös az álláspontja az Európai Unióban jelenleg zajló ügyeket illetően” – fűzte hozzá.

Mint mondta, a magyar miniszterelnökkel többek között a kétoldalú kapcsolatokról, a lengyel-magyar projektekről fog tárgyalni, és biztonsági kérdésekre, valamint uniós témákra is kitérnek. Ezek között Beata Szydlo a kiküldött munkavállalók kérdéskörét, valamint a migrációt emelte ki.

A lengyel kormányfő megjegyezte, hogy 2015 októbere óta, amikor őt beiktatták, Orbán Viktor először tesz hivatalos látogatást Lengyelországban, eddig ugyanis csak a visegrádi csoport (V4) csúcstalálkozói alkalmából és más események kapcsán utazott oda.

A PAP lengyel hírügynökség értesülései szerint Orbán Viktor a szejm és a szenátus elnökével is találkozik Varsóban.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek