EUR: 312,88 Ft
CHF: 261,25 Ft
2018. április 27., péntek
Zita

Belföld

Lengyel kormányfő: Az uniós ügyeket illetően közös Magyarország és Lengyelország álláspontja

Az európai uniós ügyeket illetően egybeesik Magyarország és Lengyelország álláspontja – jelentette ki csütörtöki sajtóértekezletén a lengyel kormányfő, hangsúlyozva, hogy a lengyel fél nagy reményeket fűz Orbán Viktor pénteki varsói látogatásához.

“Nagy reményekkel tekintünk Orbán Viktor látogatása elé” – mondta újságírói kérdésre válaszolva Beata Szydlo. “Nem titkoljuk, hogy a két országnak közös az álláspontja az Európai Unióban jelenleg zajló ügyeket illetően” – fűzte hozzá.


Mint mondta, a magyar miniszterelnökkel többek között a kétoldalú kapcsolatokról, a lengyel-magyar projektekről fog tárgyalni, és biztonsági kérdésekre, valamint uniós témákra is kitérnek. Ezek között Beata Szydlo a kiküldött munkavállalók kérdéskörét, valamint a migrációt emelte ki.

A lengyel kormányfő megjegyezte, hogy 2015 októbere óta, amikor őt beiktatták, Orbán Viktor először tesz hivatalos látogatást Lengyelországban, eddig ugyanis csak a visegrádi csoport (V4) csúcstalálkozói alkalmából és más események kapcsán utazott oda.


A PAP lengyel hírügynökség értesülései szerint Orbán Viktor a szejm és a szenátus elnökével is találkozik Varsóban.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

  • Nem jött be a lilakáposztás fagyi

    Nem jött be a lilakáposztás fagyi

    Vészesen gyorsan közeledik a nyár, így a fagyizó emberek is kezdenek szaporodni Budapesten. Egyre több olyan helyet találhatunk a fővárosban, ahol a szokásos ízek mellett igazi különlegességeket is kipróbálhatunk.

  • Portik évekig rögzíthette Gyárfás szavait

    Portik évekig rögzíthette Gyárfás szavait

    Benyújtotta az ellene szóló gyanúsítás cáfolatát az ügyészségnek Ihász Sándor, volt főügyész, akit bűnpártolással gyanúsítanak a Fenyő-ügyben. Ugyanakkor a Heti Válasz szerint az ügyészségnél nem egyetlen felvétel, hanem számos hanganyag lehet, mert belügyi információik szerint Portik Tamás négy éven át rögzíthette beszélgetéseit Gyárfás Tamással.