2018. január 23., kedd
Rajmund, Zelma

Belföld

Lengyel kormányfő: Az uniós ügyeket illetően közös Magyarország és Lengyelország álláspontja

Az európai uniós ügyeket illetően egybeesik Magyarország és Lengyelország álláspontja – jelentette ki csütörtöki sajtóértekezletén a lengyel kormányfő, hangsúlyozva, hogy a lengyel fél nagy reményeket fűz Orbán Viktor pénteki varsói látogatásához.

“Nagy reményekkel tekintünk Orbán Viktor látogatása elé” – mondta újságírói kérdésre válaszolva Beata Szydlo. “Nem titkoljuk, hogy a két országnak közös az álláspontja az Európai Unióban jelenleg zajló ügyeket illetően” – fűzte hozzá.


Mint mondta, a magyar miniszterelnökkel többek között a kétoldalú kapcsolatokról, a lengyel-magyar projektekről fog tárgyalni, és biztonsági kérdésekre, valamint uniós témákra is kitérnek. Ezek között Beata Szydlo a kiküldött munkavállalók kérdéskörét, valamint a migrációt emelte ki.

A lengyel kormányfő megjegyezte, hogy 2015 októbere óta, amikor őt beiktatták, Orbán Viktor először tesz hivatalos látogatást Lengyelországban, eddig ugyanis csak a visegrádi csoport (V4) csúcstalálkozói alkalmából és más események kapcsán utazott oda.


A PAP lengyel hírügynökség értesülései szerint Orbán Viktor a szejm és a szenátus elnökével is találkozik Varsóban.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Baltával sújtottak le Jankóra (18)

  Baltával sújtottak le Jankóra (18)

  Egy újabb, brutális állatkínzásra derült fény, ezúttal Nógrád megyében. Az alábbi képek, illetve sorok megtekintését csak erős idegzetűeknek ajánljuk.

 • Szijjártó: Újabb kőolajipari engedélyeket nyert el a Mol

  Szijjártó: Újabb kőolajipari engedélyeket nyert el a Mol

  Újabb három kőolajipari kutatási-kitermelési engedélyt nyert el a Mol Norvégiában, így már 20 tengeri kőolajmezőben van egy-egy liszensze, és jelentősen tudja növelni európai olajpiaci helyzetét – jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter kedden az MTI-nek telefonon nyilatkozva, miután a norvégiai Tromsoben tárgyalt.

 • Teljesen megújul az országos pulmonológiai intézet

  Teljesen megújul az országos pulmonológiai intézet

  Teljesen megújul a következő években az Országos Korányi Tbc és Pulmonológiai Intézet (OKTPI) az Egészséges Budapest Program (EBP) keretében – közölte a Fidesz frakcióvezetője kedden budapesti sajtótájékoztatón.