EUR: 319,18 Ft
CHF: 274,72 Ft
2018. május 25., péntek
Orbán

Sport

Megbüntették a 146 kilós kapust – Videó!

Két hónapra eltiltották, illetve 375 font pénzbírságra ítélték a Sutton United kapusát, Wayne Shawt, aki a tavalyi Arsenal – Sutton United FA-kupa nyolcaddöntőjében evett a pálya szélén. Sokak szerint fogadási csalás történhetett.

Talán nincs a világon olyan futballszerető ember, aki ne emlékezne Wayne Shawra, a Sutton United duci kapusára. A tavalyi szezon FA-kupa nyolcaddöntőjében az Arsenal  2-0-ra verte a dél-londoni csapatot, de a cserekapus egy életre beírta magát a futballtörténelembe. Shaw egyszerűen nem bírta kivárni, amíg a bíró lefújja meccset és enni kezdett a kispadnál. Most azonban komoly árat fizet a falatozásért.


A meccs félidejében Shaw kisétált a büfébe és vett magának egy húsos pitét, amit a 83. percben be is tolt. Első látásra ez nem is tűnik egy hatalmas bűnnek, azonban egyes hírek szerint nem az éhség vezérelte a 45 éves hálóőrt. Egy fogadóiroda a meccs előtt 9-szeres pénzt fizetett arra, hogy Shawt mutatni fogja a kamera miközben eszik a meccsen. A futballista egy percet sem játszott a mérkőzésen és természetesen tagadta, hogy fogadott volna, hiszen ez neki és a csapattársainak is tilos volt.

A Daily Mail már az eset után megírta, hogy az Angol Labdarúgó-Szövetség kivizsgálja az ügyet és igazuk lett. A döntés értelmében a nagyétkű kapust két hónapra eltiltották a futballtól és még egy 375 fontos (125 ezer forint) büntetést is kiszabott rá.

Kapcsolódó Cikkek