EUR: 318,10 Ft
CHF: 280,58 Ft
2019. január 21., hétfő
Ágnes

Külföld

Megkezdődött az éves delfinvadászat

Megkezdődött pénteken a hagyományos éves delfinvadászat Japán nyugati részén, Taidzsiban, egy közelgő tájfun miatt azonban az első napot zsákmány nélkül fújták le a vadászok.

A tradicionális vadászati módszer szerint a halászok a delfineket és kisebb bálnákat egy öbölbe terelik, majd hálóval elzárják a menekülési útvonalat. A módszer és a vadászat ellen régóta tiltakoznak az állatvédő csoportok.


Pénteken azonban nem voltak a vadászatot akadályozó akciók, bár néhány, egy vadászatellenes csoporthoz köthető azonosítatlan személy filmezte a vízre futó halászhajókat.

Vakajama prefektúra kikötővárosából 12 hajó indult útnak péntek reggel, de mindegyik visszatért a Sanvu tájfun keltette hatalmas hullámok miatt.


A helyi rendőrség fokozott rendőri jelenlétet biztosított a városban és annak környékén, hogy az aktivisták ne tudják megakadályozni a vadászatot. A japán partiőrség is küldött embereket a területre.

Az öböl című 2010-es Oscar-díjas dokumentumfilmben is ábrázolt véres taidzsi vadászatkor az öbölbe terelt tengeri emlősöket a húsukért agyonverik. A legszebb példányokat azonban a halászok kiválasztják és élve eladják különböző akváriumoknak, állatkerteknek.

Taidzsi település lakói azzal érvelnek, hogy a delfinvadászat hagyományuk része, ezenkívül arra is hivatkoznak, hogy semmi különbség nincs a delfinhús és a csirke- vagy marhahús fogyasztása között.

A nemzetközi felháborodás és az állatvédők tiltakozása ellenére a delfinvadászatot nem korlátozza a bálnavadászattal foglalkozó nemzetközi egyezmény.

További cikkeink:

A Lokál az állatkínzás ellen!

Nem biztos, hogy mindenben egyetértünk, de az állatkínzás elleni harc közös ügyünk! Az emberi kegyetlenség sokszor határtalan, pedig az állatok csak szeretetet adnak, védtelenek! Küldjük börtönbe az állatkínzókat! A Lokál kiáll az állatok jogaiért, kövesse a „Börtönt az állatkínzóknak!” Facebook-oldalunkat. Kérünk mindenkit, aki állatokkal kapcsolatos brutalitással találkozik, írja meg nekünk a Facebook-oldalon vagy küldje el a [email protected] címre. Bátran csatoljon fotót beszámolójához, hogy annak minél nagyobb hangot adjunk, ezzel növelve az esélyét, hogy az állatkínzó elnyeri méltó büntetését. Természetesen nem csak a tragédiával végződő esetekkel foglalkozunk. Sikertörténeteket, szerencsés kiszabadításokat, megmentéseket is megoszthatnak velünk. Ismerje meg a világ a névtelen hősöket is, akik folyamatos harcot vívnak a kegyetlen emberekkel!

Börtönt az állatkínzóknak! Kövessen minket a Facebookon:

https://www.facebook.com/bortontazallatkinzoknak/

Kapcsolódó Cikkek