2018. január 23., kedd
Rajmund, Zelma

Sport

Nadal New Yorkban is hódított

Rejtői hasonlattal élve Kevin Andersonnak annyi esélye volt Rafa Nadal ellenében a US Open döntőjében, mintha egy fejős tehén egy jó kondícióban lévő kőszáli sassal próbált volna versenyre kelni. Alighanem már akkor eldőlt a mérkőzés, amikor a döntő két résztvevője bevonult a New York-i Arthur Ashe Stadionba. A hórihorgas dél-afrikai Kevin Anderson élete első Grand Slam-döntőjére készült, míg spanyol ellenfele a 22.-re, melyből 15-öt megnyert, ráadásul négy korábbi találkozójukon sem okozott különösebb gondot Nadalnak a győzelem.

Most sem, a világranglista élén álló spanyol teniszező fölényére jellemző, hogy mindössze 15 pontot vesztett adogatóként, és Anderson egyszer sem jutott fogadóelőnyhöz. Így kevesebb mint két és fél óra alatt 6:3, 6:3, 6:4-re Nadal nyert, s ezzel 16 GS-győzelemnél jár, hárommal kevesebbet nyert, mint az idén hozzá hasonlóan szárnyaló Roger Federer, akivel testvériesen megosztozott az idei négy GS-torna elsőségén.


 (MTI/EPA/Justin Lane)

Kapcsolódó Cikkek

  • Federer megdicsérte Fucsovicsot

    Federer megdicsérte Fucsovicsot

    Roger Federer ellen sem vallott szégyent Fucsovics Márton. Az Australian Openen ugyan 6:4, 7:6, 6:2-re kikapott, de a 19-szeres Grand Slam-győztes svájci is elismerően szólt a magyar teniszezőről.

  • Valverde az egekig magasztalja Messit

    Valverde az egekig magasztalja Messit

    Mint tudjuk az FC Barcelona 5-0-ra legyőzte a Betis csapatát a hétvégén, a meccs után pedig a katalánok edzője, Ernesto Valverde mondott a szép szavakat Lionel Messire.