2017. november 15., szerda
Albert, Lipót

Életmód

Néhány hét múlva startolnak a nyugdíjas-szövetkezetek

Nemsokára megjelennek az első állásajánlatok a nyugdíjas-szövetkezeteknél. A Harmadik Kor szövetkezet oldalán, a nyugimunka.hu- n munkavállalók és munkáltatók is regisztrálhatnak. Az ország bármelyik pontján élő nyugdíjas tag lehet, akinek abban segítenek, hogy megtalálja azt a munkáltatót, aki jelezte foglalkoztatási szándékát.  Eddig közel harminc potenciális foglalkoztató jelentkezett be hozzájuk, köztük mezőgazdasági, ipari, csomagolástechnikai, logisztikai, pályázatíró, oktatási cégek, és a kereskedelemből van még jelentősebb igény. A nyugdíjasok közül mintegy 500-an regisztráltak.

A szövetkezeten keresztül végzett munkára csak a 15 százalékos személyi jövedelemadót kell megfizetni, vagyis a jelenleg már dolgozó nyugdíjasoknak is érdemes belépniük, és a nyugdíjba készülőket szintén az eddiginél kedvezőbb feltételekkel lehet tovább foglalkoztatni. A cégeknek is előnyös a konstrukció, mert a munkavégzés költségét nem terhelik a közterhek. Lehetőség van arra is, hogy a minimálbér erejéig étkezési utalványt adjanak a nyugdíjas-szövetkezetek dolgozóinak (akár szja-mentesen), de legalább a minimálbért ki kell fizetni, és nincs bérplafon.


A nyugdíjat nem érinti ez a foglalkoztatás, vagyis azt továbbra is kapják a szövetkezeten keresztül dolgozók.

Sokan szívesen térnek vissza a munka világába – Profimedia, Alamy

Kapcsolódó Cikkek

 • Szőrösek lesznek a babák a kismamavitaminoktól?

  Szőrösek lesznek a babák a kismamavitaminoktól?

  A várandósoknak kínált vitaminokról keringő számos – vagy inkább számtalan – tévhit közül az egyik legijesztőbb az, amely szerint a készítmények hatására a születendő gyerekek szőrösek lesznek.

 • Szomorú, de a felnőttek 60 százaléka túlsúlyos

  Szomorú, de a felnőttek 60 százaléka túlsúlyos

  A felnőttek körülbelül 60 százaléka túlsúlyos, gyermekeknél 20 százalék ez az arány az országban – mondta Kovács Viktória, az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet táplálkozástudományi szakreferense kedden az M1 aktuális csatornán.

 • Bemutatót tartott Európa legjobb virágkötője

  Bemutatót tartott Európa legjobb virágkötője

  Mezőffy Tamás Európa-bajnok virágkötő mester tartott bemutatót a Flora Hungaria nagybani virágpiac galériatermében Szigetszentmiklóson.  Számos európai és távol-keleti ország virágkötő-szervezetei, -iskolái kapkodnak a magyar szakemberért, aki látványos show keretében tanított új megoldásokat szakmabelieknek.