EUR: 308,77 Ft
CHF: 267,73 Ft
2017. szeptember 21., csütörtök
Máté, Mirella

Életmód

Néhány hét múlva startolnak a nyugdíjas-szövetkezetek

Nemsokára megjelennek az első állásajánlatok a nyugdíjas-szövetkezeteknél. A Harmadik Kor szövetkezet oldalán, a nyugimunka.hu- n munkavállalók és munkáltatók is regisztrálhatnak. Az ország bármelyik pontján élő nyugdíjas tag lehet, akinek abban segítenek, hogy megtalálja azt a munkáltatót, aki jelezte foglalkoztatási szándékát.  Eddig közel harminc potenciális foglalkoztató jelentkezett be hozzájuk, köztük mezőgazdasági, ipari, csomagolástechnikai, logisztikai, pályázatíró, oktatási cégek, és a kereskedelemből van még jelentősebb igény. A nyugdíjasok közül mintegy 500-an regisztráltak.

A szövetkezeten keresztül végzett munkára csak a 15 százalékos személyi jövedelemadót kell megfizetni, vagyis a jelenleg már dolgozó nyugdíjasoknak is érdemes belépniük, és a nyugdíjba készülőket szintén az eddiginél kedvezőbb feltételekkel lehet tovább foglalkoztatni. A cégeknek is előnyös a konstrukció, mert a munkavégzés költségét nem terhelik a közterhek. Lehetőség van arra is, hogy a minimálbér erejéig étkezési utalványt adjanak a nyugdíjas-szövetkezetek dolgozóinak (akár szja-mentesen), de legalább a minimálbért ki kell fizetni, és nincs bérplafon.

A nyugdíjat nem érinti ez a foglalkoztatás, vagyis azt továbbra is kapják a szövetkezeten keresztül dolgozók.

Sokan szívesen térnek vissza a munka világába – Profimedia, Alamy

Kapcsolódó Cikkek

  • A magyar lakásárak a legkedvezőbbek a régióban

    A magyar lakásárak a legkedvezőbbek a régióban

    Magyarország az elmúlt években rendre az európai élmezőnybe került a kiadott lakásépítési engedélyek és a lakásárak emelkedése alapján. A környező országokhoz képest azonban még mindig Magyarországon lehet a legolcsóbban ingatlanhoz jutni – derül ki az ingatlan.

  • Recept: Fügét mutatunk

    Recept: Fügét mutatunk

    A füge nem csupán frissen és aszalva fogyasztható, különleges íze és textúrája miatt sokoldalúan felhasználható, ráadásul nagyon egészséges.