2018. június 18., hétfő
Arnold, Levente

Életmód

Néhány hét múlva startolnak a nyugdíjas-szövetkezetek

Nemsokára megjelennek az első állásajánlatok a nyugdíjas-szövetkezeteknél. A Harmadik Kor szövetkezet oldalán, a nyugimunka.hu- n munkavállalók és munkáltatók is regisztrálhatnak. Az ország bármelyik pontján élő nyugdíjas tag lehet, akinek abban segítenek, hogy megtalálja azt a munkáltatót, aki jelezte foglalkoztatási szándékát.  Eddig közel harminc potenciális foglalkoztató jelentkezett be hozzájuk, köztük mezőgazdasági, ipari, csomagolástechnikai, logisztikai, pályázatíró, oktatási cégek, és a kereskedelemből van még jelentősebb igény. A nyugdíjasok közül mintegy 500-an regisztráltak.

A szövetkezeten keresztül végzett munkára csak a 15 százalékos személyi jövedelemadót kell megfizetni, vagyis a jelenleg már dolgozó nyugdíjasoknak is érdemes belépniük, és a nyugdíjba készülőket szintén az eddiginél kedvezőbb feltételekkel lehet tovább foglalkoztatni. A cégeknek is előnyös a konstrukció, mert a munkavégzés költségét nem terhelik a közterhek. Lehetőség van arra is, hogy a minimálbér erejéig étkezési utalványt adjanak a nyugdíjas-szövetkezetek dolgozóinak (akár szja-mentesen), de legalább a minimálbért ki kell fizetni, és nincs bérplafon.


A nyugdíjat nem érinti ez a foglalkoztatás, vagyis azt továbbra is kapják a szövetkezeten keresztül dolgozók.

Sokan szívesen térnek vissza a munka világába – Profimedia, Alamy

Kapcsolódó Cikkek

  • Bormustra a minőségi borfogyasztásért

    Bormustra a minőségi borfogyasztásért

    A hazai borkultúra fejlesztése, a minőségi borfogyasztás ösztönzése, közben egy izgalmas versenysorozat a borászok között. Egyebek mellett ezt kínálja ” A Magyar Bor Ünnepe 2018 – Tállya” című rendezvénysorozat, melynek záróeseményére októberben kerül sor a tállyai Mailloth-kastélyban.

  • A közösségi médiát használjuk hírforrásként

    A közösségi médiát használjuk hírforrásként

    Magyarországon a közösségi média lett az első számú hírforrás – áll a Reuters Institute nemrég közzétett, digitális hírfogyasztásról szóló 2018-as elemzésében, amely a YouGov 37 ország 74 ezer online hírolvasójának bevonásával készített felmérésén alapul.