EUR: 312,82 Ft
CHF: 261,27 Ft
2018. április 27., péntek
Zita

Külföld

Őrizetbe vettek egy férfit, mert drónokat vásárolhatott dzsihadisták számára

Egy dán bíróság pénteken elrendelte egy 28 éves férfi vizsgálati fogságát azzal gyanúsítva, hogy drónokat és éjjellátó kamerákat vásárolt az Iszlám Állam nevű terrorszervezet számára.

A gyanúsított a koppenhágai rendőrség szerint tavaly novemberben kezdte a vásárlásokat. A rendvédelmi szervek közölték: az Iszlám Állam a drónokat Szíriában és Irakban az ellenségeivel szembeni terrorcselekményekhez akarta felhasználni.


A koppenhágai kerületi bíróság a törvényszék zárt ajtók mögötti meghallgatáson rendelte el a meg nem nevezett férfi 25 napra szóló őrizetbe vételét.

Sidsel Klixbull ügyész szerint a bírósági döntés időt enged a rendőrségnek és a vádhatóságnak a további nyomozáshoz.

Az ügynek van egy másik gyanúsítottja is, egy 31 éves férfi, aki azonban szökésben van. A rendőrség közlése szerint a Dániából Törökországba küldött szerkezetek egy része ő hozzá jutott el. Ellene nemzetközi elfogatóparancsot adtak ki.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Rohamosan nő a mobilos fizetések száma

  Rohamosan nő a mobilos fizetések száma

  Rohamosan emelkedik a mobil eszközökkel bonyolított fizetések száma Kínában, miközben a személyi számítógépekről kezdeményezett fizetések visszaszorulóban vannak.

 • Betiltották az Ubert Bécsben

  Betiltották az Ubert Bécsben

  A bécsi kereskedelmi bíróság ideiglenesen megtiltotta személyszállító tevékenység folytatását az Uber internetes fuvarmegosztó szolgáltatást nyújtó amerikai vállalatnak, mondván, megsérti a tisztességes verseny szabályait.

 • Marosvásárhelyi iskolaügy: A kisebbségi kérdés nem kizárólag helyi ügy

  Marosvásárhelyi iskolaügy: A kisebbségi kérdés nem kizárólag helyi ügy

  Nem lehet megtiltani a törvényhozásnak, hogy közbelépjen, ha a helyhatóságok nem teszik meg a szükséges intézkedéseket a kisebbségek védelmében, ellenkező esetben a kisebbségi kérdés kizárólag helyi üggyé válna – állítja az a négy romániai alkotmánybíró, aki különvéleményt fogalmazott meg a marosvásárhelyi iskolaügyben.