EUR: 323,94 Ft
CHF: 287,64 Ft
2018. szeptember 23., vasárnap
Tekla, Líviusz

Külföld

Őrizetbe vették, mert dzsihadista eszméket terjesztett

Őrizetbe vettek a spanyol hatóságok egy 25 éves pakisztáni férfit a katalóniai Lleidában terrorista propaganda terjesztésének gyanújával – közölte a spanyol belügyminisztérium kedden.

A tárca közleménye szerint a férfi az internetes közösségi oldalakon fegyveres harcra, “mártíromságra” buzdított, dicsőítette a terrorista csoportokat és vezetőiket. A házkutatáskor lefoglalt adathordozókon dzsihadista ideológiájú és antiszemita tartalmakat voltak.


A nyomozók szerint a férfi kapcsolatban állt egy háromtagú, szintén pakisztáni radikális csoporttal, akiket tavaly júniusban tartóztattak le a hatóságok ugyanebben a katalán városban és akik azóta börtönben vannak – írta a belügyminisztérium.

Lleida mintegy 160 kilométerre található Barcelonától és Cambrilstől, ahol egy hónappal ezelőtt gázolásos merényleteket követtek el az Iszlám Állam (IÁ) nevében. A támadásokban összesen 16-an veszítették életüket és több mint 150-en megsérültek.

Spanyolországban az elmúlt több mint két évben összesen 200, az iszlamista terrorizmust támogató személyt vette őrizetbe a hatóságok.

Kapcsolódó Cikkek