EUR: 322,01 Ft
CHF: 284,15 Ft
2018. november 13., kedd
Szilvia

Egyéb Szekszárd

Országos íjászverseny volt Sötétvölgyben

Az idén már második alkalommal rendezte meg a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság az Alisca Katasztrófavédelmi Országos Íjászversenyt a Szekszárdhoz közeli Sötétvölgyben, ahol a katasztrófavédelem mellett a rendőrségtől, a büntetés-végrehajtástól, a vízügytől és az országgyűlési őrségtől is érkeztek versenyzők.

A 3D-íjászat a vadon élő állatokat megformázó, térbeli célokról kapta a nevét, amelyeken a különböző találati zónákat nem eltérő színnel, hanem a célba süllyesztett választóvonalakkal jelölik. A sportot űzők elmondása szerint ez a legnehezebb terepíjászati mód, mivel soha nem előre közölt távolságokról kell a lövést leadni, a különböző kategóriákba tartozó íjászok más-más távolságokról röpítik ki nyilaikat.


Az idén a tavalyihoz képest lényegesen többen mérettették meg magukat, így a pálya hosszán és berendezésén is változtatni kellett a szervezőknek. Nyomvonala eltért a tavalyitól, huszonnégy célra kellett lőni, előfordult, hogy hegynek fel vagy éppen lefelé. A lőtávok sem voltak egyszerűek, de komoly szintkülönbségeket is le kellett küzdeni, ami sok esetben még a legkiválóbbakat is próbára tette. A Sötétvölgyi erdőben őshonos őz, szarvas, róka mellett egzotikus vadak is akadtak, így tigrist, medvét is célba kellett venniük a versenyzőknek.

A II. Alisca Katasztrófavédelmi Országos Íjászverseny kategóriagyőztesei:

BB (barebow): Kiss László (X. kerületi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság)

CRB (számszeríj): Szász Róbert (Észak-Magyaroszági VÍZIG)

CU (csigás): Molnár Márk (Veszprém MKI)

HU (vadász): Fenesi Viktor Ferenc (Fővárosi KI)

PB-HB (pusztai – tradicionális): Sibeki József (BAZ BVI)

Női PB-HB (pusztai – tradicionális): Fejős Klára (OGYŐ)

TR-LB (longbow) Horváth Tibor (Győr-Moson-Sopron RFK)

TR-RB (vadászreflex): Szendi Zoltán (Tolna MKI)

Női TR-RB (vadászreflex): Bókáné Szalai Ibolya (Tolna Megyei BVI)

Csapatgyőztes: Észak-Magyarországi  VÍZIG

Kapcsolódó Cikkek

 • A hősök neve az égbe kiállt

  A hősök neve az égbe kiállt

  1956 egy csoda, amikor egy ország nem félt, és minden ízében megtapasztalhatta, hogy ilyen nagy dolog a szabadság – fogalmazott november 4-i megemlékező beszédében Balogh László, a humán bizottság elnöke.

 • Jövőd a tét!

  Jövőd a tét!

  A „Jövőd a tét!” pályaválasztási kiállítást a közelmúltban rendezték meg a Messzi István Sportcsarnokban. Az általános iskolás gyerekek nem ismerik a szakmák tartalmát, de általában határozott véleményük van arról, milyen szakterületen szeretnének továbbtanulni.

 • Hamis kommunikáció és zsíros politikai állás

  Hamis kommunikáció és zsíros politikai állás

  A jobbikos városvezetés ad hoc alapon működteti a várost, nincs jövőképük, ezért egyetlen cég késleltetett adóbefizetése miatt már kétségbeestek. Közben sok millióba kerülő politikai állást tartanak fenn.