2018. január 18., csütörtök
Piroska

Egyéb Kaposvár

Pálya tesztelve, indulhat a verseny

A somogyi megyeszékhelyen rendezi meg a Kaposvári Egyetem szeptember 23-án az első I. KE Cross Run versenyt. A szervezők és a campus hallgatói már tesztelték is a többek között szalmabálákból, kötélhálóból és farönkökből készült akadályokkal tarkított pályát.

– A Kaposvári Egyetem nyitott minden olyan kezdeményezésre, amely az egészséges életmódot és a szabadidő hasznos eltöltését szolgálja. Ezért is döntött úgy az egyetem vezetése, hogy kihasználja a campus adottságait, és megrendezi a somogyi megyeszékhely első terep-akadályfutó versenyét – mondta dr. Borbás Zoltán kancellár, a rendezvény fővédnöke a beharangozó sajtótájékoztatón.


Fotó: KE

A négy kilométeres versenytávon nemcsak a természeti adottságokkal, hanem a szalmabálákból, kötélhálókból és farönkökből kialakított akadályokkal is meg kell küzdeniük a versenyzőknek. A szervezők minden korosztályra gondoltak, így az 5–10 évesek egy könnyített, 1000 méteres pályán bizonyíthatják rátermettségüket.

Az I. KE Cross Run nemcsak a versenyről szól, hanem a kísérő programok révén igazi családi kikapcsolódást is kínál. Dr. Borbás Zoltán megköszönte a Magyar Honvédség szervezőmunkáját, valamint a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség támogatását.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Czippán Anett: A szoptatás őrületesen fáj

  Czippán Anett: A szoptatás őrületesen fáj

  Meglepő fotót osztott meg követőivel Czippán Anett. A műsorvezető tavaly novemberben adott életet második gyermekének, Somának és szerette volna megmutatni, hogy a szoptatás mennyire fájdalmas tud lenni.

 • A közösség ünnepe

  A közösség ünnepe

  Hetedik alkalommal rendezték meg a város bálját, amelynek bevételét ezúttal a kanizsai gyermekotthon javára fordítják: az intézményben sószobát és sportpályát akarnak kialakítani.

 • Rotary-bál a jótékonykodás jegyében

  Rotary-bál a jótékonykodás jegyében

  A korábbi hagyományokhoz híven idén is megrendezik a Jótékonysági Rotary-bált. Mivel a célok közösek, a Sopronban működő két Rotary klub együtt szervezi a rangos eseményt a Liszt Központban január 20-án.

 • A zöld SZTK felújítása miatt lezárták a parkolót

  A zöld SZTK felújítása miatt lezárták a parkolót

  Megkezdődtek  a korábbi II. számú rendelőintézet (“Zöld SZTK”) átalakítási- felújítási munkálatai. Ahogy arról már beszámoltunk, a Fejér Megyei Kormányhivatal költözik majd a jelenleg használaton kívüli épületbe.