2018. december 15., szombat
Valér

Egyéb Kaposvár

Pálya tesztelve, indulhat a verseny

A somogyi megyeszékhelyen rendezi meg a Kaposvári Egyetem szeptember 23-án az első I. KE Cross Run versenyt. A szervezők és a campus hallgatói már tesztelték is a többek között szalmabálákból, kötélhálóból és farönkökből készült akadályokkal tarkított pályát.

– A Kaposvári Egyetem nyitott minden olyan kezdeményezésre, amely az egészséges életmódot és a szabadidő hasznos eltöltését szolgálja. Ezért is döntött úgy az egyetem vezetése, hogy kihasználja a campus adottságait, és megrendezi a somogyi megyeszékhely első terep-akadályfutó versenyét – mondta dr. Borbás Zoltán kancellár, a rendezvény fővédnöke a beharangozó sajtótájékoztatón.


Fotó: KE

A négy kilométeres versenytávon nemcsak a természeti adottságokkal, hanem a szalmabálákból, kötélhálókból és farönkökből kialakított akadályokkal is meg kell küzdeniük a versenyzőknek. A szervezők minden korosztályra gondoltak, így az 5–10 évesek egy könnyített, 1000 méteres pályán bizonyíthatják rátermettségüket.

Az I. KE Cross Run nemcsak a versenyről szól, hanem a kísérő programok révén igazi családi kikapcsolódást is kínál. Dr. Borbás Zoltán megköszönte a Magyar Honvédség szervezőmunkáját, valamint a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség támogatását.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.

 • Egyedi értékeket őriznek

  Egyedi értékeket őriznek

  A hucul lovaktól a Bodrog vízi élményútvonalig: természetvédelmi és a természeti értékekre épülő turisztikai célú fejlesztések kezdődtek az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság (ANPI) működési területén.