2018. március 19., hétfő
József, Bánk

Egyéb Kaposvár

Pálya tesztelve, indulhat a verseny

A somogyi megyeszékhelyen rendezi meg a Kaposvári Egyetem szeptember 23-án az első I. KE Cross Run versenyt. A szervezők és a campus hallgatói már tesztelték is a többek között szalmabálákból, kötélhálóból és farönkökből készült akadályokkal tarkított pályát.

– A Kaposvári Egyetem nyitott minden olyan kezdeményezésre, amely az egészséges életmódot és a szabadidő hasznos eltöltését szolgálja. Ezért is döntött úgy az egyetem vezetése, hogy kihasználja a campus adottságait, és megrendezi a somogyi megyeszékhely első terep-akadályfutó versenyét – mondta dr. Borbás Zoltán kancellár, a rendezvény fővédnöke a beharangozó sajtótájékoztatón.


Fotó: KE

A négy kilométeres versenytávon nemcsak a természeti adottságokkal, hanem a szalmabálákból, kötélhálókból és farönkökből kialakított akadályokkal is meg kell küzdeniük a versenyzőknek. A szervezők minden korosztályra gondoltak, így az 5–10 évesek egy könnyített, 1000 méteres pályán bizonyíthatják rátermettségüket.

Az I. KE Cross Run nemcsak a versenyről szól, hanem a kísérő programok révén igazi családi kikapcsolódást is kínál. Dr. Borbás Zoltán megköszönte a Magyar Honvédség szervezőmunkáját, valamint a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség támogatását.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

  • Francia rekorder darab a csabai színpadon

    Francia rekorder darab a csabai színpadon

    Igazi világsiker premierjére készül a Békéscsabai Jókai Színház társulata. Bár a darabot csak április 6-tól láthatja a közönség, Seregi Zoltán színházigazgató már az évad kezdetekor ezt az előadást jelölte meg a talán legjobban várt alkotásként.

  • Kisdiákok nagy szavalása

    Kisdiákok nagy szavalása

    Harmincöt gyermek mérettette meg magát a kistérségi versmondóversenyen, amelyet már több éve a hódmezővásárhelyi Liszt Ferenc Ének-zenei Általános Iskola szervez meg.