EUR: 324,00 Ft
CHF: 285,63 Ft
2018. szeptember 26., szerda
Jusztina

Egyéb Kaposvár

Pálya tesztelve, indulhat a verseny

A somogyi megyeszékhelyen rendezi meg a Kaposvári Egyetem szeptember 23-án az első I. KE Cross Run versenyt. A szervezők és a campus hallgatói már tesztelték is a többek között szalmabálákból, kötélhálóból és farönkökből készült akadályokkal tarkított pályát.

– A Kaposvári Egyetem nyitott minden olyan kezdeményezésre, amely az egészséges életmódot és a szabadidő hasznos eltöltését szolgálja. Ezért is döntött úgy az egyetem vezetése, hogy kihasználja a campus adottságait, és megrendezi a somogyi megyeszékhely első terep-akadályfutó versenyét – mondta dr. Borbás Zoltán kancellár, a rendezvény fővédnöke a beharangozó sajtótájékoztatón.


Fotó: KE

A négy kilométeres versenytávon nemcsak a természeti adottságokkal, hanem a szalmabálákból, kötélhálókból és farönkökből kialakított akadályokkal is meg kell küzdeniük a versenyzőknek. A szervezők minden korosztályra gondoltak, így az 5–10 évesek egy könnyített, 1000 méteres pályán bizonyíthatják rátermettségüket.

Az I. KE Cross Run nemcsak a versenyről szól, hanem a kísérő programok révén igazi családi kikapcsolódást is kínál. Dr. Borbás Zoltán megköszönte a Magyar Honvédség szervezőmunkáját, valamint a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség támogatását.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek