2018. június 21., csütörtök
Alajos, Leila

Egyéb Kaposvár

Pálya tesztelve, indulhat a verseny

A somogyi megyeszékhelyen rendezi meg a Kaposvári Egyetem szeptember 23-án az első I. KE Cross Run versenyt. A szervezők és a campus hallgatói már tesztelték is a többek között szalmabálákból, kötélhálóból és farönkökből készült akadályokkal tarkított pályát.

– A Kaposvári Egyetem nyitott minden olyan kezdeményezésre, amely az egészséges életmódot és a szabadidő hasznos eltöltését szolgálja. Ezért is döntött úgy az egyetem vezetése, hogy kihasználja a campus adottságait, és megrendezi a somogyi megyeszékhely első terep-akadályfutó versenyét – mondta dr. Borbás Zoltán kancellár, a rendezvény fővédnöke a beharangozó sajtótájékoztatón.


Fotó: KE

A négy kilométeres versenytávon nemcsak a természeti adottságokkal, hanem a szalmabálákból, kötélhálókból és farönkökből kialakított akadályokkal is meg kell küzdeniük a versenyzőknek. A szervezők minden korosztályra gondoltak, így az 5–10 évesek egy könnyített, 1000 méteres pályán bizonyíthatják rátermettségüket.

Az I. KE Cross Run nemcsak a versenyről szól, hanem a kísérő programok révén igazi családi kikapcsolódást is kínál. Dr. Borbás Zoltán megköszönte a Magyar Honvédség szervezőmunkáját, valamint a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség támogatását.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • 650 perc zene

  650 perc zene

  650 perc zenével tisztelegtek a 650 éves Kecskemét város előtt a kecskeméti szólisták és együttesek, akik a Máltai Szeretetszolgálat szervezésében a Nagytemplom ódon falait töltötték meg zenével a múlt szombaton reggeltől egészen estig.

 • Megújul a színház, uszoda épül

  Megújul a színház, uszoda épül

  A Petőfi Színház rekonstrukciója, az uszoda kivitelezése és a kerékpárutak fejlesztése várhatóan még ebben az évben startol, de jó ütemben halad a csomag többi eleme is.

 • Ne dobj mindent a kukába!

  Ne dobj mindent a kukába!

  Észre sem vesszük, de hétköznapi tevékenységeink során számtalanszor esünk abba a hibába, hogy egy-egy tárgyat, már feleslegessé váló használati eszközt a kukába dobunk, anélkül, hogy arra gondolnánk, mások számára az még hasznos lehet, vagy újragondolva adott esetben még saját magunk is újra tudnánk hasznosítani.