2018. január 20., szombat
Fábián, Sebestyén

Belföld

Rablással bukott le hét év után a petőfiszállási gyilkos

Volt tanítónőjét rabolta ki hétfőn egy 41 éves férfi Petőfiszálláson. 83 éves áldozata kijátszotta, így a rabló rendőrkézre került. Mégis a rendőröket érte a nagyobb meglepetés, amikor lefuttatták a férfi DNS-ét adatbázisukban, mert kiderült: ugyanaz a férfi végzett 47 késszúrással egy másik idős asszonnyal a faluban hét évvel ezelőtt.

Lehet, hogy csak a lélekjelenlétének köszönheti életét Margitka néni, az a 83 éves egykori tanítónő, akit volt tanítványa, falubelije próbált meg kirabolni hétfőn. A rendőrség a rablásról részletesen beszámolt.


– A kiskunfélegyházi rendőrök nyomozást indítottak rablás bűntett megalapozott gyanúja miatt egy 41 éves petőfiszállási férfi ellen, aki szeptember 18-án 13 óra körül megjelent az egyik petőfiszállási tanya udvarán, ahol előbb elbújt a mellékhelyiségben, majd rátámadt a 83 éves tulajdonosra – áll a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság keddi közleményében.

A támadó torkon ragadta Margitka nénit, kést szorított a nyakához és a pénzét követelte. A nyugdíjas tanítónő át is adta néhány ezer forintját és közölte, nincs több pénze. A gyanúsított viszont további 50 ezret követelt, az idős asszony azt mondta, át kell mennie a szomszédba kölcsönkérni. Onnan azonban inkább rendőrséget értesítette. A kiérkező körzeti megbízottak perceken belül elfogták a támadót, akinél a kést is megtalálták.


A zsaruknak eszükbe jutott, hogy a településen hét évvel korábban, 2010. augusztus 19-én hasonló módon követtek el egy gyilkosságot. Az áldozat ott is egy egyedül élő idős asszony volt, aki a Lokál információi szerint 47 késszúrással öltek meg a saját tanyáján. Úgy tudjuk: az elfogott rablótól levett DNS-minta hozta meg a váratlan sikert. Az ugyanis egyezett azzal a DNS-nyommal, amelyet a 2010-es emberölés helyszínén sikerült rögzíteniük.

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság az ügyben mára ígért tájékoztatást, de a gyilkosságról kiadott közleményükben elismerik, hogy a hét évvel előtti gyilkosság elkövetőjét „más bűncselekmény miatt már elfogták”.

Kapcsolódó Cikkek

 • Több év fegyházra ítélték a debreceni egyetemi drogterjesztőket

  Több év fegyházra ítélték a debreceni egyetemi drogterjesztőket

  Oktatási feladatok ellátására rendelt épület területén, illetve közvetlen környezetében bűnszövetségben, társtettesként elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntette miatt első fokon több év fegyházra ítélt hat vádlottat a Debreceni Törvényszék pénteken – tájékoztatta a bíróság sajtószóvivője az MTI-t.

 • Fidesz: A Soros-szervezetek máris támadják a “Stop Sorost”

  Fidesz: A Soros-szervezetek máris támadják a “Stop Sorost”

  A Fidesz azt kéri a kormánytól, hogy februárban terjessze a parlament elé a “Stop Soros” törvénycsomagot, hogy az Országgyűlés tárgyalni tudja azt – közölte Budai Gyula, fideszes országgyűlési képviselő szombati budapesti sajtótájékoztatóján.

 • Orbán Viktor: erőforrást látunk a roma közösségben

  Orbán Viktor: erőforrást látunk a roma közösségben

  A kormány erőforrást, nem pedig áldozatot lát a magyarországi roma közösségben – mondta Orbán Viktor miniszterelnök szombaton a Keresztény Roma Szakkollégiumi Hálózat hallgatói és alumnitalálkozóján, a Magyar Tudományos Akadémián.

 • Forgalmi változások lesznek Budapesten

  Forgalmi változások lesznek Budapesten

  Változik a 105-ös busz útvonala, továbbá várakozásra lehet számítani a 4-es és a 6-os villamos, illetve több másik busz és troli vonalán a Bajcsy-Zsilinszky út – Andrássy út útvonalon egy szombat délutáni tüntetés miatt – közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) pénteken.