2017. november 20., hétfő
Jolán

Sport

Raiola: Dybala egy nap elhagyja a Juventust

Mino Raiola, aki többek között Paul Pogba és Zlatan Ibrahimovic sztárügynöke megszólalt Paulo Dybala jövőjével kapcsolatban. Úgy véli, hogy az argentin hamarosan elhagyja a Juventust.

Mino Raiola véleményét nem szabad figyelmen kívül hagyni, hiszen ő az, aki Paul Pogban és Zlatan Ibrahimovic útját is egyengeti, és ő intézte el, hogy az említett futballisták a Manchester United csapatába szerződjenek. Az olasz sztárügynök most Paulo Dybalával kapcsolatban szólalt meg a Rai Sportnak, annak ellenére, hogy nem ő az argentin ügynöke.


– Úgy gondolom egy nap Dybala el fogja hagyni a Juventust. Ha majd meghozza ezt a döntést egy olyan klubba kell mennie ahol már folyamatban van egy projekt kibontakozása, hiszen még túl fiatal, hogy egy egész csapatot cipeljen a hátán. Egy átalakulóban lévő Barcelonába nehezen illeszkedne be, de Real Madridban, a Manchester Unitedben vagy a Manchester Cityben, esetleg a Chelsea-ben jól tudna alkalmazkodni szerintem. Szívesen látnám őt valamelyik csapatban – fogalmazott Raiola.

(MTI/EPA/Alessandro Di Marco)

 

Tény, hogy az argentin klasszissal kapcsolatban folyamatosan jelentek meg pletykák az átigazolási időszak alatt. A La Sexta televízióadó információi szerint a Barcelona alelnöke augusztus 17-én találkozott Dybala ügynökével és testvérével, akik arról beszéltek, hogy Dybala hajlandó lenne a klubváltásra, azonban leszögezték, hogy a Juventus csak 120 millió euró fejében kész megválni a szélsőtől. A Barca ezt visszautasította többek között azért, mert akkor még javában zajlott a csata Philippe Coutinho megszerzéséért, illetve mert Dybala játéka összeegyezhetetlen Lionel Messiével. Az olasz bajnok az átigazolási szezon utolsó előtti napján még egyszer felajánlotta Dybalát a katalánoknak, de ismét nemet mondtak a szerződtetésére, pedig akkor már világos volt, hogy nyáron Coutinhót nem szerzik meg.


Dybala 2015 óta erősíti a Juventust, amely színeiben 48 gólt szerzett és nagyon fontos szerepet kapott a torinóiak tavaly Bajnokok Ligája menetelésében, hiszen lényegében egymaga ejtette ki a Barcelonát a legjobb nyolc között. A formájában idén sem látszik törés: három bajnoki meccsen öt gólt szerzett.

Kapcsolódó Cikkek