2018. június 19., kedd
Gyárfás

Extra

Rebel Wilsonnak csaknem egymilliárd forintnyi kártérítést ítéltek meg

Rebel Wilson ausztrál színésznőnek 4,6 millió ausztrál dollár (917 millió forint) kártérítést ítélt meg egy ausztrál bíróság attól a médiacsoporttól, amelynek magazinjai rossz hírbe keverték a komikát, aki emiatt több fontos filmes munkától is elesett.

A Victoria állam legfelsőbb bírósága által szerdán kihirdetett döntés értelmében a Bauer Mediának 650 ezer ausztrál dollár általános kártérítést, és további – az Ausztráliában tárgyalt becsületsértési ügyek esetében rekordot jelentő – több mint 3,9 millió ausztrál dollár speciális kártérítést kell fizetnie a színésznőnek.


Idén júniusban egy hatfős esküdtbíróság egyetértett abban, hogy a Bauer Mediához tartozó lapokban, egyebek között az Australian Women’s Weekly-ben és az OK Magazine-ban 2015-ben megjelent nyolc cikk rossz hírbe keverte a színésznőt azokkal az állításokkal, amelyek szerint Wilson hazudott az igazi nevéről, a koráról és a gyermekéveiről, hogy érvényesülni tudjon Hollywoodban.

Az akkori tárgyalás során a 37 éves színésznő elmondta, hogy a cikkek megjelenését követően két jelentős produkciónak – Trollok, Kung Fu Panda 3 – is búcsút kellett mondania.


A szerdai ítélethirdetéskor John Dixon bíró felidézte, hogy a lapokban közölt állításokat olyan forrásra alapozták, aki pénzt kért az információkért, a neve elhallgatását kérte és önös érdekek vezérelték. Hozzátette: a Bauer Media profitszerzés céljából “napokig kiemelten foglalkozott a témával”, tudván, hogy azt világszerte fel fogják kapni a lapok és portálok, aminek eredményeként Wilson számos filmszereptől elesett.

Wilson, a Tökéletes hang, a Koszorúslányok és a Hogyan legyünk szinglik című filmek sztárja nem volt jelen a kártérítés összegének kihirdetésekor.

A komika Melanie Elizabeth Bownds néven született, de később nevet változtatott. A jogi diplomával rendelkező színésznő eredetileg 5,9 millió ausztrál dollár kártérítést követelt és azt mondta, hogy az összegből jótékonysági szervezeteket, továbbá az ausztrál filmipart és a fiatal színészeket támogatná.

Kapcsolódó Cikkek

  • Ezt jelentik a rövidítések a naptejeken

    Ezt jelentik a rövidítések a naptejeken

    A JAMA Dermatology korábban közzétett vizsgálata szerint sokan nincsenek tisztában a naptejeken látható jelölésekkel. Dr. Rózsa Annamária bőrgyógyász, az Anyajegyszűrő Központ orvosa magyarázza el, hogy miért nem elég, ha kizárólag az SPF alapján választunk, és miért fontos figyelni az UVA és UVB jelölésekre is?