EUR: 319,18 Ft
CHF: 274,72 Ft
2018. május 25., péntek
Orbán

Program

Rendhagyó előadás a Gobbi Hilda színészházban

Edward Albee: Mese az állatkertről című drámájának bemutatójára készül a Kazán István Kamaraszínház, de nem a megszokott helyükön, hanem a Gobbi Hilda színészházban, ahol egyfajta “elő bemutatóként” kerül színre ez az egyedi előadás.

Mint azt Kriszt László dramaturg-rendező elmondta, az eredeti játszóhelyünk a Fészek Művészklub, de az ott elhúzódó felújítások miatt a darabot, áttették az V. Magyar utca 34-ben található Gobbi Hilda színészházba.


– Erről a helyről talán annyit érdemes róla tudni hogy Gobbi Hilda nagyszerű színésznő, azzal a céllal alapította hogy segítséget nyújtson az ideiglenesen lakhatási problémákkal küzdő színészeknek. Van ott egy gyönyörű hall, ahol összejönnek esténként a házban lakók, s mivel magam is ott laktam jó pár évig, ismerem a körülményeket,
amelyek abszolúte alkalmasak egy ilyen jellegű előadás bemutatására. Talán még add is egyfajta “színház-történeti” hangulatot, hiszen az elmúlt évtizedekben több nagy színész kolléga is lakott ott, hosszú évekig.

A rendező elmondta szinte sehol sem játsszák Albee-nek ezt a remekművét, de amikor 11 éve megalakította a kamaraszínházat, az értékelvűség mellett a ritkán, vagy egyáltalán nem-játszott darabok bemutatását tűzte ki célul.


– Egyébként mi, már 2011-ben mutattuk be elsőként ezt a drámát, kiemelkedő sikerrel. Azóta több szereposztásban játszottuk, és most két év kihagyása után, főleg az aktualitása miatt, újra elővettük és mutatjuk be újra.
Kriszt László szerint ugyanis a darab, Albee megjelölését használva: abszurd, de ugyanakkor ma is aktuális.
– Soha ennyi meghasonlott (főleg fiatal) akik elvesztették lábuk alól a talajt, ennyi elidegenedett embert nem láttam mint napjainkban, S hogy mi vezet valakit idáig? Nos én, konkrét választ erre nem tudok adni, hiszen mindenkinél
más és más az ok, de ez a darab általános értelemben mutatja be, egy ember személyes tragédiáját, a hozzá vezető utat, s higgye el, a legtöbb néző talál hasonlóságot a saját maga élete és a darab főhőse – Jary – élete közt, talán
ezért is ilyen sikeres ez a darab. Hozzá kell tennem, hogy két nagyszerű színész, a rutinos Kovács Molnár József és a fiatal pályakezdő Vég András hitelesen, virtuózan jeleníti meg ezt a két teljesen ellentétes figurát.

A házi bemutató helyszíne az V. került Magyar utca 34 szám alatti  Gobbi Hilda színészházban lesz 2017 szeptember 30-án 19 órai kezdettel, a premier pedig október 31-én, szintén 19 órai kezdéssel a Fészek Művészklub kupola termében lesz. Aki pedig további részleteket szeretne megtudni erről és a kamaraszínház előadásairól, az nézze meg a www.kazanistvankamaraszinhaz.hu weboldalt!

 

Kapcsolódó Cikkek

 • A Duna összeköt! Ezek a pazar nyári programok várnak Budapesten

  A Duna összeköt! Ezek a pazar nyári programok várnak Budapesten

   A főváros nyári, Dunához kapcsolódó kulturális és sportrendezvényeiről: a Szabihídról, Szabad Tér Színház és a Margitszigeti Szabadtéri Színpad 80. évadjáról, a Dunapest Fesztiválról, valamint a Budapest Urban Games – városi sportok fesztiváljáról számoltak be a humán főpolgármester-helyettes mellett a projektgazdák ma a Bálna Budapestben megrendezett sajtótájékoztatón.

 • VIP-vendégeket keres a The Chainsmokers

  VIP-vendégeket keres a The Chainsmokers

  Magyar fiatalokért kampányol a Dj Duó a Balaton Soundon Szövegértési nehézséggel küzdő magyar gyerekek segítéséért kampányol a Balaton Sound támogatásával a Zamárdiban idén fellépő The Chainsmokers duó.

 • Újabb Hedonista Partyt tart Pásztor Anna

  Újabb Hedonista Partyt tart Pásztor Anna

  A Hedonista olyan exkluzív party-sorozat, amelyet Pásztor Anna, a népszerű és merész popdíva álmodott meg. A különleges hangulatú, minőségi produkciókkal teli, immár harmadik Hedonista Party központi témája az ízléses erotika területeinek bemutatása a művészet eszközeivel – minőségi és tartalmas szórakozás, amely a titkon bennünk lappangó vágyaknak a művészet eszközeivel teremt teret és elégít ki azokat.

 • A Brit Floyd újra Budapestre jön

  A Brit Floyd újra Budapestre jön

  A Brit Floyd három év után visszatér Magyarországra. Napjaink legnagyobb szabású Pink Floyd tribute showja november 20-án a Barba Negra Music Club színpadán lesz látható és hallható.