EUR: 313,02 Ft
CHF: 271,73 Ft
2018. február 24., szombat
Mátyás

Budapest XV.kerület

Rengeteg kincs van a kertben

Minden év szeptemberében látványos bemutatóra várják a kertbarátokat a Pestújhelyi Közösségi Házba. Nem volt ez másként idén sem. Immár több mint százéves a honi kertbarátmozgalom, a pestújhelyi kertbarátkör pedig már 16 éves.

Az elmúlt években mindig nagyon látványosra sikeredik ez a civil rendezvény, idén volt például lekvárkóstolás, házi paradicsompasszírozás, paradicsomital-készítés, Pestújhelyen termett méz kóstolása és vására. A szervezők a gyerekekre is gondoltak, őket kézműves foglalkozásokkal várták.


Kapcsolódó Cikkek

 • Migránstelepet terveznek Soros szervezetei a szomszéd kerületbe?

  Migránstelepet terveznek Soros szervezetei a szomszéd kerületbe?

  A kertvárosi egyesületek mellett a zugló-alsórákosi civil szervezet is felemelte a szavát az ellen, hogy illegális bevándorlókat telepítsenek a XVI. kerületbe. Az Alsórákosi Civil Egyesület is jegyzi ugyanis azt a nyilatkozatot, amelyben hat szervezet az ellen tiltakozik, hogy a mátyásföldi Ikarus Ipari Parkot tulajdonló holland cég Soros György által támogatott szervezeteknek ingatlant adjon bérbe.

 • Bringás úton bringázni veszélyes!

  Bringás úton bringázni veszélyes!

  Nem mindennapi parkolást gátló oszlopokat helyeztek ki a népligeti felüljáró alá. Igaz, az oszlopok végül nem a parkolást, hanem a kerékpározást gátolják, sőt, a bringások testi épségét is veszélyezteti, hiszen a korlátok elhelyezésénél egész egyszerűen nem vették figyelembe, hogy a felüljáró alatt áthalad egy bicikliút is.

 • Erre vágynak 25-35 év közötti fiatalok

  Erre vágynak 25-35 év közötti fiatalok

  Saját lakás, gyerek és természetesen az egészség sem marad le a fiatalok kívánságlistájáról. A Fundamenta készített egy országos felmérést, ami alapján bátran kijelenthető, a 25 évüket betöltött fiataloknak, igen komoly terveik vannak.