EUR: 325,53 Ft
CHF: 280,09 Ft
2018. július 19., csütörtök
Emília

Belföld

Őszöd 2.0.: Gyurcsány saját kormánya korrupciójáról beszélt

A Fidesz választ vár Gyurcsány Ferenc volt kormányfőtől, a DK elnökétől arra, hogy mit tud a 2010 előtti korrupciós ügyekről. Puskás Imre, a nagyobbik kormánypárt szóvivője tegnapi sajtótájékoztatóján utalt a DK elnökének keddi lakossági fórumán elhangzottakra.

Puskás Imre, a nagyobbik kormánypárt szóvivője kifejtette: Gyurcsány Ferenc keddi dunaújvárosi lakossági fórumán arról beszélt, hogy 2010 előtt visszakérték a kormányzati beruházásokra szánt pénzek 20 százalékát.
– A volt miniszterelnök már korábban is tett azzal kapcsolatos kijelentést, hogyan működött a kormányzati korrupció a szocialista országvezetés alatt, úgy fogalmazott ugyanis, hogy sok helyről vándorolt pénz az MSZP-hez, de jobb nem tudni, honnan – mondta Puskás Imre, hozzátéve: a DK elnökének volt olyan nyilatkozata is, amely szerint többek között azért hagyta el az MSZP-t, mert ott lopnak.


A Fidesz szóvivője szerint viszont kedden Gyurcsány Ferenc már „konkrét bejelentéssel szolgált”, amellyel kapcsolatban kérdéseket intézett az ellenzéki pártelnökhöz. – Mit tud pontosan Gyurcsány Ferenc ezekről a korrupciós ügyekről, és kik kértek vissza a kormányzása idején 20 százalékot a beruházásokból? – kérdezte Puskás, aki arra is választ vár, hogy ez a 4-es metró „szétlopott” beruházásánál is igaz volt-e, illetve ebből a projektből mennyi pénz került az MSZP kasszájába.
A szóvivő szerint kérdés továbbá, hogy a DK elnöke keddi „bejelentése” után mikor fordul az ügyészséghez, mikor tesz feljelentést a 2010 előtti kormányzati korrupció működése miatt. Korábban Gyurcsány többször is beszélt arról, hogy jobb nem tudni, milyen forrásokból érkeztek kampánypénzek akkori pártjához, az MSZP-hez. Vajon mire értette ezt a korábbi kormányfő, ha nem a korrupcióra? – kérdezte Puskás.

Ismert, hogy 2013. október 14-én egy pódiumbeszélgetésen a következőket mondta Gyurcsány: „Én voltam ennek a pártnak az elnöke. Sok helyről vándorolt oda a pénz, Európából nem nagyon. Ahonnan meg vándorolt, azt jobb, ha nem tudjuk.”


További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek