EUR: 319,32 Ft
CHF: 274,83 Ft
2018. május 25., péntek
Orbán

Belföld

Sokan bokszzsáknak használják állataikat

Görcsbe rándul minden normális ember gyomra, ha elolvassa Tornóczky Anita közösségi bejegyzését arról, hogy sajnos egyre több ember az állatain vezeti le a feszültségét. Az állatkínzás ellen fellépő Lokál munkatársai döbbenten olvasták ezeket a sorokat.

Tornóczky Anitát nem kell bemutatni az állatvédőknek. Az Állatvédőrség munkatársaként hosszú évek óta mindent megtesz a jobb sorsra érdemes kutyusokért és más állatokért is.  Anita a napokban az Állatvédőrség közösségi oldalán osztott meg érdekes és egyben szomorú posztot arról, hogy mi emberek miként is viszonyulunk állatainkhoz.


Forrás: Facebook

“Mostanában sokszor kérdezik újságírók tőlem, hogy több e az állatkínzás, vagy csak egyre többről értesülünk. Pontos statisztika hiányában a tapasztalataimra tudok csak hagyatkozni és azt kell mondjam, egyre több az olyan eset, ahol az állat egy “bokszzsák”, akin levezeti az elkövető azt a feszültséget és frusztrációt, amit a mindennapi életében halmoz fel.
Gyengét bántani könnyű, de erőset bántani nem mer. Így lesz az áldozat a nő, a gyerek, vagy a kutya. Őket “biztonságosan” lehet bántalmazni, hisz nem tudnak, vagy nem mernek szólni senkinek és vissza sem ütnek. Közben pedig akkor, néhány percig ő lehet élet-halál ura, azt tehet áldozatával, amit csak akar.
Az erőszakos tetten túl azonban ez egy társadalmi kórkép, ami sötét jövőt vetít előre. Naponta szedünk össze kölyökkutyákat, akiket félholtra rugdosnak. Hol a határ? És mi vet ennek véget? Én, mi eszköztelenek vagyunk. Csak újra és újra elmondom, ahol lehet, hogy az állatkínzó veszélyes a társadalomra. Hátha egyszer meghallják…

 

 

 

A Lokál az állatkínzás ellen!

Nem biztos, hogy mindenben egyetértünk, de az állatkínzás elleni harc közös ügyünk! Az emberi kegyetlenség sokszor határtalan, pedig az állatok csak szeretetet adnak, védtelenek! Küldjük börtönbe az állatkínzókat! A Lokál kiáll az állatok jogaiért, kövesse a „Börtönt az állatkínzóknak!” Facebook-oldalunkat. Kérünk mindenkit, aki állatokkal kapcsolatos brutalitással találkozik, írja meg nekünk a Facebook-oldalon vagy küldje el a szerkesztoseg@lokal.hu címre. Bátran csatoljon fotót beszámolójához, hogy annak minél nagyobb hangot adjunk, ezzel növelve az esélyét, hogy az állatkínzó elnyeri méltó büntetését. Természetesen nem csak a tragédiával végződő esetekkel foglalkozunk. Sikertörténeteket, szerencsés kiszabadításokat, megmentéseket is megoszthatnak velünk. Ismerje meg a világ a névtelen hősöket is, akik folyamatos harcot vívnak a kegyetlen emberekkel!

Börtönt az állatkínzóknak! Kövessen minket a Facebookon:

https://www.facebook.com/bortontazallatkinzoknak/

További cikkeink:

Kapcsolódó Cikkek

 • Rejtély! Kilenc éve várják haza az eltűnt Dávidot

  Rejtély! Kilenc éve várják haza az eltűnt Dávidot

  Nincs annál szörnyűbb, amikor egy szülő elveszíti gyermekét. Bár egy hazai rendőrségi statisztika szerint az eltűnt kiskorúak mintegy 30 százaléka egy napon belül, másik 30 százaléka egy héten belül, és 35 százaléka egy hónapon belül meglesz, 5 százalékuk talán egyszer vagy soha nem kerül már elő.

 • Ilyen lesz az új ötvenes

  Ilyen lesz az új ötvenes

  A Magyar Nemzeti Bank mától új 50 forintos forgalmi érme-emlékváltozatot bocsát ki a Családok éve tiszteletére. Az új 50 forintosok között lesz 10 ezer forint névértékű ezüst, valamint 2 ezer forint névértékű színesfém emlékérme is.

 • Steve Bannon: Orbán hasonlít Trumpra

  Steve Bannon: Orbán hasonlít Trumpra

  Több párhuzamot vont Orbán Viktor miniszterelnök és Donald Trump amerikai elnök között Steve Bannon, utóbbi korábbi kampánystratégája, aki a Várkert Bazárban tartott előadást a Közép- és Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Közalapítvány és a Századvég Alapítvány szervezte Európa Jövője konferencia első napján, szerdán.

 • Feje tetejére fordították a pizzát

  Feje tetejére fordították a pizzát

  Elsőként Magyarországon a Pizza i55 kínálja Chicago specialitását, a “deep dish” vagyis mélytányéros pizzát. A bár testvérpár-tulajdonosai számítanak rá, hogy a hagyományos pizza kedvelői majd kígyót-békát kiabálnak rájuk, de hisznek benne, hogy a fordítva rétegzett “pizzapite” beveszi majd a gasztronómiai szempontból befogadó Budapestet.