EUR: 308,76 Ft
CHF: 267,76 Ft
2017. szeptember 21., csütörtök
Máté, Mirella

Sport

Stephens a csúcsra ért New Yorkban

/Fotó: MTI/EPA/Daniel Murphy)

Az amerikai Sloane Stephens szinte erőlködés nélkül 6-3, 6-0-ra verte honfitársát és egyben legjobb barátnőjét, Madison Keyst a New York-i US Open döntőjében.

Mellesleg mindkét teniszező először szerepelhetett Grand Slam-torna döntőjében, ám a későbbi győztest jobban feldobta a lehetőség. Stephens – aki 2010-ben három junior GS-tornát nyert Babos Tímea oldalán – néhány hete még csak a 956. helyen volt a női ranglistán, igaz, januárban műtötték a lábát, ami után négy hónapig szinte sétára sem használhatta. Azért nem nyeretlen kétéves a US Open új bajnoka, hiszen négy WTA-tornát nyert eddig és 2013-ban az Australian Openen elődöntőt játszott.

A mérkőzés egyoldalú volt, Keys számtalan ki nem kényszerített hibát vétett, nem késztette különösebb erőfeszítésre Stephenst, aki az utolsó labdamenet után nem győzte vigasztalni a vesztest.

– Kell még néhány hét vagy hónap, mire felfogom a történteket, most még olyan, mintha nem is lenne igaz. Nagyszerű, hogy a mamám előtt döntőzhettem és megoszthattam vele ezt az élményt – nyilatkozta a bajnok.

Kapcsolódó Cikkek

  • Világliga, Jövünk!

    Világliga, Jövünk!

    Az utolsó mérkőzést már nem is kellett lejátszani a magyar–orosz Davis Kupa-párharcban, hiszen addigra a Fucsovics Márton vezette teniszcsapatunk behozhatatlan előnyre tett szert és 21 év után visszajutottak a világcsoportba.

  • Détári: Három év alatt illene megtanulni magyarul

    Détári: Három év alatt illene megtanulni magyarul

    Détári Lajos a Bors.hu-nak adott nyilatkozatában kicsi odaszúrt Bernd Storck szövetségi kapitánynak. Az egykori világválogatott labdarúgó szerint a német szakember igazán vehette volna a fáradtságot, hogy megtanuljon magyarul.