2017. november 20., hétfő
Jolán

Sport

Stephens a csúcsra ért New Yorkban

/Fotó: MTI/EPA/Daniel Murphy)

Az amerikai Sloane Stephens szinte erőlködés nélkül 6-3, 6-0-ra verte honfitársát és egyben legjobb barátnőjét, Madison Keyst a New York-i US Open döntőjében.

Mellesleg mindkét teniszező először szerepelhetett Grand Slam-torna döntőjében, ám a későbbi győztest jobban feldobta a lehetőség. Stephens – aki 2010-ben három junior GS-tornát nyert Babos Tímea oldalán – néhány hete még csak a 956. helyen volt a női ranglistán, igaz, januárban műtötték a lábát, ami után négy hónapig szinte sétára sem használhatta. Azért nem nyeretlen kétéves a US Open új bajnoka, hiszen négy WTA-tornát nyert eddig és 2013-ban az Australian Openen elődöntőt játszott.


A mérkőzés egyoldalú volt, Keys számtalan ki nem kényszerített hibát vétett, nem késztette különösebb erőfeszítésre Stephenst, aki az utolsó labdamenet után nem győzte vigasztalni a vesztest.

– Kell még néhány hét vagy hónap, mire felfogom a történteket, most még olyan, mintha nem is lenne igaz. Nagyszerű, hogy a mamám előtt döntőzhettem és megoszthattam vele ezt az élményt – nyilatkozta a bajnok.

Kapcsolódó Cikkek