2017. november 23., csütörtök
Kelemen, Klementina

Sport

Szépen búcsúztunk a kosárlabda Eb-től

Még a legelvakultabb drukkerek sem gondolhatták komolyan, hogy a kosárlabda Európa-bajnokság isztambuli nyolcaddöntőjébe jutott magyar válogatott megverheti az olimpiai és világbajnoki ezüstérmes Szerbiát. Persze így is úgy kell pályára lépni, hogy higgyünk a csodában.

Nos, a csoda ezúttal elmaradt, de Vojvoda Dávidék egyáltalán nem játszottak alárendelt szerepet az olyan NBA-s csillagok ellen, mint például a Sacramentót erősítő Bogdan Bogdanovic vagy a Detroit Pistons lapátkezű óriása, Boban Marjanovic. Az első két negyedben kifejezetten jól tartotta magát a magyar csapat, több ízben is mindössze négy ponttal vezettek a szerbek.


Az utolsó két felvonásban azonban megmutatkozott a két gárda közötti minőségi különbség, bár a mieink nem adták meg könnyen magukat. Sőt, emelt fővel, számtalan dicséretet bezsebelve hagyhatták el a pályát a Szerbia elleni 86-78-as vereség ellenére. Hála érte a félig szerb, félig horvát Stojan Ivkovic szövetségi kapitánynak, aki igazi magyar csapatot épített.

/Fotó: Czeglédi Zsolt

Kapcsolódó Cikkek

  • A világ legjobbja lett a vizes vb nyitó előadása

    A világ legjobbja lett a vizes vb nyitó előadása

    Két kategóriában is díjazták a 17. FINA Világbajnokság nyitó előadását a rendezvényszakma Oscar-díjaként is emlegetett, rangos Bea World – Best Event Awards ünnepélyes díjátadó gáláján. Az egyik legfontosabb kategória, a Best Live Entertainment szekció fődíját Káel Csaba, a nyitóesemény főrendezője, a Müpa vezérigazgatója és a produkció látványvilágáért felelő francia kollektíva, az ECA2 vezetője, Jean-Christophe Canizares közösen vette át.