EUR: 308,76 Ft
CHF: 267,76 Ft
2017. szeptember 21., csütörtök
Máté, Mirella

Sport

Szépen búcsúztunk a kosárlabda Eb-től

Még a legelvakultabb drukkerek sem gondolhatták komolyan, hogy a kosárlabda Európa-bajnokság isztambuli nyolcaddöntőjébe jutott magyar válogatott megverheti az olimpiai és világbajnoki ezüstérmes Szerbiát. Persze így is úgy kell pályára lépni, hogy higgyünk a csodában.

Nos, a csoda ezúttal elmaradt, de Vojvoda Dávidék egyáltalán nem játszottak alárendelt szerepet az olyan NBA-s csillagok ellen, mint például a Sacramentót erősítő Bogdan Bogdanovic vagy a Detroit Pistons lapátkezű óriása, Boban Marjanovic. Az első két negyedben kifejezetten jól tartotta magát a magyar csapat, több ízben is mindössze négy ponttal vezettek a szerbek.

Az utolsó két felvonásban azonban megmutatkozott a két gárda közötti minőségi különbség, bár a mieink nem adták meg könnyen magukat. Sőt, emelt fővel, számtalan dicséretet bezsebelve hagyhatták el a pályát a Szerbia elleni 86-78-as vereség ellenére. Hála érte a félig szerb, félig horvát Stojan Ivkovic szövetségi kapitánynak, aki igazi magyar csapatot épített.

/Fotó: Czeglédi Zsolt

Kapcsolódó Cikkek

  • Világliga, Jövünk!

    Világliga, Jövünk!

    Az utolsó mérkőzést már nem is kellett lejátszani a magyar–orosz Davis Kupa-párharcban, hiszen addigra a Fucsovics Márton vezette teniszcsapatunk behozhatatlan előnyre tett szert és 21 év után visszajutottak a világcsoportba.

  • Détári: Három év alatt illene megtanulni magyarul

    Détári: Három év alatt illene megtanulni magyarul

    Détári Lajos a Bors.hu-nak adott nyilatkozatában kicsi odaszúrt Bernd Storck szövetségi kapitánynak. Az egykori világválogatott labdarúgó szerint a német szakember igazán vehette volna a fáradtságot, hogy megtanuljon magyarul.