2017. november 25., szombat
Katalin

Egyéb Szolnok

Szolnoki győzelmek a Szuper Ligán

Szeptember elő napjaiban a fővárosi Lantos Mihály Sportközpontban gyűlt össze a hazai atléták színe-java a 4. Magyar Atlétikai Szuper Liga döntőjére. Természetesen a szolnokiak sem maradtak távol, és milyen jól tették!

A Szolnoki MÁV SE sprintere, Sipos János egy ötödik hellyel tette le névjegyét 100 méteren, a Szolnoki Honvéd SE nehézatlétája, Kővágó Zoltán azonban mindenki mást megelőzött diszkoszvetésben: a 2004-es athéni olimpia ezüstérmese harmadik kísérletére 62,17 méterig repítette a sportszert, amelyre a többieknek nem volt válaszuk. Hasonlóan a Tisza-partjára vándorolt a férfi gerelyhajítás aranyérme is: a törökszentmiklósi származású Rivasz-Tóth Norbert 74,37 méterrel utasított mindenkit maga mögé, míg klubtársa, Gál Mihály a negyedik helyen zárt.


Úgy látszik, hogy a Szolnoki MÁV SE valamire rálelt a gerelyhajítás frontján, hiszen női dobói is pont ugyanúgy végeztek, mint a férfiak: jelen esetben Szilágyi Réka 56,42 méterrel, utcahosszal végzett az élen, hiszen a második helyen zárt riválisánál hat méterrel jobb eredményt ért el. A szintén szolnoki Bakos Karolina ugyanakkor sajnos lemaradt a dobogóról és negyedik lett.

Kapcsolódó Cikkek

 • Szijjártó: Kijevnek eleget kell tennie nemzetközi kötelezettségeinek

  Szijjártó: Kijevnek eleget kell tennie nemzetközi kötelezettségeinek

  Magyarország nem áldozza fel a világpolitika oltárán a kárpátaljai magyarokat, és ellenáll mindenfajta olyan törekvésnek, amely téves geopolitikai kontextusba kívánja helyezni a magyar kormány álláspontját Ukrajna európai inspirációval kapcsolatban – jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Brüsszelben pénteken, az EU-tagországok és keleti partnerországaik állam- és kormányfői találkozóját követően.

 • Vigyázat! Ezért veszélyes sokat ülni!

  Vigyázat! Ezért veszélyes sokat ülni!

  Komoly veszélye van annak, hogy túl sokat ülünk, keveset mozgunk, ráadásul táplálkozásunk is gyakran egysíkú. Ezt az életmódot azonban egyre kevésbé bírja a testünk, állatja a szakértő, aki szerint ez is lehet az oka, hogy egyre több a mozgásszervi megbetegedés, a szív- és keringési rendellenesség, az anyagcserezavar.

 • Tudta? A légszennyezés károsítja a sperma minőségét

  Tudta? A légszennyezés károsítja a sperma minőségét

  A légszennyezés, különösen a levegőben lévő szállópor rosszabb minőségű férfi ivarsejteket eredményez az Occupational and Environmental Medicine tudományos folyóirat szerdán megjelent számában közzétett tanulmány szerint.