2018. június 19., kedd
Gyárfás

Extra

Menzel is ünnepelte a magyar filmgyárat – Fotók!

Százéves lett a magyar Filmgyár, amit egy óriási bulival ünnepeltek meg a filmes világ legismertebb szereplői. Több százan gyűltek össze, mi pedig megmutatjuk a legjobb pillanatokat. 

Rudolf Péter és felesége, Nagy-Kálózy Eszter is élvezte az estét. Sokat beszélgettek a kollégákkal.


Kern András több mint 40 éve van együtt feleségével, Judittal. Most sem mozdultak el egymás mellől.

Megható pillanat: Básti Juli édesapjáról, a legendás Básti Lajos színészről emlékezett meg.


Andy Vajna Dobó Katával és gyerekkori barátjával.

Bodrogi Gyula és Voith Ági 30 éve szakítottak, de még mindig nem váltak el, és nagyon jó a kapcsolatuk.

Tordai Teri nemrég csípőprotézist kapott, ezért még bottal jár. Lánya, Horváth Lili kísérte el a bulira.

Az este sztárvendége Jiri Menzel Oscar-díjas cseh filmrendező volt. Elszakadt az Achilles-ina, ezért rögzítve volt a lába, de ez sem akadályozta meg abban, hogy pózoljon és bolondozzon. Mindenkihez volt egy kedves szava, és látszott, hogy Gryllus Dorka különösen elvarázsolta.

Martin Márta és Gór Nagy Mária jó barátnők.

Az utóbbi hetek eseményei után jó volt látni, hogy a mélyszegénységben élő Szilágyi István és felesége, Jolán jól érzik magukat.

Az Omega nagybeteg billentyűse, Benkő László nagyon jól nézett ki. Sokat nevettek Szirtes Tamás rendezővel.

Százéves a Filmgyár, a magyar filmipar legikonikusabb magyarországi helyszíne, amely jelenlegi a Róna utca 174. alatt működik. Korda Sándor 1917 októberében Corvin Filmstúdió néven ezen a telepen hozta létre a magyar filmgyártás első stúdióbázisát. Az elmúlt 100 évben a telepen a történelem viszontagságai, világháborúk, tulajdonos- és névváltások, csődök és újraépítések, felújítások és modernizálások közepette egyetlenegy dolog maradt állandó: a filmes tevékenység.
Ezen a területen koroktól, politikától, gazdasági helyzettől, felszereltségtől függetlenül mindig filmgyártás zajlott, akár Corvinnak, akár Hunniának, akár Mafilmnek nevezték, ahogy most is, amikor Filmalap Mafilm Igazgatóságnak hívják.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

  • Ezt jelentik a rövidítések a naptejeken

    Ezt jelentik a rövidítések a naptejeken

    A JAMA Dermatology korábban közzétett vizsgálata szerint sokan nincsenek tisztában a naptejeken látható jelölésekkel. Dr. Rózsa Annamária bőrgyógyász, az Anyajegyszűrő Központ orvosa magyarázza el, hogy miért nem elég, ha kizárólag az SPF alapján választunk, és miért fontos figyelni az UVA és UVB jelölésekre is?