EUR: 310,30 Ft
CHF: 268,39 Ft
2017. szeptember 25., hétfő
Eufrozina, Kende

Sport

Negyvennél is több ország akar Forma-1-et rendezni

Sean Bratches, a Forma-1 kereskedelmi ügyekért felelős vezetője szerint több mint negyven ország illetve település kereste meg azzal, hogy a jövőben szeretne futamot rendezni.

“A kinevezésem óta eltelt hét hónapban negyvenen jelentkeztek, hogy szeretnének egy versenyhétvégét. Ez igen biztató” – nyilatkozta Bratches az autosport.com internetes szakportálnak. Kiemelte, az a céljuk, hogy olyan helyszíneken rendezzenek futamokat, ahol nagy szurkolói bázist tudnak kiépíteni.

“Nem hiszem, hogy az új versenyhelyszínek között sok olyan lesz, amelyet épített pályára viszünk” – tette hozzá a sportvezető.

Bratches már augusztusban is arról beszélt, hogy a jövőben több városi viadalt kívánnak rendezni, és a versenynaptár is földrajzi alapon állna össze: az azonos kontinensen lévő futamok egymás után következnének.

A jelenleg 20, jövőre 21 versenyből álló vb-sorozat bővítése is napirenden van, a Forma-1 kereskedelmi jogait birtokló Liberty Media 25 futamot szeretne.

Kapcsolódó Cikkek

  • Mandula egyedülálló anya lesz

    Mandula egyedülálló anya lesz

    Egyedülálló anya lesz Mandula Petra. Legalábbis néhány hónapig, hiszen az egykori kitűnő teniszező férje Floridában edzősködik, és hamarosan visszatér Amerikába, Petra pedig itthon gondoskodik négy gyerekükről.

  • Ünnepeltek az érdi röplabdázók

    Ünnepeltek az érdi röplabdázók

    Fennállása tizedik születésnapját ünnepli idén a Delta Röplabda Sportegyesület Érd. A szeptember 17-én alapított klub hétfőn tartott jubileumi eseményt a Vörösmarty gimnázium új sportcsarnokában.