2018. augusztus 20., hétfő
István

Külföld

Több mint százezer migráns érkezett Olaszországba

Az év eleje óta 100 003 migráns érkezett Olaszországba a római belügyminisztérium adatai szerint – írta az APA osztrák hírügynökség szombaton.

Ez 19,7 százalékos csökkenést jelent az előző év hasonló időszakához képest, amikor 124 555 illegális határátlépőről adtak hírt az olasz hatóságok.


Július óta egyre csökken a Földközi-tengeren át Olaszországba érkezők száma: augusztusban mindössze 876-an tették meg sikeresen a veszélyes utat – közölte az olasz belügyminisztérium péntek este.

A 2017-ben érkezettek többsége Nigériából, Bangladesből, Guineából, Elefántcsontpartról és Gambiából menekült el. Olaszország eddig mintegy 200 ezer társukat helyezte el fogadóközpontokban és más létesítményekben.


Az érkezők többségének (14 százalékuknak) Lombardiában találtak helyet. Kilenc százalékukat a dél-olaszországi Campaniában szállásolták el, nyolc százalékukat pedig Emilia-Romagnában, Lazióban és Szicíliában.

Az olasz belügyminisztérium szerint a csökkenő trendek arra utalnak, hogy sikeres az eddigi együttműködés a líbiai parti őrséggel az embercsempészet elleni küzdelemben.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

  • Trump szövetségest lát a közép-európai régióban

    Trump szövetségest lát a közép-európai régióban

    Donald Trump vezetésével az Egyesült Államok szövetségest lát nemcsak Magyarországban, hanem az egész közép-európai régióban – mondta Deák Dániel politológus, a Figyelő főmunkatársa az M1 aktuális csatornán vasárnap.

  • Elütöttek egy medvét az autópályán

    Elütöttek egy medvét az autópályán

    Sokkal jobb Oroszország és Németország viszonya, mint néhány hónapja volt – mondta Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő vasárnap reggel az M1 aktuális csatornán…