2018. március 21., szerda
Benedek

Extra

Több százmilliót bukott Schobert Norbi

Sok százmillót bukott el az utóbbi években Schobert Norbi. Volt idő, amikor a fitneszedzőnek és feleségének, Rubint Rékának a napi megélhetés is gondot okozott, nem beszélve a 2015-ben kirobbant Buda-Cash- és Quaestor-botrányokról, amelyek után Norbi maga vállalta a részvényesek kártalanítását. 

Schobert Norbi /Fotó: Máté Krisztián

A fitneszguru az ATV-n futó Esti Frizbi Hajdú Péterrel most vasárnap adásba kerülő részében vall őszintén életének legküzdelmesebb időszakairól, többek között arról, amikor annyira nem volt pénzük Rékával, hogy a közüzemi számlák is komoly problémát jelentettek nekik.


– Ki kellett fizetnünk a gyártókat. Eladtam két kocsimat, a motorcsónakomat. Amink volt, mindent beraktunk a cégbe, hogy tudjuk gyártani a termékeinket. Volt, hogy nem bírtam kifizetni a villanyszámlát – mesélte a műsorban Norbi.

Norbi Update-birodalma ezután jelentős fejlődésnek indult, azonban 2015-ben újra megtörtént a baj: kirobbant a Buda-Cash-botrány, ami komoly anyagi károkat okozott a Schobert családnak, sőt a kétes pénzügyi helyzet miatt a világhírű teniszcsillag, Andre Agassi is otthagyta Norbit. A sportoló korábban 20 százalékos tulajdonosként szeretett volna beszállni az Update-be, sőt a cég arca is lett volna.


– Láttuk, amikor a rendőrautók megálltak a Buda-Cash előtt, ahogy híre ment, hogy tönkrement a brókercég. Hét-nyolc hónapig ültek a 140 millió forintnyi részvényeinken, amik végül elszálltak. És tudják, mennyit kaptam kártérítésként vissza? 407 ezer forintot. A tartozásomra 24 hónapos törlesztési lehetőséget kaptam, úgyhogy havi hatmillió forintot fizettem, amibe azt hittem, hogy belerokkanok, mire kifizetem – mesélte Norbi, aki utána igyekezett kártalanítani a részvényeseket, majd kitért a meghiúsult közös üzletére Andre Agassival is.

Az elején 300 millió ment el Agassira, de két hétre rá elvitték Tarsoly Csabát, és kirobbant a Quaestor-ügy is, így Andre megköszönte a lehetőséget, de látva a pénzügyi problémákat, kiszállt ebből. Utána még lelépési pénzt is kellett fizetnünk neki – fűzte hozzá Norbi.

Droggal tudta csak elviselni a fájdalmat

Norbinak egy veleszületett szívbetegség miatt kellett évekkel ezelőtt kés alá feküdni, azonban a beavatkozás után húsevő baktérium támadta meg a szívét, ezért életmentő műtétet kellett végrehajtani rajta, amely alatt többször meg kellett állítani a szívét. Schobert két hétig feküdt az intenzíven, majd a lábadozás után több alkalommal is drogszármazékot kért leírhatatlan fájdalmai elviseléséhez.

– Nemegyszer kértem morfiumot. Nem vagyok narkópárti, de hatalmas fájdalmaim voltak a műtét után és ki kellett valamivel ütnöm magam – mesélte az azóta teljesen felépült Norbi, dacára annak, hogy korábban csupán 10 százalék esélyt adtak az orvosok a túlélésre.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

  • Kamu képekkel fenyegeti az Iszlám Állam Meghan Markle-t

    Kamu képekkel fenyegeti az Iszlám Állam Meghan Markle-t

    Hamarosan elérkezik a nagy nap, amikor Harry herceg feleségül veszi Meghan Markle-t. Felhőtlen boldogságukba csupán egy dolog rondít bele: a leendő aráról készült kamu pucér képek, melyeket egy az Iszlám Államhoz (IS) köthető portál tett közzé az interneten.

  • Lagzi Lajcsi: A gyerekeim miattam lesznek jogászok

    Lagzi Lajcsi: A gyerekeim miattam lesznek jogászok

    Lagzi Lajcsit és családját mérhetetlenül megviselte az a 125 nap, amit rács mögött kellett töltenie 2015-ben. Lajcsi gyermekei pedig azóta még jobban féltik apjukat, éppen ezért, nagyfia és lánya, Bogi úgy döntöttek, a jogi pályát fogják választani.