2018. január 23., kedd
Rajmund, Zelma

Budapest IV.kerület

Új sportcsarnok épül a Tábor utcában

Új, multifunkcionális sportcsarnok épül Újpesten. Az UTE Szilágyi úti sporttelepén újonnan épülő létesítmény alapkövét már le is tették.

Az időkapszulát Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter, Wintermantel Zsolt újpesti polgármester, Dr. Zsigmond Barna Pál alpolgármester, Őze István, az UTE klubigazgatója és az újpesti labdarúgó legendák, Göröcs János, Dunai Antal, Nagy László, Juhász Péter, Zámbó Sándor és Tóth András helyezték el. (Fotó: Várai Mihály/facebook.com/ujpest.kaposztasmegyer)

Az ünnepélyes eseményen Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter emlékeztetett rá, hogy az Újpest jelmondata, az „Épség, erő, egyetértés” a klub 1885-ös alapítása óta nem változott.


– Ma is ennek kell mértékadónak lennie számunkra, hiszen több mint 130 évvel ezelőtt két tornateremben indult útjára az UTE, épp ezért különösen fontos mérföldkő a klub életében a mostani beruházás – mondta a miniszter.

Wintermantel Zsolt, Újpest polgármestere arról beszélt, hogy az itt lakók az elmúlt években bebizonyították, övék a legsportosabb város, ugyanis a Kihívás napján rendre itt sportolnak a legtöbben.
– Az UTE Újpest ékköve, s mi mindent megteszünk azért, hogy mindenkinek lehetősége legyen sportolni – mondta a polgármester, aki megemlítette, hogy az UTE taós bevételeiből, önkormányzati támogatásokból, az MLSZ pályaépítési programjából, valamint kormányzati támogatásból közösen valósulnak meg a fejlesztések a 14 hektáros területen.


Őze István, az UTE klubigazgatója ünnepnapnak nevezte az eseményt, mint mondta, régóta vártak erre a pillanatra. Az UTE létesítményrekonstrukciós programja 2010-ben kezdődött, s a már meglévő épületek felújítása után most jutottak el arra a pontra, hogy terjeszkedhetnek. Reményét fejezte ki, hogy az elkezdődött beruházás egy-másfél éven belül befejeződik, így ezt követően további létesítményfejlesztésekre kerülhet sor.
– Szeretnénk az elmúlt száz évben a különböző ipartelepek által elzárt Duna-partot megnyitni a nagyközönség előtt, valamint a riói olimpián nagyon sikeres kajak-kenu szakosztálynak újabb edzéshelyet biztosítani – mondta Őze István.

Az összesen 1,15 milliárd forintos beruházásból a sportcsarnok mellett egy könnyűszerkezetes, lelátó nélküli edzőpálya is épül, valamint egy jégcsarnok és curlingpálya tervezési feladatai valósulnak meg.

Kapcsolódó Cikkek

 • Világraszóló siker volt a vizes vb és a Duna Aréna

  Világraszóló siker volt a vizes vb és a Duna Aréna

  Folyamatos támadások érték a vizes vb megrendezését és annak költségeit. A csapból is az folyik, hogy Orbán Viktor baráti köre elképesztő haszonnal építette meg a létesítményt és a hozzá kapcsolódó egyéb beruházásokat.

 • 50 év táncdal

  50 év táncdal

  Hol jár az eszem? Kislány a zongoránál. Még fáj minden csók. Ajjaj, fekete vonat! Talán még a legfiatalabbak is ismerik ezeket a dalrészleteket, ha máshonnan nem, felvételről, feldolgozásokból, vagy a szülők, nagyszülők fürdőszobai énekléséből.

 • Ő a mi képviselőnk!

  Ő a mi képviselőnk!

  2018. január 8-án a FIDESZ Zuglói Csoportja egyhangú szavazással országgyűlési képviselő-jelöltnek javasolta dr. Jelen Tamást. A FIDESZ Zuglói Választókerületi Szervezete a javaslatot szintén egyhangúan támogatta.

 • Tóth Gyula hazatért

  Tóth Gyula hazatért

  Tóth Gyula a legjobb futsal kapus az országban. A válogatott sportoló az elmúlt években a Rába ETO-ban játszott, de a napokban felbontotta szerződését, és a Ferencvárosba igazolt.