EUR: 321,85 Ft
CHF: 279,36 Ft
2018. június 19., kedd
Gyárfás

Egyéb Kecskemét

Újabb évaddal cirógat a Ciróka!

„Nem csak az iskolákban, a Cirókában is becsöngettek” – fogadta a gyerekeket Kiszely Ágnes igazgatónő, aki kifejtette, milyen sokban hasonlít a társulat munkája a diákok életéhez. Megtudhatták a gyerekek, hogy szeptembertől a bábszínészekre is ugyanolyan kemény munka vár, mint rájuk. Csak épp az ő „osztályfőnökük” a rendező. Van leckéjük, hiszen szöveget kell tanulniuk, a színpadi mozgás pedig felér egy tornaórával.

A közönség szavazhatott arra, milyen csengetés illik leginkább a bábszínházhoz. A legtöbben a kutyaugatásra voksoltak, így ezzel indult ünnepélyesen az új évad. Az igazgatónő bemutatta a gyerekeknek azt is, milyen előadások várják őket ebben a tanévben. Beszédét azonban folyamatosan megzavarták a rakoncátlan egérszereplők.


Kiszely Ágnes a következő évad előadásairól mesél.
fotó: Banczik Róbert

Amikor az egérkék hajlandóak voltak csendben maradni, megtudhattuk, hogy ezúttal is két bérlet közül választhatnak az óvodások és az iskolások.

A vadhattyúk lesz az első előadás, amelyet Andersen meséje alapján írt Gimesi Dóra, rendezője pedig Szenteczki Zita. A Lepkeoroszlán lesz az évad második előadása, amely egy kisfiú és egy fehér oroszlán különleges barátságát mutatja be, Vidovszky György rendezésében.


Decemberben idén is színpadra tűzik a József mondá Máriának című karácsonyi játékot, és ezúttal is bekukucskálhatnak a gyerekek a Mikulás kuckójába. A jövő évben lesz látható a Hogyan fogjunk csillagot? című előadás, amelyet Kuthy Ágnes állít bábszínpadra. Gimesi Dóra meséje egy angyalról szól, aki takarítás közben leejt a földre egy csillagot, amely darabjaira törik. Teó, az angyal megpróbálja idelent összeszedni a darabokat, közben pedig életre szóló barátságot köt egy kisfiúval.

Ezt az előadást követi majd a Max és Móric című, két gézengúz csínytevéseiről szóló produkció, amelynek rendezője Schneider Jankó. Az Ebcsont és Nyúlcipő című előadás egy rendszerető kutyáról és egy elkényeztetett nyúlról szól. Rendezője Kuthy Ágnes. Fabók Marcsi játékában és rendezésében láthatja a közönség Az egyszeri királyfi című bábos népmesét, és a Kecskeméten játszódó, Tündér ballonkabátban című előadást is megnézhetik a gyerekek városunk 650. születésnapjához kapcsolódón.

A rendhagyó évadnyitón a sok játék közben megtudhattuk, hogy a Cirókának új babaelőadása is lesz Csoda címmel. A közel félórás interaktív bábjátékot az egerek és a gyerekek nagy örömére sajtos pogácsa koronázta meg.

Kapcsolódó Cikkek

 • Újabb meglepetés! Győztek a japánok

  Újabb meglepetés! Győztek a japánok

  Japán 2-1-re legyőzte a harmadik perctől emberhátrányban futballozó Kolumbiát kedden a H csoport első fordulójának szaranszki mérkőzésén az oroszországi labdarúgó-világbajnokságon.

 • Gyermekprostitúció miatt tartóztattak le két férfit Miskolcon

  Gyermekprostitúció miatt tartóztattak le két férfit Miskolcon

  Gyermekprostitúció miatt helyezett előzetes letartóztatásba egy hónapra két férfit a Miskolci Járásbíróság. Egy 15 éves lányt kényszerítettek pénzért szexuális együttlétekre a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Ózdon és környékén – közölte Gyurán Ildikó, a Miskolci Törvényszék szóvivője az MTI-vel hétfőn.

 • Hoppá! Íme a sör jótékony hatásai

  Hoppá! Íme a sör jótékony hatásai

  Kánikula idején talán még a keserű nedűt kevésbé kedvelők is előszeretettel fogyasztanak el egy-egy korsó sört, amiről most kiderült, nemcsak remekül hidratál, de az egészségednek is jót tesz.

 • 75 éve írunk golyóstollal

  75 éve írunk golyóstollal

  Hetvenöt éve, 1943. június 10-én szabadalmaztatták Argentínában a magyar Bíró László József golyóstollát, amelyet a köznyelv angol nyelvterületen ma is biro pen, avagy röviden biro néven emleget.