EUR: 312,96 Ft
CHF: 271,73 Ft
2018. február 24., szombat
Mátyás

Egyéb Kecskemét

Újabb évaddal cirógat a Ciróka!

„Nem csak az iskolákban, a Cirókában is becsöngettek” – fogadta a gyerekeket Kiszely Ágnes igazgatónő, aki kifejtette, milyen sokban hasonlít a társulat munkája a diákok életéhez. Megtudhatták a gyerekek, hogy szeptembertől a bábszínészekre is ugyanolyan kemény munka vár, mint rájuk. Csak épp az ő „osztályfőnökük” a rendező. Van leckéjük, hiszen szöveget kell tanulniuk, a színpadi mozgás pedig felér egy tornaórával.

A közönség szavazhatott arra, milyen csengetés illik leginkább a bábszínházhoz. A legtöbben a kutyaugatásra voksoltak, így ezzel indult ünnepélyesen az új évad. Az igazgatónő bemutatta a gyerekeknek azt is, milyen előadások várják őket ebben a tanévben. Beszédét azonban folyamatosan megzavarták a rakoncátlan egérszereplők.


Kiszely Ágnes a következő évad előadásairól mesél.
fotó: Banczik Róbert

Amikor az egérkék hajlandóak voltak csendben maradni, megtudhattuk, hogy ezúttal is két bérlet közül választhatnak az óvodások és az iskolások.

A vadhattyúk lesz az első előadás, amelyet Andersen meséje alapján írt Gimesi Dóra, rendezője pedig Szenteczki Zita. A Lepkeoroszlán lesz az évad második előadása, amely egy kisfiú és egy fehér oroszlán különleges barátságát mutatja be, Vidovszky György rendezésében.


Decemberben idén is színpadra tűzik a József mondá Máriának című karácsonyi játékot, és ezúttal is bekukucskálhatnak a gyerekek a Mikulás kuckójába. A jövő évben lesz látható a Hogyan fogjunk csillagot? című előadás, amelyet Kuthy Ágnes állít bábszínpadra. Gimesi Dóra meséje egy angyalról szól, aki takarítás közben leejt a földre egy csillagot, amely darabjaira törik. Teó, az angyal megpróbálja idelent összeszedni a darabokat, közben pedig életre szóló barátságot köt egy kisfiúval.

Ezt az előadást követi majd a Max és Móric című, két gézengúz csínytevéseiről szóló produkció, amelynek rendezője Schneider Jankó. Az Ebcsont és Nyúlcipő című előadás egy rendszerető kutyáról és egy elkényeztetett nyúlról szól. Rendezője Kuthy Ágnes. Fabók Marcsi játékában és rendezésében láthatja a közönség Az egyszeri királyfi című bábos népmesét, és a Kecskeméten játszódó, Tündér ballonkabátban című előadást is megnézhetik a gyerekek városunk 650. születésnapjához kapcsolódón.

A rendhagyó évadnyitón a sok játék közben megtudhattuk, hogy a Cirókának új babaelőadása is lesz Csoda címmel. A közel félórás interaktív bábjátékot az egerek és a gyerekek nagy örömére sajtos pogácsa koronázta meg.

Kapcsolódó Cikkek

 • Sminkbemutató szép lányokkal

  Sminkbemutató szép lányokkal

  Ahogy arra számítani is lehetett, a jelentős szakmai és közönségvisszhangot keltett, nemrég lezajlott, érdi rendezésű Pest Megye Szépe verseny döntőjében szereplő hölgyek sorra kapják a felkéréseket a szépségipar különféle területeiről.

 • A neandervölgyi ember készíthette az első barlangrajzokat

  A neandervölgyi ember készíthette az első barlangrajzokat

  A neandervölgyi ember készíthette a világ első barlangrajzait – állapította meg egy nemzetközi kutatócsoport, amely elsőként talált meggyőző bizonyítékot arra, hogy a neandervölgyieknek a Homo sapienshez hasonló művészi érzékük lehetett.

 • Szijjártó: A tengeri határokat is meg kell védeni

  Szijjártó: A tengeri határokat is meg kell védeni

  Az Európai Unió tengeri határát ugyanúgy meg kell védeni, mint ahogy Magyarország is képes volt arra, hogy megvédje az EU külső, szárazföldi határát – mondta el telefonon az MTI-nek pénteken Máltáról Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.