EUR: 317,60 Ft
CHF: 280,86 Ft
2019. január 19., szombat
Sára, Márió

Egyéb Kaposvár

Újabb fejlesztések kezdődhetnek a megyében

39 somogyi településen kezdődhetnek újabb fejlesztések a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében meghozott, közel 3,5 milliárd forint felhasználásáról szóló döntés szerint.

A kedvező elbírálás értelmében Siófok és Marcali ipari parkot alakíthat ki. Böhönyén a bölcsőde újulhat meg, míg többek között Barcson, Marcaliban, Igalban, Táskán, Niklán és Szennán óvodafejlesztés indulhat. Települési környezetvédelmi infrastruktúra-fejlesztések keretében a csapadékvíz és a belvízelvezetés gondjai oldódnak meg Siófokon, Kadarkúton, Csurgón, Balatonkeresztúron, Gadácson, Kaposújlakon, Siójuton, Zselicszentpálon, Kányán, Szilvásszentmártonban és Patcán.


Önkormányzati épületek energetikai fejlesztése valósulhat meg Törökkoppányban. Szulokban és Kálmáncsán a községháza korszerűsítése indulhat el, míg Kaposújlakon és Somogyudvarhelyen az orvosi rendelő energetikai fejlesztésére nyertek forrást. Siófokon, Ságváron, Kőröshegyen és Bodrogon pedig az egészségügyi ellátás infrastruktúrája fejlődhet. A Terület- és Településfejlesztési Operatív Programban Somogy megye rendelkezésére álló 43,45 milliárdos keret 68 százalékáról, valamivel több mint 29,7 milliárd forint felhasználásáról született már döntés.

Kapcsolódó Cikkek

  • Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Tomek Zoltán élete csatáját vívja. Ismét. A Nyíregyháza Spartacus szurkolójának megsegítésére árverés indult: egy olyan Szpari felsőre lehet licitálni, melyet válogatott labdarúgók írtak alá – olvasható a nyíregyházi focicsapat hivatalos facebook oldalán.

  • Kibérelhető a civil ház

    Kibérelhető a civil ház

    Megújult a kerületi önkormányzat Civilháza – volt Corvini Domini épülete – a Táncsics utca 10. szám alatt. A felújítás költsége közel 35 millió forint. Az épület felújítása kívül-belül a Kerületgazda Szolgáltató Szervezet munkáját dicséri.