EUR: 326,05 Ft
CHF: 280,39 Ft
2018. július 19., csütörtök
Emília

Egyéb Kaposvár

Újabb fejlesztések kezdődhetnek a megyében

39 somogyi településen kezdődhetnek újabb fejlesztések a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében meghozott, közel 3,5 milliárd forint felhasználásáról szóló döntés szerint.

A kedvező elbírálás értelmében Siófok és Marcali ipari parkot alakíthat ki. Böhönyén a bölcsőde újulhat meg, míg többek között Barcson, Marcaliban, Igalban, Táskán, Niklán és Szennán óvodafejlesztés indulhat. Települési környezetvédelmi infrastruktúra-fejlesztések keretében a csapadékvíz és a belvízelvezetés gondjai oldódnak meg Siófokon, Kadarkúton, Csurgón, Balatonkeresztúron, Gadácson, Kaposújlakon, Siójuton, Zselicszentpálon, Kányán, Szilvásszentmártonban és Patcán.


Önkormányzati épületek energetikai fejlesztése valósulhat meg Törökkoppányban. Szulokban és Kálmáncsán a községháza korszerűsítése indulhat el, míg Kaposújlakon és Somogyudvarhelyen az orvosi rendelő energetikai fejlesztésére nyertek forrást. Siófokon, Ságváron, Kőröshegyen és Bodrogon pedig az egészségügyi ellátás infrastruktúrája fejlődhet. A Terület- és Településfejlesztési Operatív Programban Somogy megye rendelkezésére álló 43,45 milliárdos keret 68 százalékáról, valamivel több mint 29,7 milliárd forint felhasználásáról született már döntés.

Kapcsolódó Cikkek

 • A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A vártnál sokkal több nevezővel, remek hangulatban zajlott le szombaton a Balaton-átevezés, amelyet első alkalommal rendezett meg a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) és Fonyód közösen.

 • Példátlan magyar siker!

  Példátlan magyar siker!

  Óriási fieszta volt Debrecenben, hiszen a junior női válogatott világbajnok lett, nyolcadik meccsén is megőrizte veretlenségét az U20-as csapat, így a Norvégia elleni győzelem vébéelsőséget jelentett.

 • Kiállítások Izraelről

  Kiállítások Izraelről

  Július 10-én a Művészetek Házában két kiállítást nyitottak meg, amely a Babits Mihály Kulturális Központ és a Szekszárdi Magyar-Izraeli Baráti Társaság szervezésében Izrael állam függetlenségének 70. évfordulója alkalmából rendeznek.

 • Lezárják a 21-es nógrádi szakaszát

  Lezárják a 21-es nógrádi szakaszát

  Az Ózd-Budapest irányába közlekedőket érintő hír: Tar és Mátraverebély között teljes útzáras terelést vezetnek be július 21-22 között a vadátjáró beemelési munkái miatt.