EUR: 311,42 Ft
CHF: 260,83 Ft
2018. április 23., hétfő
Béla

Egyéb Kaposvár

Újabb fejlesztések kezdődhetnek a megyében

39 somogyi településen kezdődhetnek újabb fejlesztések a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében meghozott, közel 3,5 milliárd forint felhasználásáról szóló döntés szerint.

A kedvező elbírálás értelmében Siófok és Marcali ipari parkot alakíthat ki. Böhönyén a bölcsőde újulhat meg, míg többek között Barcson, Marcaliban, Igalban, Táskán, Niklán és Szennán óvodafejlesztés indulhat. Települési környezetvédelmi infrastruktúra-fejlesztések keretében a csapadékvíz és a belvízelvezetés gondjai oldódnak meg Siófokon, Kadarkúton, Csurgón, Balatonkeresztúron, Gadácson, Kaposújlakon, Siójuton, Zselicszentpálon, Kányán, Szilvásszentmártonban és Patcán.


Önkormányzati épületek energetikai fejlesztése valósulhat meg Törökkoppányban. Szulokban és Kálmáncsán a községháza korszerűsítése indulhat el, míg Kaposújlakon és Somogyudvarhelyen az orvosi rendelő energetikai fejlesztésére nyertek forrást. Siófokon, Ságváron, Kőröshegyen és Bodrogon pedig az egészségügyi ellátás infrastruktúrája fejlődhet. A Terület- és Településfejlesztési Operatív Programban Somogy megye rendelkezésére álló 43,45 milliárdos keret 68 százalékáról, valamivel több mint 29,7 milliárd forint felhasználásáról született már döntés.

Kapcsolódó Cikkek

  • Fedezzük fel a természetet!

    Fedezzük fel a természetet!

    Teljes gőzzel üzemelnek a turisztikai látványosságok és a kirándulóhelyek Heves megyében. Alig vártuk, hogy végre birtokba vehessük a természetet a hosszú és – úgy látszott – véget nem érő telet követően. Megyénkben számos intézkedést tettek azért, hogy a jó idő beköszöntével mindenki ellátogathasson arra a helyre, amely télen még nem biztos, hogy alkalmas volt erre.

  • Betömik a lyukat

    Betömik a lyukat

    A tervek szerint – az időjárás függvényében – április 19-én, csütörtökön megkezdi a kivitelező az egri Csiky és Barkóczy utcák kereszteződésében keletkezett útbeszakadás helyreállítását. A munka nem egy önálló, ideiglenes megoldást jelent, hanem a már régóta tervezett, teljes, csapadékvíz-rendezési és felújítási program részeként valósul meg a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programban (TOP) Eger rendelkezésére álló forrásból.