2018. március 19., hétfő
József, Bánk

Sport

Világliga, Jövünk!

Az utolsó mérkőzést már nem is kellett lejátszani a magyar–orosz Davis Kupa-párharcban, hiszen addigra a Fucsovics Márton vezette teniszcsapatunk behozhatatlan előnyre tett szert és  21 év után visszajutottak a világcsoportba.

Fucsovics Márton tette fel az i-re a pontot, miután legyőzte a világranglistán nála sokkal előrébb lévő, 32. Hacsanovot.


– Világcsoportban vagyunk! – kiáltotta a mérkőzés után a mikrofonba boldogan Fucsovics. – Kisebb csoda történt ezen a Davis Kupa-összecsapáson, amelyet sosem felejtek el. Nagy előrelépés ez nekem, a csapatnak és az egész országnak. Köszönet mindenkinek, aki kijött a hétvégén, a rossz idő ellenére is – tette hozzá.

Köves Gábor szövetségi kapitány is Fucsovics Márton játékát emelte ki.
– Marci elképesztően játszott a sorsdöntő meccsen és az egész párharc során. Jövőre remélhetőleg lesz a világcsoportban hazai találkozónk, és akkor megint megmutathatjuk magunkat a közönségnek. Óriási érzés feljutni a világcsoportba, remélem, sikeresebbek leszünk, mint 1996-ban. Olyan ez, mintha futball-vb-n bejutnánk a legjobb 16 közé. Köszönöm azoknak is, akik annak idején segítettek abban, hogy eddig eljussunk az euro-afrikai zóna III. osztályból. Ritkán történik ilyen csoda a magyar Davis-kupa csapattal, így aztán köszönöm mindenkinek, aki segített ezen az úton minket – mondta Köves Gábor szövetségi kapitány.
A magyarok így jövőre a 16 csapatos nemzetközi elitet felvonultató világcsoportban játszhatnak, ahol legutóbb 1996-ban szerepeltek.


Óriási ünneplésbe csapott a magyar csapat (MTI Fotó: Illyés Tibor)

– Szinte teljesen mindegy, kit kapunk a világcsoportban, ha itthon játszunk, akkor meg végképp, ilyen közönség előtt, bárkit le tudunk majd győzni – mondta játékosunk, Balázs Attila.

Kapcsolódó Cikkek

  • Neymar visszavágyik Barcelonába

    Neymar visszavágyik Barcelonába

    Neymar állítólag már megbánta, hogy a PSG kedvért otthagyta Barcelonát. A sérülése utáni három hónapos rehabilitációja közben a brazil futballista tovább gyarapította vétkeit: új frizurával lepte meg a szurkolókat.

  • Még több figyelem kell az utánpótlás-nevelésnek!

    Még több figyelem kell az utánpótlás-nevelésnek!

    Jelentős változásokról döntött az MLSZ elnöksége. A szövetség céljai változatlanok: a magyar futball csak akkor lehet sikeres, ha egyre több minőségi fiatal magyar labdarúgó kap lehetőséget a szereplésre. A szövetség úgy ítéli meg, hogy a fiatalok játéklehetőségét az elmúlt években támogató úgynevezett „fiatal-szabály” jó irányba tett lépés volt, de az első osztályban nem minden profi klub számára jelentett valódi ösztönzést.