EUR: 307,55 Ft
CHF: 265,20 Ft
2017. október 22., vasárnap
Előd

Sport

Világliga, Jövünk!

Az utolsó mérkőzést már nem is kellett lejátszani a magyar–orosz Davis Kupa-párharcban, hiszen addigra a Fucsovics Márton vezette teniszcsapatunk behozhatatlan előnyre tett szert és  21 év után visszajutottak a világcsoportba.

Fucsovics Márton tette fel az i-re a pontot, miután legyőzte a világranglistán nála sokkal előrébb lévő, 32. Hacsanovot.

– Világcsoportban vagyunk! – kiáltotta a mérkőzés után a mikrofonba boldogan Fucsovics. – Kisebb csoda történt ezen a Davis Kupa-összecsapáson, amelyet sosem felejtek el. Nagy előrelépés ez nekem, a csapatnak és az egész országnak. Köszönet mindenkinek, aki kijött a hétvégén, a rossz idő ellenére is – tette hozzá.

Köves Gábor szövetségi kapitány is Fucsovics Márton játékát emelte ki.
– Marci elképesztően játszott a sorsdöntő meccsen és az egész párharc során. Jövőre remélhetőleg lesz a világcsoportban hazai találkozónk, és akkor megint megmutathatjuk magunkat a közönségnek. Óriási érzés feljutni a világcsoportba, remélem, sikeresebbek leszünk, mint 1996-ban. Olyan ez, mintha futball-vb-n bejutnánk a legjobb 16 közé. Köszönöm azoknak is, akik annak idején segítettek abban, hogy eddig eljussunk az euro-afrikai zóna III. osztályból. Ritkán történik ilyen csoda a magyar Davis-kupa csapattal, így aztán köszönöm mindenkinek, aki segített ezen az úton minket – mondta Köves Gábor szövetségi kapitány.
A magyarok így jövőre a 16 csapatos nemzetközi elitet felvonultató világcsoportban játszhatnak, ahol legutóbb 1996-ban szerepeltek.

Óriási ünneplésbe csapott a magyar csapat (MTI Fotó: Illyés Tibor)

– Szinte teljesen mindegy, kit kapunk a világcsoportban, ha itthon játszunk, akkor meg végképp, ilyen közönség előtt, bárkit le tudunk majd győzni – mondta játékosunk, Balázs Attila.

Kapcsolódó Cikkek

  • Emlékezzünk a nagyokra!

    Emlékezzünk a nagyokra!

    Bár manapság nem igazán találunk örömre okot, ha a magyar labdarúgó-válogatottra gondolunk, azért voltak idők, amikor büszkén mondhattuk, hogy a magyar futball a világ élvonalába tartozik.

  • Ilyen volt a Storck-éra

    Ilyen volt a Storck-éra

    Közös megegyezéssel szerződést bontott a Magyar Labdarúgó Szövetség és Bernd Storck, szövetségi kapitány. A német szakember a szövetségi kapitányi és a sportigazgatói posztról is távozott. Az MLSZ döntése egyáltalán nem meglepő, hiszen nem tudta meglovagolni a tavalyi Európa bajnokságon elért szép eredmények hullámait, illetve a jövő évi világbajnokságra sem sikerült kijuttatnia a csapatot.