2017. december 14., csütörtök
Szilárda

Külföld

Világrekorder lett a kerékpáros földkerülő

Egy 34 éves férfi 78 nap, 14 óra és 40 perc alatt 29 ezer kilométert kerekezett Lengyelországon, Oroszországon, Mongólián, Kínán, Ausztrálián és az Egyesült Államokon keresztül. Útja Párizsban ért véget.

– A lábamon alig jártam az elmúlt két és fél hónapban. Olyan mentális mélységben voltam, amit még soha nem tapasztaltam – mondta Mark Beaumont, akinek a túra végére lehorzsolódott a bőr több végtagjáról és elvesztette egy fogát egy baleset során. A hosszú bicikliútba fektetett energia megtérült, hiszen ezzel a teljesítménnyel Guinness-rekorder lett.

Kapcsolódó Cikkek

  • Leves miatt bukott le egy gyilkos

    Leves miatt bukott le egy gyilkos

    Levesválasztása buktatott le egy gyilkost Indiában: a bűntett elkövetője ugyanis, aki ellopta áldozata személyazonosságát, vegetáriánus ételt kért egy kórházban.

  • Berlin sem osztja Tusk kvótaügyi véleményét

    Berlin sem osztja Tusk kvótaügyi véleményét

    A német kormány nem osztja az Európai Tanács elnökének, Donald Tusknak azt a véleményét, miszerint a menekültek európai uniós tagországok közötti elosztását szolgáló kvótarendszer nem érte el a célját, és a jövőben a tagállamok teljes egyetértésével kell dönteni az ügyben – mondta szerdán Berlinben egy német kormányzati forrás.