EUR: 323,63 Ft
CHF: 277,50 Ft
2018. július 18., szerda
Frigyes

Külföld

Vizsgálat indult Srí Lankán a világ leghosszabb menyasszonyi uszálya ügyében

Vizsgálat indult Srí Lankán a világ leghosszabb, 3,2 kilométeres menyasszonyi uszálya ügyében, mivel felmerült, hogy sérültek az extravagáns esküvőre kirendelt iskolásgyerekek jogai.

Az uszályt, amelyet egy szépségszalon-tulajdonos menyasszonya viselt a Kandy tartományban tartott csütörtöki menyegzőn, a tartományi főminiszter nevét viselő állami általános iskola 250 diákja emelte a magasba a térség főútján. További 100 diák a nyoszolyólány szerepét töltötte be a kivagyi esküvőn, amelyen a főminiszter is jelen volt.


A helyi média szerint ez volt a Srí Lankán valaha is viselt leghosszabb uszály, sőt a pár biztos benne, hogy ez volt a leghosszabb szári, amelyet valaha is viselt valaki a világon.

A Srí Lanka-i Nemzeti Gyermekvédelmi Hatóság (NCPA) azonban pénteken bejelentette, hogy vizsgálatot indítanak a gyerekeknek az iskolából való kikölcsönzése ügyében, mert törvénysértés történhetett.

Gyerekek kirendelése egy ilyen eseményre a tanítási órák alatt törvénysértő, és az elkövetők akár 10 év börtönnel is sújthatók – jelentette ki Marini de Livera, a hatóság elnöke.

Gyerekek megfosztása a tanulás lehetőségétől, biztonságuk veszélyeztetése és méltóságuk megsértése bűncselekmény – hangoztatta a gyermekjogokat védelmező tisztségviselő.

Marini de Livera azt ígérte, hogy a törvény lehető legnagyobb szigorával járnak el az ügyben, “nehogy elharapózzon a módi”.

A világrekorder szári fitogtatása ráadásul hatalmas forgalmi dugót okozott, amelynek szétoszlatására rendőrök sokaságát kellett kivezényelni.

Dél-Ázsiában, így Srí Lankán is a családok hagyományosan óriási összegeket költenek arra, hogy a lehető legfényűzőbb esküvőkkel kápráztassák el környezetüket és múlják felül egymást.

Kapcsolódó Cikkek

 • Én vagyok Bruce Lee!

  Én vagyok Bruce Lee!

  A 8 éves Ryusei Imai bármennyire is hihetetlen, de kisbaba kora óta rajong a legendás Bruce Lee-ért. A japán kisfiú eltökélt szándéka, hogy egyszer olyan híres és hatalmas harcművész lesz, mint példaképe, ezért naponta több órát edz és tanul, na és persze a “kis sárkány” filmjeit is rongyosra nézi.

 • Trump és Putyin barátkoztak

  Trump és Putyin barátkoztak

  Vlagyimir Putyin és Donald Trump megtartotta első hivatalos beszélgetését, július 16-án Helsinkiben. A találkozó mindössze néhány nappal azután történt, hogy az Egyesült Államok hackertámadással vádolt meg tizenkét orosz hírszerző ügynököt.

 • Támogatják a román állam által megbírságolt önkormányzati vezetőket

  Támogatják a román állam által megbírságolt önkormányzati vezetőket

  A Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) megyei és területi szervezetei, önkormányzati és parlamenti képviselői szolidaritási alapot hoznak létre, hogy közösen támogathassák a román állam által megbírságolt székelyföldi önkormányzati vezetőket – közölte hétfői hírlevelében a szövetség.

 • Tizenkét újabb holdat fedeztek fel a Jupiter körül

  Tizenkét újabb holdat fedeztek fel a Jupiter körül

  Amerikai tudósok 12 újabb holdat fedeztek fel a Jupiter körül, ezzel a Naprendszer legnagyobb bolygója holdjainak a száma 79-re emelkedett – jelentette be Scott Sheppard, a Carnegie Tudományos Intézet kutatója.