2017. november 02., csütörtök
Achilles

Belföld

2500 milliárdból újulnak meg az utak

A logisztika volt a téma a Századvég Gazdaságkutató Zrt. konferenciasorozatának kilencedik állomásán. Az esemény nyitóbeszédét Mosóczi László, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közlekedésért felelős helyettes államtitkára tartotta. Kiemelte, hogy a logisztika a magyar GDP csaknem 6,5 százalékát adja, az ágazathoz köthető 40 ezer vállalkozás pedig 250 ezer embert foglalkoztat.

Kondrik Kornél, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. vezérigazgató-helyettese elmondta, hogy a magyar kormány három fő célt tűzött ki maga elé: a megyei jogú városok és ipari körzetek gyorsforgalmi utakkal való elérését, az úthálózat kiterjesztését a határig, valamint a helyi jelentőségű utak fejlesztését.


Kondrik Kornél, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. vezérigazgató-helyettese

– A 2022-ig tervezett 900 kilométernyi közútfejlesztések 2500 milliárd forintos keretének több mint felét az állam biztosítja. Az sem elhanyagolható, hogy a következő öt évben 70 milliárd forintból 641 kilométernyi bicikliút épülhet – közölte Kondrik.

Bolla Tibor, a BKV Zrt. elnök-vezérigazgatója is felszólalt. Elmondása szerint az M3-as metró novemberben kezdődő felújítási munkálatai miatt buszsávokat alakítanak ki, és a járatok csúcsidőben 45 másodpercenként indulnak majd.

Kapcsolódó Cikkek

 • Gémesi György: Gyurcsány hiteltelen

  Gémesi György: Gyurcsány hiteltelen

  Interjút adott a HVG-nek Gödöllő polgármestere, aki szerint az elmúlt 27 év pártjai lejáratták magukat, a jobbikban volt szkinhedek ülnek, Juhász és Gyurcsány hiteltelenek.

 • A Kincsem nyitja a Los Angeles-i Magyar Filmfesztivált

  A Kincsem nyitja a Los Angeles-i Magyar Filmfesztivált

  A Kincsem vetítésével nyílik meg csütörtökön este a 17. Los Angeles-i Magyar Filmfesztivál a Laemmle’s Monica Film Centerben, ahol jelen lesz a film rendezője, Herendi Gábor is – közölte a Magyar Nemzeti Filmalap az MTI-vel.

 • A tömeg irányítójaként azonosították Ahmed H.-t

  A tömeg irányítójaként azonosították Ahmed H.-t

  Több rendőr is hangadóként, a tömeg irányítójaként azonosította a Szegedi Törvényszéken csütörtökön, a megismételt elsőfokú eljárásban felolvasott vallomásában azt a szíriai férfit, akit a röszkei közúti átkelőnél 2015 szeptemberében történt tömegzavargás miatt terrorcselekmény elkövetésével vádolnak.

 • Szijjártó: A kormány segít a Franciaországban lebontandó kereszt Magyarországra szállításában

  Szijjártó: A kormány segít a Franciaországban lebontandó kereszt Magyarországra szállításában

  A kormány állja a felmerülő költségeket és vállalja az adminisztrációs terheket annak érdekében, hogy II. János Pál pápa szobráról az eltávolításra ítélt keresztet Ploermel városából Magyarországra lehessen szállítani, amennyiben a franciaországi település vezetése hozzájárul ehhez – jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön Budapesten, sajtótájékoztatón.