2017. december 14., csütörtök
Szilárda

Sport

A korábbi kapitányoknak fogalmuk sincs, mi legyen Storckkal

Kedden értékeli az MLSZ elnöksége a világbajnoki selejtezősorozatot, vagyis Bernd Storck jövője is szóba kerül. A Lokál a német szövetségi kapitány néhány elődjét kérdezte: menjen vagy maradjon-e a szakember.

Csányi Sándor MLSZ-elnök szavai nem sok jót sejtetnek, hiszen azt mondta, hogy a sorozatban több olyan eredmény született – az andorrai vereség vagy feröeriek elleni találkozók –, amelyek nem feleltek meg a várakozásoknak. Bernd Storck értékelése mellett több szakember véleményét is kikérik. A Lokál néhány korábbi kapitánynak nekiszegezte a kérdést: Mi legyen Storckkal?


/Fotó: MTI – Illyés Tibor

Glázer Róbert (1991/4 meccs): – Ha letérünk a német vonalról, megint elveszik két-három év. Egy biztos, régebben azonnal kirúgták ilyen visszaesés után a kapitányt, ráadásul itthon is vannak Storckhoz hasonló vagy nála is jobb szakemberek, de jó lenne már némi állandóság. Nem irigylem az MLSZ döntéshozóit.

Csank János (1996–1997/16 meccs):  – Sajnos az Eb-n aratott sikerekből semmit sem profitáltunk, de az MLSZ biztosan tudja, milyen döntést kell hozni, én nem vagyok birtokában minden információnak. Nagy kérdés, mi lesz a Storckot segítő német stábbal, ki lehet az utódja, és még sorolhatnám.


Jenei Imre (1993–1994/14 meccs): – Storck eleinte nem ismerte a magyar futballistákat, ráadásul a nyelvet sem beszéli, és segítői nem igazán mernek beleszólni a munkájába. Most van idő a fiatalításra, az eredmények semmit sem befolyásolnak, csak el kell dönteni, hogy kell-e Storck. Én nem tudom a választ.

Bozsik Péter /Fotó: Keresztesi Balázs

Bozsik Péter (2006/7 meccs): – Nem tudom, mi lesz jobb, ha megy vagy marad Storck. Azt azonban igen, hogy a kapitány és a csapata között kell egy bizonyos működő „kémia”, ami nélkül nincs siker. Ennek kémiának a létét vagy nem létét kell feltérképeznie az MLSZ-nek.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

  • Rövidpályás úszó Eb: Hosszú a világcsúcs közelében

    Rövidpályás úszó Eb: Hosszú a világcsúcs közelében

    Hosszú Katinka nagyszerű teljesítménnyel, saját világcsúcsától kevesebb mint három tizeddel elmaradva nyerte meg a 100 méter vegyes előfutamait és jutott be az elődöntőbe a koppenhágai rövidpályás úszó Európa-bajnokság csütörtöki délelőtti programjában.

  • Koriközpont épül Budapest szívében

    Koriközpont épül Budapest szívében

    Nem oly régen még az volt a terv, hogy olimpiára is alkalmas velodrome-ot építenek a Millenáris kerékpárpályára. A tervekből azonban nem lett semmi, és már-már, kis túlzással, elrohad a magyar sport bölcsőjeként ismert ikonikus pálya, ám most kiderült, 43 milliárdos beruházással oda épül a Nemzeti Korcsolyázó Központ.