EUR: 323,36 Ft
CHF: 276,19 Ft
2018. július 16., hétfő
Valter

Tech

A luxusmodellek rekordmagasságba hajtják fel az okostelefonok árát

A harmadik negyedévben rekordmagasságba emelkedett az okostelefonok átlagára, mert a nagy gyártók egyre drágább luxusmodellekkel jelennek meg a piacon – áll a GfK piackutató intézet kedden közzétett felmérésében.

Az átlagár hét százalékkal haladta meg az egy évvel korábbi szintet, ez a valaha kimutatott legnagyobb egy éves áremelkedés. A GfK nem közölt konkrét árat.


A vezető gyártók mint az Apple, a Samsung, a Google és a Huawei drága prémiumkategóriás készülékek értékesítésére koncentrálnak. Az Apple iPhone 8 készüléke Németországban 799 eurótól kapható, a Samsung Galaxy Note8 999 eurótól, a november elején piacra kerülő jubileumi készülék, az iPhone X pedig legkevesebb 1149 euróba fog kerülni.

A csökkenő értékesítési számok ellenére az okostelefon piac az átlagár emelkedése következtében értékben bővül.

A GfK szerint július és szeptember között 367 millió okostelefont adtak el a világon. Latin-Amerikában, Közép-Kelet Európában és Kínában nőtt, Nyugat-Európában, Japánban, Dél-Koreában és Észak-Amerikában csökkent a kereslet.

Kapcsolódó Cikkek

  • Az adathalászok nem nyaralnak

    Az adathalászok nem nyaralnak

    A nyári szezonban megszaporodnak a felhasználókat, online vásárlókat célzó adathalász támadások. Míg egyes oldalak olcsó repülőjegyekkel kecsegtetnek, a csaló webáruházak gyanúsan alacsony áron kínálják a szezon slágertermékeit: nyári ruhákat, fényképezőgépeket, strandeszközöket árulnak.

  • Itt a nyár egyik legmenőbb kütyüje: telefontöltővel szerelt minigrill

    Itt a nyár egyik legmenőbb kütyüje: telefontöltővel szerelt minigrill

    A megújuló erőforrásokból táplálkozó kompakt mini sütő egy igazán hasznos találmány, ráadásul még környezetbarát is. Biztosan kerültek már néhányan olyan helyzetbe, hogy a puszta, vagy az erdő közepén, esetleg egy napokig tartó túra alkalmával a szabadban kellet éjszakázni.