EUR: 325,80 Ft
CHF: 279,83 Ft
2018. július 20., péntek
Illés

Külföld

Atomfegyverkezési verseny indult Oroszország és az Egyesült Államok között

Elindult egy atomfegyverkezési verseny Oroszország és az Egyesült Államok között, és a mostani versenyben az orosz félnél van az előny és az irányítás – mondta Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő az M1 aktuális csatorna vasárnap esti műsorában.

A szakértő közölte: a világban jelenleg mintegy 15 ezer atomfej van, és ezek 90 százaléka ennek a két országnak a birtokában van. Bár korszerűségben nincs nagy különbség a két ország felszerelése között, hiszen a legnagyobb fejlesztéseket mindkét nagyhatalom a hatvanas években vitte végbe, jelenleg Oroszországnak mégis van néhány olyan fejlett eszköze, amilyennel az Egyesült Államok nem rendelkezik. Emiatt most Oroszország próbálja rákényszeríteni a fegyverkezési versenyre Amerikát.


Úgy folytatta, ennek volt a része az a hadgyakorlat is, amelyet csütörtök este tartottak meg Oroszországban: a hadászati triád – szárazföldi, vízi és légi haderő – összes tagját bevetették. A hadgyakorlat a szokásos éves gyakorlatot követte, az egyetlen újdonság az volt, hogy szinte egy időben vetették be mind a három haderőt – értékelt a szakértő. Az pedig, hogy mindezt Vlagyimir Putyin orosz elnök személyesen irányította, a politikai demonstráció része – fűzte hozzá.

Kapcsolódó Cikkek

  • A NASA két csúcsműszerét használták magyar kutatók

    A NASA két csúcsműszerét használták magyar kutatók

    Az exobolygókra vadászó Kepler és a fiatal csillagrendszerek infravörös sugárzását vizslató Spitzer űrtávcső egyesített erejével tárta fel egy magyar kutatócsoport a DQ Tau rendszerében zajló fizikai folyamatokat – közölte a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) pénteken az MTI-vel.

  • Semjén Zsolt magánlátogatást tett Betlehemben

    Semjén Zsolt magánlátogatást tett Betlehemben

    Magánlátogatást tett Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes csütörtökön Betlehemben, ahol megtekintette a felújítási munkálatokat a Születés templomában, amelyekhez Magyarország 2011-ben – első külföldi államként – és 2018-ban is pénzadománnyal járult hozzá – közölte a Miniszterelnökség pénteken az MTI-vel.