EUR: 322,76 Ft
CHF: 282,85 Ft
2018. október 24., szerda
Salamon

Külföld

Atomfegyverkezési verseny indult Oroszország és az Egyesült Államok között

Elindult egy atomfegyverkezési verseny Oroszország és az Egyesült Államok között, és a mostani versenyben az orosz félnél van az előny és az irányítás – mondta Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő az M1 aktuális csatorna vasárnap esti műsorában.

A szakértő közölte: a világban jelenleg mintegy 15 ezer atomfej van, és ezek 90 százaléka ennek a két országnak a birtokában van. Bár korszerűségben nincs nagy különbség a két ország felszerelése között, hiszen a legnagyobb fejlesztéseket mindkét nagyhatalom a hatvanas években vitte végbe, jelenleg Oroszországnak mégis van néhány olyan fejlett eszköze, amilyennel az Egyesült Államok nem rendelkezik. Emiatt most Oroszország próbálja rákényszeríteni a fegyverkezési versenyre Amerikát.


Úgy folytatta, ennek volt a része az a hadgyakorlat is, amelyet csütörtök este tartottak meg Oroszországban: a hadászati triád – szárazföldi, vízi és légi haderő – összes tagját bevetették. A hadgyakorlat a szokásos éves gyakorlatot követte, az egyetlen újdonság az volt, hogy szinte egy időben vetették be mind a három haderőt – értékelt a szakértő. Az pedig, hogy mindezt Vlagyimir Putyin orosz elnök személyesen irányította, a politikai demonstráció része – fűzte hozzá.

Kapcsolódó Cikkek

  • A nap képe: Mekkzabállak

    A nap képe: Mekkzabállak

    Nem mindennapi pillanatot kapott lencsevégre az 51 éves Burak Senbak, aki marokkói utazása alkalmával botlott bele egy Argánfába, amit szinte teljes terjedelmében elleptek a kecskék.

  • Dicsérték Orbánt az angolok

    Dicsérték Orbánt az angolok

    Az angol Daily Mail című bulvárlap is beszámolt arról, hogy a magyar kormány beszüntette a gender-szakot az egyetemeken. A portál szélsőjobboldalinak nevezi Orbán Viktort és hogy-hogy nem a Soros-egyetem közleményét idézi a kérdésben, viszont az angol kommentelők kiállnak a magyar kormány döntése mellett.