2017. november 02., csütörtök
Achilles

Életmód

Batátát az asztalra!

Az édesburgonya, vagyis a batáta az idei ősz vitathatatlan sztárja a konyhában. Sütve, párolva, grillezve, főzve, pürésítve, húsok mellé köretként vagy főzelékként fogyaszthatjuk, de édes sütemény, lepény is készülhet belőle.

Remek alapanyaga lehet az egyéni kísérletezéseknek, felhasználási módja általában a sütőtökéhez és a burgonyáéhoz hasonlít. Ha édesburgonyát vásárolunk, vigyázzunk, hogy friss legyen – ilyenkor a bőre feszes, sima. Nagy nedvességtartalma miatt csak néhány napig tárolható, és inkább száraz, hűvös helyen, mint hűtőszekrényben ajánlatosabb tartani a felhasználásáig. Előkészítése, tisztítása hasonló, minta burgonyának: lehet hámozni vagy csak vizesen ledörzsölni, kaparni is a héját, de megsüthető a héjában is.

Kapcsolódó Cikkek