EUR: 310,25 Ft
CHF: 258,69 Ft
2018. április 20., péntek
Tivadar

Extra

Benkő László: Még nincs itt a végrendelet ideje!

Benkő László bizakodó a gyógyulásával kapcsolatban, és az orvosok is egyre jobb híreket közölnek vele. A zenész nem engedte, hogy a betegségtudat eluralkodjon rajta, de mint mondja, a felesége nehezebben viselte a megpróbáltatásait, mint ő maga.

Benkő Lászlónál néhány hónapja májrákot diagnosztizáltak, akkor nagyon megijedt, ma már azonban úgy érzi, a közönség szeretete, a zene és a családja támogatása miatt sikerült lelkileg is annyira megerősítenie magát, hogy felvegye a harcot a betegséggel. Egy pillanatra sem lassít, koncertjeit és nyilvános szerepléseit sem mondja le, amikor csak teheti és ideje engedi, elmegy azokra az eseményekre, ahova meghívást kap. – Fontos számomra, hogy emberek között legyek, nem szabad elzárkózni. Azt mondják az orvosok, nagyon sokat segít, hogy nem hagytam el magam és aktív vagyok. Az a helyzet, hogy nekem a zene a mindenem, és ha színpadon lehetek, megszűnik minden bajom – mesélte Benkő.


– Mindamellett, hogy elfoglalom magam és betartom az orvosok utasításait, a család az, ami nagy erőt ad. A feleségem és a fiam rengeteget segítettek – mondta az Omega billentyűse, akinek párja állítólag sokkal rosszabbul tűrte László betegségét, mint ő maga. – A feleségem rettenetesen megijedt, még én nyugtatgattam, hogy semmi baj nem lesz. Sajnos az utóbbi időszak egyébként is balszerencsés volt, mert a feleségemnek egy másik egészségügyi problémából kifolyólag nagyon nehezen ment a mozgás, így úgy érezte, hogy nem tud olyan mértékben támogatni engem, ahogy szeretné. A kemoterápia nagyon megviseli az ember szervezetét, de a párom sokszor rosszabbul viselte, hogy nem tud segíteni nekem, mint én magam. Borzasztó nehezen birkózott meg ezzel a helyzettel, és ha az ember sürgeti a saját gyógyulását, mindig sokkal lassabbnak tűnik a felépülés – kuncogott Benkő, aki hozzátette, hogy a korábban bevált szokásaikon is egy kicsit változtatni kellene.

– A fiam egyébként szintén hatalmas segítség. Ő is ránk pillant, hogy jól vagyunk-e, amikor pedig szükség van rá, segít is. A feleségemmel korábban felosztottuk a hétköznapi gyakorlati feladatokat, mint a bevásárlás, mosogatás és hasonlók. Ez az utóbbi időben nehezebben ment, de már mindketten jól vagyunk – mesélte Benkő, aki szerint párjánál a valós fizikai problémát a lelki terhek is felerősíthették. – Nem vagyok ebben a témában szakértő, de lehet, hogy szinte szó szerint megbénította az a tudat, hogy beteg vagyok. Emiatt is léphetett fel nála a mozgásával kapcsolatos egészségügyi probléma – elmélkedett a zenész, aki bízik a teljes felépülésben. – Az orvosok azt mondják, hogy egyre jobbak az eredményeim, nem aggódok, és végrendelet sem írtam. Nincs szükségem rá, hogy arról gondolkodjak, mi legyen a halálom után. Ennek még nincs itt az ideje!


Kapcsolódó Cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Emese: Ha szűz maradok, örökbe fogadok

  Emese: Ha szűz maradok, örökbe fogadok

   A 28 éves szűz színésznőt udvarlói már nem csak szép szavakkal, de több száz milliós összegekkel is bombázzák. Ennek ellenére Emese még egy olyan férfit se talált, akivel szívesen találkozna, pedig nagyon vágyik egy igazi úriemberre, akinek gyerekeket szülhet.

 • 23 kilót hízott Charlize Theron

  23 kilót hízott Charlize Theron

  Nagyon megviselte az Oscar-díjas színésznőt, hogy 23 kilót kellett híznia a Tully című film főszerepe miatt. Reggelire cukros shake-et és hamburgert evett, hogy folyamatosan hízzon, így nem érezte jól magát a film forgatása közben.

 • Orbán Józsi: Eltűnt a tüdődaganatom is

  Orbán Józsi: Eltűnt a tüdődaganatom is

  Orbán Józsi a gyógyulás útjára lépett, hiszen agydaganata után a friss vizsgálati eredmények szerint tüdődaganata is eltűnt. Az énekes nagyon boldog, hogy úgy tűnik sikerült legyőznie a gyilkos kórt és már most azon van, hogy minnél előbb visszatérjen a színpadra, habár még mindig nem sikerült letennie a cigarettát.