2017. december 14., csütörtök
Szilárda

Sport

Bombaigazolás: Coutinho januárban mehet a Barcelonába

Coutinho 2013 óta játszik a Vörösöknél /Fotó: MTI/EPA/Peter Powell

Hosszas huzavona után, a metro.co.uk információi szerint mégis csak távozik a Liverpool FC-ből Philippe Coutinho. A brazil válogatottért többkörös alkudozás folyt a nyári átigazolási időszakban, a legfrissebb információk szerint végül a Vörösök elengedték a “Varázslót”, akiért a Barca a hírek szerint 80+30 millió fontot (36 milliárd forintot) fizet a Mersey-parti csapatnak.

Alaposan magára haragította a Liverpool szurkolóit Philippe Coutinho, a csapat sztárja, amikor annak ellenére bejelentette, hogy távozna a csapattól, hogy Jürgen Klopp vezetőedző többször is közölte a 25 éves brazil válogatott nem eladó. Az FC Barcelona a nyári időszakban előbb 72-, majd néhány héttel később már 90 millió fontot ajánlott volna a szervező középpályásért, de a Liverpool minden ajánlatot elutasított.


A Barcának azonban úgy tűnik nem ment el a kedve az alkudozásban, főként mivel a Paris Saint Germainbe távozó Neymar pótlásáról gondoskodniuk kellett.

A brit Metro úgy tudja: a két klub az átigazolási szezon lezárultával mégis csak egyezségre jutott, amelynek értelmében a Coutinho januárban megérkezhet a katalánokhoz. Információik szerint a gránátvörös-kékek 80 millió fontot, plusz 30 fontnyi reklámbevételt fizetnek a Vörösök 10-eséért. Ez az összeg a Mersey-parti gárda kasszájába befolyva komoly bevételt jelent, de a Barcelon mércéjével nem is olyan nagy összeg, hiszen a PSG csaknem kétszer ennyit, 222 millió eurót, vagyis 67 milliárd forintot fizetett Neymarért.


Coutinho 2013-ban került Liverpoolba az Intertől, az elmúlt években 140 mérkőzésen 35 gólt rúgott. Az idényt gyengén kezdő Vörösök egy ideig nélkülözni kényszerültek sérülése miatt, de amióta visszatért három mérkőzésen három gólt szerzett csapatának. Ugyanakkor a nyári átigazolási huzavona miatt az Anfield Road közönségénél némiképp kegyvesztetté vált a huszonháromszoros brazil válogatott.

Kapcsolódó Cikkek

  • Rövidpályás úszó Eb: Hosszú a világcsúcs közelében

    Rövidpályás úszó Eb: Hosszú a világcsúcs közelében

    Hosszú Katinka nagyszerű teljesítménnyel, saját világcsúcsától kevesebb mint három tizeddel elmaradva nyerte meg a 100 méter vegyes előfutamait és jutott be az elődöntőbe a koppenhágai rövidpályás úszó Európa-bajnokság csütörtöki délelőtti programjában.

  • Koriközpont épül Budapest szívében

    Koriközpont épül Budapest szívében

    Nem oly régen még az volt a terv, hogy olimpiára is alkalmas velodrome-ot építenek a Millenáris kerékpárpályára. A tervekből azonban nem lett semmi, és már-már, kis túlzással, elrohad a magyar sport bölcsőjeként ismert ikonikus pálya, ám most kiderült, 43 milliárdos beruházással oda épül a Nemzeti Korcsolyázó Központ.