EUR: 307,99 Ft
CHF: 265,50 Ft
2017. október 20., péntek
Vendel

Sport

Bombaigazolás: Coutinho januárban mehet a Barcelonába

Coutinho 2013 óta játszik a Vörösöknél /Fotó: MTI/EPA/Peter Powell

Hosszas huzavona után, a metro.co.uk információi szerint mégis csak távozik a Liverpool FC-ből Philippe Coutinho. A brazil válogatottért többkörös alkudozás folyt a nyári átigazolási időszakban, a legfrissebb információk szerint végül a Vörösök elengedték a “Varázslót”, akiért a Barca a hírek szerint 80+30 millió fontot (36 milliárd forintot) fizet a Mersey-parti csapatnak.

Alaposan magára haragította a Liverpool szurkolóit Philippe Coutinho, a csapat sztárja, amikor annak ellenére bejelentette, hogy távozna a csapattól, hogy Jürgen Klopp vezetőedző többször is közölte a 25 éves brazil válogatott nem eladó. Az FC Barcelona a nyári időszakban előbb 72-, majd néhány héttel később már 90 millió fontot ajánlott volna a szervező középpályásért, de a Liverpool minden ajánlatot elutasított.

A Barcának azonban úgy tűnik nem ment el a kedve az alkudozásban, főként mivel a Paris Saint Germainbe távozó Neymar pótlásáról gondoskodniuk kellett.

A brit Metro úgy tudja: a két klub az átigazolási szezon lezárultával mégis csak egyezségre jutott, amelynek értelmében a Coutinho januárban megérkezhet a katalánokhoz. Információik szerint a gránátvörös-kékek 80 millió fontot, plusz 30 fontnyi reklámbevételt fizetnek a Vörösök 10-eséért. Ez az összeg a Mersey-parti gárda kasszájába befolyva komoly bevételt jelent, de a Barcelon mércéjével nem is olyan nagy összeg, hiszen a PSG csaknem kétszer ennyit, 222 millió eurót, vagyis 67 milliárd forintot fizetett Neymarért.

Coutinho 2013-ban került Liverpoolba az Intertől, az elmúlt években 140 mérkőzésen 35 gólt rúgott. Az idényt gyengén kezdő Vörösök egy ideig nélkülözni kényszerültek sérülése miatt, de amióta visszatért három mérkőzésen három gólt szerzett csapatának. Ugyanakkor a nyári átigazolási huzavona miatt az Anfield Road közönségénél némiképp kegyvesztetté vált a huszonháromszoros brazil válogatott.

Kapcsolódó Cikkek

  • Emlékezzünk a nagyokra!

    Emlékezzünk a nagyokra!

    Bár manapság nem igazán találunk örömre okot, ha a magyar labdarúgó-válogatottra gondolunk, azért voltak idők, amikor büszkén mondhattuk, hogy a magyar futball a világ élvonalába tartozik.

  • Ilyen volt a Storck-éra

    Ilyen volt a Storck-éra

    Közös megegyezéssel szerződést bontott a Magyar Labdarúgó Szövetség és Bernd Storck, szövetségi kapitány. A német szakember a szövetségi kapitányi és a sportigazgatói posztról is távozott. Az MLSZ döntése egyáltalán nem meglepő, hiszen nem tudta meglovagolni a tavalyi Európa bajnokságon elért szép eredmények hullámait, illetve a jövő évi világbajnokságra sem sikerült kijuttatnia a csapatot.