2018. július 20., péntek
Illés

Külföld

Csaknem negyven nő vádolja szexuális zaklatással a filmrendezőt

Csaknem negyven nő vádolja szexuális zaklatással James Toback amerikai filmrendezőt a Los Angeles Times című lapban.

A tekintélyes újság hétfői oknyomozó riportjában a molesztált 38 színésznő, illetve színésznőaspiráns közül 31 névvel is vállalta a vallomást. A ma 72 éves Toback évtizedeken át folytatta üzelmeit – derül ki a cikkből.


A nők szerint a rendezőnek szokása volt, hogy Manhattan utcáin portyázott vonzó fiatal nőket keresve, akik előtt aztán megcsillantotta a színésznői karriert. Az interjúként vagy elbeszélgetésként beígért találkozók azonban, amelyek szállodai szobában, filmes lakókocsiban vagy nyilvános parkban történtek, hamar “szexuális fordulatot vettek”.

A rendező azzal hencegett frissen felszedett partnereinek, hogy milyen nagy hírességeket sikerült ágyba vinnie, és közben szexuális szokásairól is kifaggatta őket, egyesek előtt önkielégítést végzett.


A cikk szerint a rendezőnek tulajdonított zaklatások idején egyetlen érintett sem fordult a hatóságokhoz.

A ma 72 éves filmes visszautasít minden vádat. Azt mondta a Los Angeles Timesnek, hogy soha nem találkozott ezekkel a nőkkel, vagy ha mégis, legfeljebb öt percig. Állítása szerint az elmúlt 22 évben “biológiailag sem lett volna képes” elkövetni a terhére rótt cselekményeket, mert cukor- és szívbetegségben szenved, amelyekre gyógyszereket szed.

Toback főbb munkái közé tartozik az önéletrajzi ihletésű Nővadász (1987), a Mike Tyson bokszolóról szóló 2008-as dokumentumfilmje, a Tyson, a Fekete-fehér című 1999-es filmdráma Robert Downey jr.-ral és Jared Letóval a főszerepben, az Elcsábítva és elhagyatva (2013), a Bugsy (1991) című gengszterfilm forgatókönyvéért Oscar-díjra jelölték.

Legújabb filmjét, a The Private Life of a Modern Woman (2017) című filmdrámát a velencei filmfesztiválon is bemutatták.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

  • A NASA két csúcsműszerét használták magyar kutatók

    A NASA két csúcsműszerét használták magyar kutatók

    Az exobolygókra vadászó Kepler és a fiatal csillagrendszerek infravörös sugárzását vizslató Spitzer űrtávcső egyesített erejével tárta fel egy magyar kutatócsoport a DQ Tau rendszerében zajló fizikai folyamatokat – közölte a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) pénteken az MTI-vel.

  • Semjén Zsolt magánlátogatást tett Betlehemben

    Semjén Zsolt magánlátogatást tett Betlehemben

    Magánlátogatást tett Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes csütörtökön Betlehemben, ahol megtekintette a felújítási munkálatokat a Születés templomában, amelyekhez Magyarország 2011-ben – első külföldi államként – és 2018-ban is pénzadománnyal járult hozzá – közölte a Miniszterelnökség pénteken az MTI-vel.