2017. november 07., kedd
Rezső

Belföld

Csecsemősírást hallott a zsákból, majdnem elájult a látványtól

Micsoda lelke lehet annak az ismeretlen embernek, aki egy élőlényt zsákba zár, jó szorosan megköti azt, majd bedobja egy üres telekre. Hála egy kutyasétáltatónak és egy állatvédőnek, a szörnyűségesen induló történet örömtelien zárult.

Egyik éjszaka Budapest XVII. kerületében egy kutyasétáltató arra lett figyelmes, hogy keserves sírást hall. A férfi ezek után valamilyen módon megszerezte egy állatvédő mobilszámát is értesítette őt.


Riadtan nézett megmentőjére

– Nagyon meglepődtem, amikor egy számomra ismeretlen számról hívtak ilyen késői órán – mondta a Lokálnak Szilágyi István. A Fehérkereszt Állatvédő Liga elnöke azonban nem sokat hezitált, hanem felöltözött és elindult a helyszínre, amely szerencsére csak 1 km-re volt a lakásától.

Immár boldogan az új gazdinál

– Amikor megérkeztem és kiszálltam a kocsiból magam is hallottam a sírást, ami számomra olyan volt, mintha egy csecsemő nyöszörögne vékonyka hangon. Vállalva, hogy magánlaksértést követek el, rövidesen bemásztam az üres zegzugos bokros telekre. Ekkor már erősödött a sírás és egyre inkább kivehető volt számomra, hogy ez egy macska hangja – árulta el Szilágyi István, aki miután rátalált a zsákra, azonnal kibontotta azt. Jók voltak a megérzései, ugyanis egy abszolút a fagyhalál szélén lévő kiszáradt, éhező fiatal macskát talált a zsákban.


Az állatmentő jobb híján azonnal hazavitte a kis cicát, párja Dóra pedig a szokásos protokoll alapján óvatos itatással, etetéssel, melegítéssel javított a helyzeten. A kis állat azonnal éreztette háláját, ezek után abszolút természetesen viselkedett mintha életét mindig is ott élte volna. Ám a hosszú távú maradásra nem volt lehetősége, ezért az állatvédő más utat választott.

– Alapítványunk egy kurátora Csilla hallott a megrázó esetről és egy napra rá befogadta a kis állatot. Hópihe azóta kivirult. Kiválóan érzi magát és nemcsak a lakást uralja, hanem gazdája szívét is rabul ejtette – tette hozzá Szilágyi István.

A Lokál az állatkínzás ellen!

Nem biztos, hogy mindenben egyetértünk, de az állatkínzás elleni harc közös ügyünk! Az emberi kegyetlenség sokszor határtalan, pedig az állatok csak szeretetet adnak, védtelenek! Küldjük börtönbe az állatkínzókat! A Lokál kiáll az állatok jogaiért, kövesse a „Börtönt az állatkínzóknak!” Facebook-oldalunkat. Kérünk mindenkit, aki állatokkal kapcsolatos brutalitással találkozik, írja meg nekünk a Facebook-oldalon vagy küldje el a szerkesztoseg@lokal.hu címre. Bátran csatoljon fotót beszámolójához, hogy annak minél nagyobb hangot adjunk, ezzel növelve az esélyét, hogy az állatkínzó elnyeri méltó büntetését. Természetesen nem csak a tragédiával végződő esetekkel foglalkozunk. Sikertörténeteket, szerencsés kiszabadításokat, megmentéseket is megoszthatnak velünk. Ismerje meg a világ a névtelen hősöket is, akik folyamatos harcot vívnak a kegyetlen emberekkel!

Börtönt az állatkínzóknak! Kövessen minket a Facebookon:

https://www.facebook.com/bortontazallatkinzoknak/

További cikkek: 

Kapcsolódó Cikkek

  • Petőfi Rádió – a Te slágered! Hétfőtől ez az állomás hivatalos új szlogenje

    Petőfi Rádió – a Te slágered! Hétfőtől ez az állomás hivatalos új szlogenje

    A rádiós piacon dinamikus változások zajlanak, közszolgálati küldetésünk mellett a legnagyobb országos zenei rádióadóként komolyan vesszük, azt amit a hallgatók várnak tőlünk, így elérkezettnek láttuk az időt az adóazonosító üzenetünk felfrissítésére – mondta a szlogenváltás hátteréről Tiszttartó Titusz, a Petőfi Rádió csatornaigazgatója.

  • Hódot mentettek egy 8 méter mély fővárosi csatornából

    Hódot mentettek egy 8 méter mély fővárosi csatornából

    Két jól megtermett hódot sikerült épségben kimenteni egy nagyméretű csatornából. A Fővárosi Csatornázási Művek (FCSM) Ferencvárosi Szivattyútelepéről a Dunába kivezető záporvízcsatornát készítették elő felújításra a kivitelezők (Penta), amikor észrevették, hogy két nagyobb hód a csatornában bújt meg, és a munkálatok megkezdését követően rossz irányba menekültek, így később már nem tudtak a folyó felé kijutni.