2018. október 15., hétfő
Teréz

Egyéb Ózd

Cukiskodó néppártosodás erős cigányozással

Amíg Vona Gábor minden idegszálával a néppártosodást erőlteti folyamatos cukiskodással és kutyasimogatással, addig a hátországban tombol a rasszizmus. Másképpen ezt nem lehet értelmezni, amikor sportolókat származásuk miatt Harkály Herkules vagy Rácz Vinetu Izidor néven emlegetnek, aláznak meg jobbikos ózdi városvezetők. Pedig az Ózd Budó SE tagjai között magyar válogatottak is vannak.

Pár hónappal korábbi levelezés látott napvilágot a közösségi oldalon, amelyben Ózd sikeres sportolóit, a Pit Bull Team tagjait cigányozzák a város „felelős” vezetői. A gyalázatos bejegyzésekre kinyílt a kommentelők bicskája, és párthovatartozástól függően szidták a levélváltókat.


Soós Lajos 25 éve kezdte edzői pályafutását. Érkeztek hozzá próbálkozó fiatalok a gettószerű külvárosokból, de volt diplomás szülő is, aki önvédelemre akarta megtaníttatni gyermekét. A kőkemény edzések és a még keményebb párharcok sok kezdőnek elveszik a kedvét a folytatástól, aki viszont megállja a helyét, sikeres sportoló lehet. Csakhogy Soós itt is szelektál, mert a rosszul tanulókat vagy a balhéba kerülteket azonnal eltanácsolja. Kezei közül került már ki rendőr, NAV-nyomozó és sok rendvédelemben dolgozó. Akik nála maradtak, ringbe szállhatnak kempóban, K1-ben, K3-ban vagy thai bokszban. Ezekből Ózdon is rendeznek versenyeket.

Soós Lajos ismeretsége Janiczak Dáviddal sok évre tekint vissza, ezért mint feltörekvő politikust meghívta három gálára is díjátadónak. Aztán 2015-ben Vona Gábor is elfogadta a meghívást, aki megkérdezte a város polgármesterétől: támogatják-e valamilyen szinten ezeket a sportolókat? A válasz nemleges volt. Ezután kapott lehetőséget az egyesület tornatermi edzésekre, amiért óránként 2500 forintot kellett fizetni. Csakhogy a társadalom mély rétegéből érkezőknek ennyi pénze sincs, ezért feladták a jó körülményeket. A következő ózdi gála előtt Soós egy társaságban olyasmit mondott, hogy mivel nem adnak nekik támogatást, nem szívesen látott vendégek a jobbikos politikusok. Ekkor szabadultak el az indulatok.


Fotó: Lokál
Soós Lajos tudja, amit a jobbikosok nem: a sportsikerek nem a bőrszíntől függenek

 

Egy képviselőnő: „…oda ülnék az első sorba. Az acélbetétesemben!!! A k… nénikéjét, azt!!! Örüljön, hogy beteheti a sportcsarnokba a lábát!!!

Egy jobbikos bizottsági tag. „Mert nem támogatjuk anyagilag… meg semmilyen formában… De amúgy se vagyok kíváncsi Harkály Herkulesre vagy Rácz Vinetu Izidor kung-fu tudására.”

Egy jobbikosnak tűnő kommentelő: „Ennyi echte magyar versenyzővel, mint most neki van, nem is tehet mást, mint hogy gyűlöli a Jobbikot.”

Egy másik kommentelő arra kéri a város polgármesterét, szólítsa fel lemondásra azt a jobbikos politikust, aki képviselőhöz méltatlanul viselkedett, alpári stílusban beszélt Ózd sportolóiról és edzőjükről, mert nincs szüksége a városnak ilyen vezetőkre. Számos szülő kérte ki magának, hogy gyermekének edzőpartnerét, hazai és világversenyek győzteseit származásuk miatt különböztessék meg az önkormányzat tagjai.

Olyan poszt nem került ki, ahol Janiczak vagy a beszélgetésben részt vevő Fidrus Péter alpolgármester elhatárolódott volna a cigányozóktól. Ezután Vona Gábor pártelnöktől lenne elvárható, hogy lemondassa a „néppártosodó” ózdi jobbikosokat.

Soós Lajos reakciója

„Kedves Barátaim! Nem mondhatnám, hogy meglepett a városvezetés derogáló véleménye. Magukat minősítik és nem engem. Azt viszont kikérem magamnak, hogy a tanítványaimat, a gyerekeket minősítsék le ilyen szinten. Ezek a gyerekek tisztességes, jóravaló emberek, akik közül többen rendőrként dolgoznak. Önmagunk erejéből jutottunk el idáig, keményen megdolgoztunk azért, hogy részt vehessünk versenyeken és sikeresen szerepeljünk, és mondhat akárki akármit, lenézhet és pocskondiázhat, mi így is ezerszer boldogabb emberek vagyunk náluk.”

Kapcsolódó Cikkek

 • Korszerű betegfelvételi központ várja a csepelieket is

  Korszerű betegfelvételi központ várja a csepelieket is

  Mostantól korszerűsített és bővített betegfelvételi központ fogadja a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelőintézet épületébe érkezőket. A fekvő- és a járóbetegek felvételének szétválasztásával gyorsabb lesz a regisztráció, és csökken a várakozási idő.

 • Figyelemfelhívó séta a nők egészségéért

  Figyelemfelhívó séta a nők egészségéért

  A mellrák megelőzése érdekében a szűrővizsgálatok fontosságára igyekezett felhívni a figyelmet a Fagyöngy Egyesület, akik október első hétvégéjén idén is megrendezték a már hagoymányosnak nevezhető rózsaszín lufis sétájukat Veszprém belvárosában.

 • Öt sérült a karambolban

  Öt sérült a karambolban

  Összeütközött két autó az M5-ös autópálya soroksári szakaszán múlt kedden, öt ember megsérült. Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság az MTI-hez eljuttatott közleményben arról tájékoztatott, egy időre az érintett útszakaszon egy sávra szűkült le a forgalom.

 • Oktassák az állatvédelmet!

  Oktassák az állatvédelmet!

  Állatvédelmi oktatás bevezetését javasolja a Fidelitas megyei szervezete az oktatási intézményeknek Tatabánya mellett, Tatán, Oroszlányban, Kisbéren, Komáromban és Esztergomban.