EUR: 324,74 Ft
CHF: 282,25 Ft
2018. június 25., hétfő
Vilmos

Külföld

Donald Trump is szigorítaná a bevándorlást

Feleannyi bevándorlót engedne az Egyesült Államokba Donald Trump a napokban a kongresszus elé terjesztett új bevándorlásügyi tervezete alapján. A Figyelő szerint a Trump-tervezet a bevándorlók számának jelentős csökkentése mellett a migrációval kapcsolatos tízezer új állást is teremtene: megnövelné a vámtisztviselők és a bevándorlásügyi bírók, ügyészek és ügyvédek számát is.

A déli és az északi határok védelmét is megerősítené Donald Trump a nemrégiben a Fehér Ház honlapján közzétett tervezet szerint – írja a Figyelő. A hetilap arról is ír, hogy a Trump-adminisztráció megszigorítaná a hazánkban is reklámozott zöldkártya-lottó rendszerét. A program lényege, hogy azokban az országokban, ahonnan kevés bevándorló érkezik az Egyesült Államokba, bevándorlási- és munkavállalási jogot sorsolnak ki.


Azonban úgy tűnik, az új amerikai vezetés megelégelte az évi egymillió bevándorlót és ezért a legújabb javaslat szerint megfeleznék azoknak a számát, akik zöldkártyát kaphatnak. Az új rendszer korlátozná azt is, hogy aki megkapja a zöldkártyát, kit vihet magával: az úgynevezett „láncbevándorlóknak” már jelentősen csökkentené a jogait. Ez azt jelentené, hogy aki letelepedési jogot kap az Egyesült Államokban, az házastársát és kiskorú gyermekeit magával vihetné, azonban szülők, nagyszülők, unokatestvérek, másod-unokatestvérek már nem tarthatnának a kivándorlóval az USA-ba.

Az új rendszer pluszpontokat is adna, ezeket azok kaphatnák meg, akiknek olyan szakmájuk van, amelyből hiány van az Egyesült Államokban, vagy magas végzettséggel rendelkeznek.


A Figyelő összeállításában arra is emlékeztet, hogy jelenleg az USA-ban 11 millió, döntően latin-amerikai illegális migráns él és további több mint 19 millió ember jelentkezik évente letelepedésre az Egyesült Államokba a világ szinte minden pontjáról.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

  • Letartóztatták egy mexikói város összes rendőrét

    Letartóztatták egy mexikói város összes rendőrét

    A nyugat-mexikói Ocampo város összes rendőrét őrizetbe vették a szövetségi hatóságok a település egyik polgármesterjelöltjének múlt heti meggyilkolásával összefüggésben – jelentette hétfőn a brit közszolgálati média.

  • Így dolgoznak Soros György hajói

    Így dolgoznak Soros György hajói

    Több kapcsolódási pont van Soros György és azon álcivil szervezetek között, amelyek illegálisan hajózzák be a migránsokat a Földközi-tengeren keresztül Európába. Az érintett „civilek” forrásai nagyrészt a Soros-féle Nyílt Társadalom Alapítványtól érkeznek, de van olyan adományozó, aki korábban a csúfosan megbukott Hillary Clinton kampányát támogatta – írja az Origo.