EUR: 310,64 Ft
CHF: 259,58 Ft
2018. április 20., péntek
Tivadar

Extra

Eltilthatja gyermekeit Hujbertől a felesége

Hujber Ferenc és felesége, Cynthia se veled, se nélküled házassága kihathat gyermekeik lelki állapotára is. Az asszony, hogy megelőzze a még nagyobb bajt, úgy döntött, beadja a válókeresetet, hogy új életet kezdhessen. 

Hujber Ferenc (Fotó: Máté Krisztián)

Az elmúlt években többször is Hujber Ferenc botrányaitól volt hangos a sajtó. A vád szerint a színész bezárta, bántalmazta és megalázta feleségét, gyermekei édesanyját. Cynthia pedig, mindezt megelégelve, beadta a válókeresetet – írja a Story magazin. A lap birtokába került rendőri jelentések szerint több pofon is elcsattant, egyszer még távoltartási végzést is kiadtak Hujber ellen, ő azonban minderre fittyet hányt.


Arról azonban már kevés szó esik, hogy mindez nem csupán Hujbert és feleségét, hanem a pár két gyermekét is érinti. Cynthia pedig éppen ezért akár a kicsik kizárólagos felügyeleti jogát is kérheti.

– Ha a párkapcsolati erőszak a gyerekek szeme láttára történik, kiskorú veszélyeztetéséről beszélhetünk. A szülői felügyelet kizárólagosságát más eljárás során lehet kérelmezni. Ez azt jelenti, hogy ugyan a külön élő szülő láthatja a gyerekeket, de semmilyen őket érintő felelős szülői döntést nem hozhat. A kapcsolattartásra általában kéthetente egy hétvégét jelöl ki a bíróság. Indokolt esetben a szülő kérelmezheti azt is, hogy a másik fél csak felügyelet mellett láthassa a gyerekeket. Van azonban egy harmadik opció is, amikor a bíróság vagy gyámhatóság kimondja, hogy semmilyen körülmények között nem találkozhat a bántalmazó fél a kicsikkel. Ilyenkor a bíróság vagy a gyámhatóság a kapcsolattartási jog szüneteléséről vagy megvonásáról dönthet – világosított fel egy általános helyzetről a Lokál jogi szakértője. A kicsik azonban a szülők folyamatos veszekedése miatt akkor is sérülhetnek, ha nem szemtanúik a pofonoknak.


– Általánosságban azt szoktuk mondani, hogy a gyerekek antennái nagyon érzékenyek. Nekik nem feltétlenül kell látni vagy hallani, elég érezni a feszültséget a szülők között, már ennek is negatív hatása lehet. A szülők ugyanis egy gyermek számára megoszthatatlan egység, a feszült helyzetben pedig a gyerekekre nyomás nehezedik, hogy valamelyik fél szövetségesei legyenek, ezért megterhelő számukra minden veszekedés. Ők ugyanis nem tudnak, nem akarnak választani, ez a belső kényszer azonban számos pszichés problémát generálhat. Nem törvényszerű ugyan, hogy maradandó pszichés kár érje a gyerekeket, a hosszan fennálló feszültséget azonban nehezen kezelik, szorongóak lesznek, mert tehetetlenek az adott helyzetben és ezt egyedül nem tudják feloldani. Ez a szülő dolga lenne – mondta Makai Gábor klinikai szakpszichológus.

Hujber Feri és Cynthia válása most minden bizonnyal egy hosszadalmas procedúra lesz, hiszen a színész Kanadába költözött és állítólag jó ideig nem kíván hazajönni.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Nem veszi át díját Natalie Portman

  Nem veszi át díját Natalie Portman

  Natalie Portman amerikai színésznő nem veszi át az izraeli Nobel-díjnak is nevezett, kétmillió dollárral járó Genezis-díját, mert az elmúlt időszak izraeli történései miatt nem engedi a lelkiismerete – írta a Jediót Ahronót című újság honlapja pénteken.

 • Prince halálában senki sem bűnös

  Prince halálában senki sem bűnös

  Vádemelés nélkül fejezte be a két éve elhunyt popsztár, Prince ügyében folytatott vizsgálatot a minnesotai ügyészség, amely szerint az énekes tudta nélkül szedett be hamisított gyógyszert.

 • Emese: Ha szűz maradok, örökbe fogadok

  Emese: Ha szűz maradok, örökbe fogadok

   A 28 éves szűz színésznőt udvarlói már nem csak szép szavakkal, de több száz milliós összegekkel is bombázzák. Ennek ellenére Emese még egy olyan férfit se talált, akivel szívesen találkozna, pedig nagyon vágyik egy igazi úriemberre, akinek gyerekeket szülhet.