2018. január 22., hétfő
Artúr, Vince

Belföld

Fidesz: A devizahitel-válságot a baloldal hozta a magyar családok nyakára

A Fidesz-frakció szerint a devizahitel-válságot a baloldal hozta a magyar családok nyakára, ezért nem csoda, ha a szocialisták saját pártirodáikba bujkálva megfutamodnak a parlamenti vita elől.

A nagyobbik kormánypárt hétfőn arra reagált, hogy Tóth Bertalan, az MSZP frakcióvezetője közölte, az MSZP fogadóórára hívja jövő hét hétfőre a devizahitel-károsultakat ahelyett, hogy pótcselekvésként részt venne az erről a problémáról tartott parlamenti vitanapon.


A Fidesz-frakció MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta, “Gyurcsány és a szocialisták” megszüntették az első Orbán-kormány által bevezetett otthonteremtési kedvezményeket, felszámolták az állami támogatású lakáshitelezést és azt, aki otthont szeretett volna, kockázatos banki devizahitelekbe kényszerítették.

Hozzátették: 2010-ben már több mint egymillió család fuldoklott devizahitelben.


A közlemény szerint a baloldal mégis az út szélén hagyta volna őket, hiszen nem támogatták a kormány devizahiteleseket segítő intézkedéseit. A Fidesz-KDNP-kormány intézkedések sorozatát hozta a bajba jutott családokért: létrehozták az árfolyamgátat, elszámoltatták a bankokat, forintosították a devizahiteleket, lezárták a devizahitelek korszakát, elindították az otthonteremtési programot, és már a parlament előtt van a kilakoltatási moratórium meghosszabbításáról szóló javaslat is.

Gyurcsány százmilliárdokat vett el az oktatástól

Hidvéghi Balázs az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írja, hogy Gyurcsány Ferenc miniszterelnökként a magyar vállalkozásokat és a béreket agyonadóztatta, az oktatástól százmilliárdokat vett el, “most pedig éppen egy olyan korrupciós botrányban ül nyakig, ahol fizetés nélkül dolgoztatták a diákokat”.

A kormánypárti politikus szavai szerint 2010. óta az adócsökkentéseknek, az oktatás és a szakképzés átalakításnak köszönhetően Magyarország versenyképessége javul, egyre inkább megéri beruházni, vállalkozni és dolgozni. Négy és fél éve nőnek a reálbérek és a rendszerváltás óta legnagyobb minimálbéremelés zajlik – emelte ki.

Varju László, a DK alelnöke hétfőn azt mondta, pártjuk arra készül, hogy kormányra kerülve átalakítja az oktatási rendszert és jelentősen megemeli az ágazat költségvetési támogatását. Az ellenzéki képviselő hangsúlyozta: minderre azért van szükség, hogy növelni tudják az ország versenyképességét, ami az utóbbi időszakban “óriásit zuhant”.

A Demokratikus Koalíció alapvetésnek tartja, hogy napi nyolc órai munkából meg lehessen élni, ezért egy kormányváltás után a nettó minimálbért fokozatosan a mindenkori létminimum szintjére növelnék – tette hozzá.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

  • Kövér: A magyar a megmaradás nemzete

    Kövér: A magyar a megmaradás nemzete

    A történelem ugyan szétválasztotta és szétszórta, de a kultúrájuk megtartja a magyarokat, ezért a magyarság nem a szétesés és a szétszóródás, hanem a megmaradás nemzete – jelentette ki Kövér László a felvidéki Dunaszerdahelyen, ahol köszöntőt mondott a magyar kultúra napja alkalmából rendezett ünnepségen vasárnap.

  • Kun-Mediátor-ügy: A sok tanú miatt várhatóan csak 2019-ben lesz ítélet

    Kun-Mediátor-ügy: A sok tanú miatt várhatóan csak 2019-ben lesz ítélet

    Újabb tanúk kihallgatásával ma folytatódik a karcagi álbróker, Dobrai Sándorné büntetőügyének tárgyalása a Szolnoki Törvényszéken. A bíróság tájékoztatása szerint a nagy számú tanú és kihallgatásuk időigénye miatt az eredetileg 2018 őszére tervezett befejezés módosulhat, ítéletet előreláthatólag csak jövőre hirdetnek.