EUR: 321,86 Ft
CHF: 281,56 Ft
2018. október 18., csütörtök
Lukács

Belföld

Fidesz: A devizahitel-válságot a baloldal hozta a magyar családok nyakára

A Fidesz-frakció szerint a devizahitel-válságot a baloldal hozta a magyar családok nyakára, ezért nem csoda, ha a szocialisták saját pártirodáikba bujkálva megfutamodnak a parlamenti vita elől.

A nagyobbik kormánypárt hétfőn arra reagált, hogy Tóth Bertalan, az MSZP frakcióvezetője közölte, az MSZP fogadóórára hívja jövő hét hétfőre a devizahitel-károsultakat ahelyett, hogy pótcselekvésként részt venne az erről a problémáról tartott parlamenti vitanapon.


A Fidesz-frakció MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta, “Gyurcsány és a szocialisták” megszüntették az első Orbán-kormány által bevezetett otthonteremtési kedvezményeket, felszámolták az állami támogatású lakáshitelezést és azt, aki otthont szeretett volna, kockázatos banki devizahitelekbe kényszerítették.

Hozzátették: 2010-ben már több mint egymillió család fuldoklott devizahitelben.


A közlemény szerint a baloldal mégis az út szélén hagyta volna őket, hiszen nem támogatták a kormány devizahiteleseket segítő intézkedéseit. A Fidesz-KDNP-kormány intézkedések sorozatát hozta a bajba jutott családokért: létrehozták az árfolyamgátat, elszámoltatták a bankokat, forintosították a devizahiteleket, lezárták a devizahitelek korszakát, elindították az otthonteremtési programot, és már a parlament előtt van a kilakoltatási moratórium meghosszabbításáról szóló javaslat is.

Gyurcsány százmilliárdokat vett el az oktatástól

Hidvéghi Balázs az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írja, hogy Gyurcsány Ferenc miniszterelnökként a magyar vállalkozásokat és a béreket agyonadóztatta, az oktatástól százmilliárdokat vett el, “most pedig éppen egy olyan korrupciós botrányban ül nyakig, ahol fizetés nélkül dolgoztatták a diákokat”.

A kormánypárti politikus szavai szerint 2010. óta az adócsökkentéseknek, az oktatás és a szakképzés átalakításnak köszönhetően Magyarország versenyképessége javul, egyre inkább megéri beruházni, vállalkozni és dolgozni. Négy és fél éve nőnek a reálbérek és a rendszerváltás óta legnagyobb minimálbéremelés zajlik – emelte ki.

Varju László, a DK alelnöke hétfőn azt mondta, pártjuk arra készül, hogy kormányra kerülve átalakítja az oktatási rendszert és jelentősen megemeli az ágazat költségvetési támogatását. Az ellenzéki képviselő hangsúlyozta: minderre azért van szükség, hogy növelni tudják az ország versenyképességét, ami az utóbbi időszakban “óriásit zuhant”.

A Demokratikus Koalíció alapvetésnek tartja, hogy napi nyolc órai munkából meg lehessen élni, ezért egy kormányváltás után a nettó minimálbért fokozatosan a mindenkori létminimum szintjére növelnék – tette hozzá.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Tömegek a Gerecse Kapujánál

  Tömegek a Gerecse Kapujánál

  A szép őszi időnek is köszönhető, hogy a szabadidős programokat kedvelők szívesen keresik fel a térség új turisztikai központját, az augusztusban átadott Gerecse Kapuját és környékét.

 • Mák Kata: Hálás vagyok a sorsnak, hogy édesanya lehetek

  Mák Kata: Hálás vagyok a sorsnak, hogy édesanya lehetek

  Mák Kata nevéhez híven mindig is hitt a fortuna erejében, hiszen az élet olyan lehetőségeket sodort elé, amik által elérte az álmait. A SzerencseSzombat háziasszonya leginkább azért hálás a sorsnak, hogy hamarosan megszületik első gyermeke, akinek már most a kistestvért terveznek párjával.

 • Megint az Orbán családról hazudozik a baloldali média

  Megint az Orbán családról hazudozik a baloldali média

  Újabb nagyon aljas álhír terjedt el a magukat függetlennek hazudó baloldali fake news portálokon. A balliberális propagandagépezet most épp arról hazudott, hogy Orbán Viktor miniszterelnök lánya, Flóra katonai gépen utazott haza Ciprusról.

 • Innovációban támogatják az ipari szereplőket

  Innovációban támogatják az ipari szereplőket

  – Hatalmas kihívás elé állítja az autóipari szereplőket a hónap elején Luxemburgban született EU-döntés, amelynek értelmében 2030-ig az autógyártó vállalatoknak 35 százalékkal kell csökkenteniük szén-dioxid-kibocsátási értékeit, ezért ezen a területen a jövőben az eddiginél is fontosabb lesz a kutatás-fejlesztés és az innováció – jelentette ki Palkovics László innovációs és technológiai miniszter a szerdán megnyílt Automotive Hungary 2018 6.