2018. szeptember 26., szerda
Jusztina

Belföld

Fidesz: Az idősek számíthatnak a kormányra és a kormánypártokra

A Fidesz szerint a miniszterelnök szerdai bejelentése az időseket támogató újabb intézkedésekről azt igazolja, hogy az idős emberek számíthatnak a kormányra és a kormánypártokra.

Puskás Imre, a Fidesz szóvivője szerdai sajtótájékoztatóján a kormánypártok nevében üdvözölte Orbán Viktor bejelentését a nyugdíjprémiumról, a nyugdíj-kiegészítésről és a 10 ezer forint értékű Erzsébet utalványról. Elmondta: egy átlagos, 125 ezer forintos nyugdíj esetében a nyugdíjprémium és a nyugdíj-kiegészítés együttes összege eléri a 24 ezer forintot.


Hangsúlyozta: olyan országot akarnak építeni, amelyben minden nemzedék megtalálja a maga helyét. “Megbecsüljük az idős embereket, támogatjuk őket, és azt szeretnénk, ha részesülnének a gazdaság eredményeiből” – tette hozzá.

A Fidesz szóvivője szerint ez azonban nem volt mindig így, hiszen a szocialisták és Gyurcsány Ferenc kormányzása idején leginkább az idős embereken csattant az ostor, a megszorítások őket is sújtották. A szocialisták kormányzása idején egyhavi nyugdíjat vettek el az idősektől, nem adtak nekik soha nyugdíjprémiumot, emellett háromszorosára emelték a gáz árát, megduplázták az élelmiszerek áfáját, valamint ki akarták fizettetni az idősekkel a vizitdíjat és a kórházi napidíjat is – mondta. Megjegyezte: most a baloldalon ugyanezek a politikusok tülekednek.

A Jobbiktól sem számíthatnak jobbra az idősek, a párt gúnyolódik rajtuk, hiszen Vona Gábor pártelnök egy közösségi oldalon a nyugdíjasokról azt írta: “szemeikben gyűlölet lobog, szájukból szennyvíz folyik és felhörgik a 20. század minden traumáját” – mondta a Fidesz szóvivője. Hozzátette: Volner János, a Jobbik alelnöke pedig egy elhunyt nyugdíjas nőn gúnyolódott.

Kapcsolódó Cikkek

 • Megműtötték a soroksári gyilkost

  Megműtötték a soroksári gyilkost

  Szakértők vizsgálják a soroksári gyilkos cellájában lévő mobiltelefonokat. Az egyik készülék feltehetően az áldozaté. Az is kiderült, hogy Kardosné Gyurik Krisztina orrba üthette R.

 • Magyarország nem enged a zsarolásnak

  Magyarország nem enged a zsarolásnak

  Az Országgyűlés európai ügyek bizottsága azt kéri, hogy a parlament ne engedjen a bevándorláspárti brüsszeli zsarolásnak a Soros-Sargentini-jelentéssel kapcsolatban.

 • A jövő közlekedése Budapesten

  A jövő közlekedése Budapesten

  A Hello Tomorrow idén januárban alakult magyar képviseletének bemutatkozó rendezvényén Európa legizgalmasabb, mobilitással foglalkozó vállalkozásai is jelen lesznek.

 • Orbán Viktor megmutatta unokáját

  Orbán Viktor megmutatta unokáját

  Jó reggelt, Magyarország! – köszöntötte Orbán Viktor miniszterelnök követőit a Facebook oldalán, egy friss fotóval. Karjában harmadik unokája, Anna Adél, Orbán Ráhel és Tiborcz István második lánygyermeke, ezzel hivatalosan is bemutatták az Orbán család legújabb tagját.