2017. november 24., péntek
Emma

Belföld

Gyász! Elhunyt Som Lajos

Meghalt Som Lajos magyar zenész és basszus gitáros. Hetvenedik életévében hunyt el a Piramis együttes meghatározó alakja, tudatta a szomorú hírt az énekes barátja Tasnádi Péter.

A Lokálnak Hajnal Gábor zenei menedzser is megerősítette a szomorú hírt.


Som Lajos a hatvanas években kezdte zenei pályafutását a Record nevű zenekarban, majd később a Neoton zenekarba folytatta pályafutását ahol későbbi felesége Karda Beáta volt az énekesnő.

Som nevéhez fűződik a hetvenes évek első hard rock zenekara is a Taurus amiben nem kisebb nevekkel játszott együtt mint Balázs Fecó vagy Radics Béla.

1974-ben megalapították Köves Miklóssal egyik legismertebb együttesét a Piramist, ami azonnal az ország egyik legnépszerűbb rockzenekarává vált.

 

Amiről már korábban beszámoltunk kórházban ápolták Som Lajost. A zenész 2012-ben lett mozgáskorlátozott amikor is súlyosan megverték. Ennek következményeképp az egészségügyi állapota haláláig sem javult.

Kapcsolódó Cikkek

  • Soros letagadja saját tervét

    Soros letagadja saját tervét

    A kormány pontosan tudja, mit akar Soros György, az illegális bevándorlókat be akarja hozni Európába – emelte ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a Magyar Hírlapnak, hozzátéve: “mi ezt elutasítjuk, ezért a magyar kormány az útjában áll” Soros Györgynek.

  • 10 milliót nyúltak le az exszcientológustól

    10 milliót nyúltak le az exszcientológustól

    Interjút adott a hirado.hu-nak Bonyai Péter, a legismertebb hazai ex-szcientológustól. Bonyai tíz évig volt a szekta tagja, elmondása szerint ő és felesége ez idő alatt 10-12 millió forintot hagyott maga mögött.