EUR: 313,01 Ft
CHF: 271,72 Ft
2018. február 24., szombat
Mátyás

Belföld

Gyász! Elhunyt Som Lajos

Meghalt Som Lajos magyar zenész és basszus gitáros. Hetvenedik életévében hunyt el a Piramis együttes meghatározó alakja, tudatta a szomorú hírt az énekes barátja Tasnádi Péter.

A Lokálnak Hajnal Gábor zenei menedzser is megerősítette a szomorú hírt.


Som Lajos a hatvanas években kezdte zenei pályafutását a Record nevű zenekarban, majd később a Neoton zenekarba folytatta pályafutását ahol későbbi felesége Karda Beáta volt az énekesnő.

Som nevéhez fűződik a hetvenes évek első hard rock zenekara is a Taurus amiben nem kisebb nevekkel játszott együtt mint Balázs Fecó vagy Radics Béla.

1974-ben megalapították Köves Miklóssal egyik legismertebb együttesét a Piramist, ami azonnal az ország egyik legnépszerűbb rockzenekarává vált.

 

Amiről már korábban beszámoltunk kórházban ápolták Som Lajost. A zenész 2012-ben lett mozgáskorlátozott amikor is súlyosan megverték. Ennek következményeképp az egészségügyi állapota haláláig sem javult.

Kapcsolódó Cikkek

  • A Fidesz és Lázár János feljelentést tesz a HírTV és az Index ellen

    A Fidesz és Lázár János feljelentést tesz a HírTV és az Index ellen

    A Fidesz és Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter feljelentést tesz a HírTV és az Index ellen a HírTV pénteki Célpont című adásában a hódmezővásárhelyi időközi polgármester-választással kapcsolatban elhangzott és az Index által is híresztelt, a minisztert érintő rágalmak miatt – közölte a Miniszterelnökségi Sajtóiroda pénteken este az MTI-vel.

  • Itt a zimankó! Déltől életbe lép a vörös kód

    Itt a zimankó! Déltől életbe lép a vörös kód

    A következő napokban várható extrém hideg idő miatt az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára szombat déltől vörös kód riasztást léptet életbe.