2018. július 23., hétfő
Lenke

Egyéb

Haláli halloween

A halloween ősi kelta hagyományokból keletkezett ünnep, melyet október 31. éjszakáján tartanak és nálunk is egyre népszerűbb. Hasonlóan a farsanghoz, ez is egy beöltözős mulatság, de halloweenkor mindenki arra törekszik, hogy a lehető legrémisztőbb karaktert öltse magára. Most ebben próbálunk meg segíteni Bandrus Nóra sminkmester közreműködésével, aki ezúttal koponyaarcfestést készített modellünknek – egy kis csillogással megspékelve.

– Az alap megegyezik egy nappali sminkével: a megtisztított bőrre hidratálókrém, majd egy primer és egy erősebb fedésű tartós alapozó került fel. Ebben az esetben a modell bőrszínénél pár árnyalattal világosabbat használtam az élettelen hatás elérése érdekében. Ha ez nem lenne elég, vékony rétegben átmehetünk még rajta fehér arcfestékkel – kezdte Nóri.


A smink elkészítése négy órát vett igénybe
Fotó: Máté Krisztián

Ezután követezett a szemüregek kialakítása, melyet világosabb és sötétebb árnyalatú szemhéjpúderrel, illetve fekete arcfestékkel rajzolt meg a sminkmester.

Ezzel a halloweeni sminkkel bármelyik buliban sikerünk lesz
Fotó: Máté Krisztián

– Törekedtem a szépségre és az esztétikumra is a smink elkészítésekor, amellett persze, hogy ijesztő is legyen. A szemüreg kialakításánál figyeltem arra, hogy ne csak egy fekete paca legyen. Finom barnás színekkel árnyaltam a szemhéjat és folyamatosan sötétítettem kifelé haladva. A szemet a felső szempillatőben és az alsó vízvonalon is fekete szemceruzával emeltem ki. Ha drámaibb hatást szeretnénk elérni, nyugodtan felragaszthatunk műszempillát is – tette hozzá Nóra.


Az arc koponyaformáját először fekete arcfestékkel rajzolta meg a szakember, majd – ugyanúgy, ahogy a szemüreg kialakításánál – szemhéjpúderrel varázsolta 3d-s hatásúvá. Az orrüregekhez ugyancsak fekete festéket használt.

– A fogak megrajzolása aprólékos munka, amihez szintén a fekete és a fehér színt, illetve a barna szemhéjfestéket vettem elő. Ha szeretnénk, apró kis repedéseket is kreálhatunk a „koponyán”, de abszolút nem kötelező. Anélkül is rá fog fagyni a mosoly bárki arcára, ha megpillantanak ezzel a haláli ábrázattal – mondta Bandrus Nóra.

Ezután következett a modell homlokának kirakása kövekkel – igazi türelemjáték, nem mindenkinek ajánljuk! Az eredmény viszont magáért beszél.

– A különböző formájú és nagyságú köveket hobbiboltban szereztem be, felhelyezésükhöz pedig műszempilla-ragasztót használtam. Vannak speciálisan ere a célra készült ragasztók is, de azokat sokkal nehezebb is eltávolítani házilag. A kövecskék felrakásánál nincsenek szabályok, csak a fantáziánk és persze a türelmünk szab határt.

Befejezésül Nóri fekete arcfestéket használt a nyakon, a füleken, illetve a hajtöveknél, valamint fehér tusvonalakkal kiemelte a szemüreg alsó részét és az arccsont vonalát. Ha rászánjuk magunkat a koponyasmink elkészítésére, biztosak lehetünk a sikerben, viszont azt vegyük számításba, hogy ez legalább négyórás folyamat. Kellemes rémisztgetést!

Fotó: Máté Krisztián

Kapcsolódó Cikkek

 • Megtanultunk újraéleszteni

  Megtanultunk újraéleszteni

  Kollégánk, Fehér György nem csupán remek sportújságíró, de évekig mentősként is dolgozott. Újraélesztő tanfolyamán megtanultuk, mit kell tenni, ha netán olyan helyzetbe kerülnénk, hogy újra kellene éleszteni valakit, és megismertünk a félautomata újraélesztő készülék használatát is.

 • A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A vártnál sokkal több nevezővel, remek hangulatban zajlott le szombaton a Balaton-átevezés, amelyet első alkalommal rendezett meg a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) és Fonyód közösen.

 • Példátlan magyar siker!

  Példátlan magyar siker!

  Óriási fieszta volt Debrecenben, hiszen a junior női válogatott világbajnok lett, nyolcadik meccsén is megőrizte veretlenségét az U20-as csapat, így a Norvégia elleni győzelem vébéelsőséget jelentett.

 • Kiállítások Izraelről

  Kiállítások Izraelről

  Július 10-én a Művészetek Házában két kiállítást nyitottak meg, amely a Babits Mihály Kulturális Központ és a Szekszárdi Magyar-Izraeli Baráti Társaság szervezésében Izrael állam függetlenségének 70. évfordulója alkalmából rendeznek.