2018. április 20., péntek
Tivadar

Egyéb

Haláli halloween

A halloween ősi kelta hagyományokból keletkezett ünnep, melyet október 31. éjszakáján tartanak és nálunk is egyre népszerűbb. Hasonlóan a farsanghoz, ez is egy beöltözős mulatság, de halloweenkor mindenki arra törekszik, hogy a lehető legrémisztőbb karaktert öltse magára. Most ebben próbálunk meg segíteni Bandrus Nóra sminkmester közreműködésével, aki ezúttal koponyaarcfestést készített modellünknek – egy kis csillogással megspékelve.

– Az alap megegyezik egy nappali sminkével: a megtisztított bőrre hidratálókrém, majd egy primer és egy erősebb fedésű tartós alapozó került fel. Ebben az esetben a modell bőrszínénél pár árnyalattal világosabbat használtam az élettelen hatás elérése érdekében. Ha ez nem lenne elég, vékony rétegben átmehetünk még rajta fehér arcfestékkel – kezdte Nóri.


A smink elkészítése négy órát vett igénybe
Fotó: Máté Krisztián

Ezután követezett a szemüregek kialakítása, melyet világosabb és sötétebb árnyalatú szemhéjpúderrel, illetve fekete arcfestékkel rajzolt meg a sminkmester.

Ezzel a halloweeni sminkkel bármelyik buliban sikerünk lesz
Fotó: Máté Krisztián

– Törekedtem a szépségre és az esztétikumra is a smink elkészítésekor, amellett persze, hogy ijesztő is legyen. A szemüreg kialakításánál figyeltem arra, hogy ne csak egy fekete paca legyen. Finom barnás színekkel árnyaltam a szemhéjat és folyamatosan sötétítettem kifelé haladva. A szemet a felső szempillatőben és az alsó vízvonalon is fekete szemceruzával emeltem ki. Ha drámaibb hatást szeretnénk elérni, nyugodtan felragaszthatunk műszempillát is – tette hozzá Nóra.


Az arc koponyaformáját először fekete arcfestékkel rajzolta meg a szakember, majd – ugyanúgy, ahogy a szemüreg kialakításánál – szemhéjpúderrel varázsolta 3d-s hatásúvá. Az orrüregekhez ugyancsak fekete festéket használt.

– A fogak megrajzolása aprólékos munka, amihez szintén a fekete és a fehér színt, illetve a barna szemhéjfestéket vettem elő. Ha szeretnénk, apró kis repedéseket is kreálhatunk a „koponyán”, de abszolút nem kötelező. Anélkül is rá fog fagyni a mosoly bárki arcára, ha megpillantanak ezzel a haláli ábrázattal – mondta Bandrus Nóra.

Ezután következett a modell homlokának kirakása kövekkel – igazi türelemjáték, nem mindenkinek ajánljuk! Az eredmény viszont magáért beszél.

– A különböző formájú és nagyságú köveket hobbiboltban szereztem be, felhelyezésükhöz pedig műszempilla-ragasztót használtam. Vannak speciálisan ere a célra készült ragasztók is, de azokat sokkal nehezebb is eltávolítani házilag. A kövecskék felrakásánál nincsenek szabályok, csak a fantáziánk és persze a türelmünk szab határt.

Befejezésül Nóri fekete arcfestéket használt a nyakon, a füleken, illetve a hajtöveknél, valamint fehér tusvonalakkal kiemelte a szemüreg alsó részét és az arccsont vonalát. Ha rászánjuk magunkat a koponyasmink elkészítésére, biztosak lehetünk a sikerben, viszont azt vegyük számításba, hogy ez legalább négyórás folyamat. Kellemes rémisztgetést!

Fotó: Máté Krisztián

Kapcsolódó Cikkek

 • Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Először nevezetek el fajt egy tévéműsorról: a BBC A kék bolygó című sorozatáról kapta a nevét az óceán “lüktető szíveként” is emlegetett planktonok egyik faja.

 • Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősre támadt egy 26 éves férfi Miskolcon, közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette és súlyos testi sértés miatt emelt vádat ellene a Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészség – közölte a vádhatóság az MTI-vel kedden.

 • Hétvégén is marad a jó idő

  Hétvégén is marad a jó idő

  Helyenként eső, zápor, esetleg zivatar is lehet, de emellett sok lesz a napsütés, napközben többfelé 20-25 fokos maximumok várhatók – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos középtávú előrejelzéséből, melyet csütörtökön juttatott el az MTI-nek.