EUR: 323,94 Ft
CHF: 287,64 Ft
2018. szeptember 23., vasárnap
Tekla, Líviusz

Program

Hatalmas disznótor készül a Vasúttörténeti Parkban

Disznóvágás bemutatók és óriási kolbászvásár, családi programok, folklór műsorok, nosztalgia és mulatós zenei előadások várják a látogatókat a Magyar Vasúttörténeti Parkban 2017. október 13-15-ig. A 10 hektáros területen rengeteg program és neves fellépők szórakoztatják a közönséget 3 napon át.

A Disznótoros Kolbászfesztivál a vidéket hozza el Budapestre, egy hétvégére. 3 napon át tart majd az óriási kolbászvásár, ahol 200 féle háztáji kolbászból lehet válogatni. Az ország minden pontjáról érkeznek kolbásztermelők. Ezen kívül kürtőskalács, házi sajtok, méz, lekvár, fűszerek és sok más háztáji termék lesz megvásárolható a fesztiválon. Emellett pálinkafőzdék, sörfőzdék és borászatok itatják majd kiváló minőségű italaikat.


-A Disznótoros Kolbászfesztiválon kiemelt szempont a kolbász minősége! Sült kolbászt és mindenféle disznótoros ételt, frissen készít a helyszínen a Horvátháza vendéglő . A frissensült húsételek árát maximalizáljuk: 600Ft/10dkg! Újdonság a „Disznótoros sültkolbász menü” 1.700Ft-ért: nagy sültkolbász, mustárral, kenyérrel és kovászos uborkával – hangsúlyozták a szervezők.

Kiváló minőségű háztáji kolbászokat és füstölt húsokat kóstolhatunk

Nem maradhatnak el persze a szokásos 100 százalékosan hagyományőrző disznóvágás és disznó feldolgozás bemutatók. A kivéreztetett disznókat egyenként 4 órás bemutatók során dolgozzák fel a mészárosok, bemutatva minden műveletet a kolbászkészítéstől a zsír kisütésig.


Rengeteg érdekes program várja a gyerekeket

A budapesti Disznótoros Kolbászfesztivál a családosok ideális rendezvénye. Mint ilyen, rengeteg gyerek és felnőtt programmal várják a látogatókat.

Ingyenes szolgáltatások: ingyenes a parkolás, díjmentes a WC-mosdó használat, ingyen szállítják az alacsonypadlós Fesztiválbuszok a látogatókat a fesztivál teljes nyitvatartása alatt a Vasútt. Park és a Nyugati-Pályaudvar között oda-vissza.

Ingyenes gyerekprogramok sora: állatsimogatók, meseszínház, manóvilág kiállítás, népi játszótér 30 játékkal, légcsúszda, ugráló vár, íjászat, jurta, arcfestés, kovácsolás és más népi mesterségek kézműves foglalkoztatói, régi mezőgazdasági termelőeszköz interaktív kiállítása, terepasztal és vasútmodell kiállítás.

Ingyenes felnőtt programok sora: mozdonyforgatózás, oldtimer autó és motor kiállítás az Orientben, teakfa vasútikocsi látogatás idegenvezetéssel, traktor és stabil motor interaktív kiállítás, ragadozómadár bemutató és röptetések, 50 zenei program 300 fellépővel az Orient és a Disznótoros színpadokon. Egész nap mulatós és folklór zenei, illetve néptánc előadások, este pedig a régi idők sztárjai szórakoztatnak. Néhány a fellépők közül: Lagzi Lajcsi, 3+2 vajdasági mulatós zenekar, Zoltán Erika, Szandi, Márió, Nótár Mary, Gipsy Kings, Vadrózsák, … Sztárparádé minden nap! Pénteken „Fásy Mulató”, szombaton „Bulizik a mozdonygarázs”, vasárnap Retro Tácdal Est” rengeteg fellépővel.

A fesztivál eredeti retro hangulatú helyszíne a Magyar Vasúttörténeti Park! A látogatók itt élőben láthatják és ki is próbálhatják a Disznótoros Kolbászfesztiválon működő gőzmozdonyt, hajtányt, sínautót és lóvasutat.

A budapesti kolbászfesztiválról folyamatosan frissülő információk itt: www.kolbaszfeszt.hu

www.facebook.com / Disznótoros Kolbászfesztivál

Fesztivál nyitvatartása: péntek 13:00-23:00, szombat 09:00-23:00, vasárnap 09:00-20:00

Jegyárak:

“Disznótoros Kolbászfesztivál” belépőjegyeket a rendezvény helyszínén, a rendezvény nyitvatartási idejében lehet megvásárolni, korlátlan mennyiségben, az alábbi árakon:

Felnőtt jegy: 1.999 forint (14 éves kor felett)

Nyugdíjas vagy gyermek jegy: 1. 500 forint

Családi jegy: 5.999 forint (2 felnőtt + 2 gyerek)

Pénteki jegy: 999 forint

Elővételben a jegyeket az ismert országos jegyirodákban és interneten lehet megvásárolni. Az interneten vásárolt jegyekre 10% kedvezményt adnak.

 

Kapcsolódó Cikkek

 • Budapest Music Expo újra a Hungexpón

  Budapest Music Expo újra a Hungexpón

  Idén is 18 ezer négyzetméteres területen, több tízezer hangszerrel, koncertekkel, előadásokkal, bemutatókkal várja az érdeklődőket a Budapest Music Expo október 5-től 7-ig a Hungexpo területén.

 • Drónversennyel és beszélő robotok az Akvárium Klubban

  Drónversennyel és beszélő robotok az Akvárium Klubban

  A tudományos előadások mellett több mint negyven kiállító várja a látogatókat vasárnap a Tudományok Fővárosa nevű rendezvényen Budapesten, az Akvárium Klubban, ahol élen járó hazai nagyvállalatok, startup cégek, fiatal kutatók, főiskolák és egyetemek mutatják be tevékenységüket.

 • Ma kezdődik a miskolci Jameson CineFest

  Ma kezdődik a miskolci Jameson CineFest

  Ma kezdődik a miskolci Jameson CineFest nemzetközi filmfesztivál, amelynek versenyprogramjában tizenkilenc alkotás szerepel és ott lesz először látható Magyarországon Nemes Jeles László második nagyjátékfilmje, a Napszállta.

 • Moziajánló: Macskafogó

  Moziajánló: Macskafogó

  Számos filmrajongó álma válik valóra szeptember 13-tól: rövid időre visszatér a mozikba minden idők legjobb magyar rajzfilmjeinek egyike, az 1986-ban készült Macskafogó!