EUR: 311,03 Ft
CHF: 265,36 Ft
2018. március 17., szombat
Gertrúd, Patrik

Egyéb

Hatalmasra nőtte ki magát a tapolcai pisztrángfesztivál

Nyársra szúrt pisztrángok végtelen sora és hömpölygő embertömeg fogadta a már-már hagyományosnak számító szeptember utolsó hétvégéjén megrendezett Pisztráng és Borfesztiválra látogatókat Tapolcán.

A kissé hirtelen jött és tartósan maradt őszi hideg ellenére a szeptember utolsó napjai gyönyörű napsütéses időt hoztak az október köszöntésére, így a mára már kibővült tapolcai pisztrángfesztivál nem csak a halat kedvelőknek nyújtott gasztronómiai élményt, hanem a borozni vágyókat is a dunántúli ékszerdobozba csábította.


Bár már most szeretném leszögezni, hogy kifejezetten élvezetes volt a rendezvény, sajnos akadtak dolgok, amiken még biztos lehet  javítani.  A város pezsgésétől kevésbé megszokottan már a belvárosba autózva érzékelhető volt a rengeteg ember, akiket mind a rendezvény csalogatott a kisvárosba. A szűk utcák ellenére sikeresen találtunk parkolót, egyértelművé vált mindenki számára, hogy feltehetően még talán maguk a szervezők sem számítottak ekkora látogatottságra, hiszen a külön fesztiválra kialakított parkolók bár még csak délután 2-kor telve voltak és a később érkezők már csak egy földút két szélére parkolhattak. Bizony előfordult, hogy akár 10-15 perc sétányira tudtak csak helyet találni az estefelé érkezők. Mikor megérkeztünk nyugtalanul könyveltük el, a zsúfoltság érzését nem csak a kezdeti parkolási nehézségek váltották ki, hanem a belvárosba érve bizony a gyalogos közlekedési is. Minden adott volt ahhoz, hogy az ember jól érezze magát, szikrázó napfény, langyos szél és csodásan zöldellő fű, valamint színesebbnél színesebb halak tánca a híres tapolcai Malom-tóban. Bár azt gondolnánk elronthatatlan egyvelege ez egy őszi délutánnak, ez azonban megdőlt azzal, hogy legalább 20 perc kellett ahhoz, hogy A pontból B pontig átverekedjük magunkat a tömegen.

A szervezőknek sikerült az embereket folyamatosan mozgásban tartani, miután nem csak a parkolóhelyek számát, a kihelyezett padok és asztalok mennyiségét is jócskán elszámolták, amiből az következett, hogy alig pár ember tudta élvezni a fesztivált. Bár tény, az ellenkezőjét elég nehéz is lett volna kivitelezni, hiszen aki járt már ott tudja, a tó közelében a közlekedő tér is alig szélesebb, mint egy keskeny járda. Talán az sem volt túl szerencsés kivitelezés hogy semmiféle korlátot nem helyeztek a tó köré, amit a helyiek biztos megszokhattak már, de a Tapolcára utazó látogatók számára akár veszélyes is lehetett volna pár pohár bor fogyasztása után. A szervezésnek ezen hiányossága mellett azonban a rendezvény fényét növelte a tó közepére épített színpad, amit a fellépők egy kisebb stégen tudtak megközelíteni. A hangzásvilág így igazán különlegessé vált nem beszélve a látványról, ami az éppen aktuálisan fellépő zenekarokért nem rajongók figyelmét is felkeltette. A pisztráng és a bor mellett megtalálhatóak voltak még a kézműves termékek, vagy különböző hungarikumnak tekinthető ételek is, mint például a töltött lepény, a lángos vagy éppen a rétes.


Az egész családnak, pároknak, időseknek is igazi kikapcsolódást tudott nyújtani ez a két nap és mindenki megtalálta a maga kedvencét a légvártól elkezdve az Illés emlék zenekar koncertjén át egészen a Swingig igazán széles szórakozási lehetőségekkel. Akkor is, ha csak egy pohár borral akar valaki andalogni a Malom tó partján és élvezni az utolsó napsugarak melengető érzését egy szép őszi délutánon. Remélem jövőre ismét lenyűgöz a pisztráng és borfesztivál, mert  biztos, hogy ki nem hagynám, az már csak egy plusz örömforrás lenne, ha a szervezőknek is csillagos ötöst adhatnánk.

Kapcsolódó Cikkek

  • Munkát kínáltak a Civil Házban

    Munkát kínáltak a Civil Házban

    A hivatalos adatok szerint a kerületben mintegy 2500 regisztrált munkanélküli él. Nekik is remek lehetőséget kínált a Zuglói Család- és Gyermekjóléti Központ által szervezett állásbörze.

  • Francia rekorder darab a csabai színpadon

    Francia rekorder darab a csabai színpadon

    Igazi világsiker premierjére készül a Békéscsabai Jókai Színház társulata. Bár a darabot csak április 6-tól láthatja a közönség, Seregi Zoltán színházigazgató már az évad kezdetekor ezt az előadást jelölte meg a talán legjobban várt alkotásként.